Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím zdejší chronofanoušky,

Jsem mladý čerstvý obdivovatel hodinek, který má už delší dobu zálusk na nějaké své první automaty. Co se týče mých dosavadních zkušeností, ty nejsou nijak převratné, ale už jsem dokázal způsobit mnoho zločinů. 3 roky vlastním Daniel Wellingtony, za což se zhruba poslední rok velice stydím a lepší to není ani s mými 2 roky starými Len noxy :D No ale od té doby jsem načerpal mnoho informací a nyní se tedy chystám se odhodlat a nějaké své první si pořídit. Mám v hledáčku zhruba 3 kousky, ale to je vedlejší. Spíše bych vás chtěl poprosit o názor na jedny, které mě opravdu uchvátily. O ostatních dvou možnostech už vím celkem dost informací, ale o těchto nenápadných orientech (https://www.hodinky-365.cz/orient-fev0s003w-x169686) nejsem schopný skoro žádné názory a zkušenosti vyhledat. Proto jsem se uchýlil k tomuto příspěvku. Rád bych tedy poprosil kohokoliv, kdo by mi byl ochotný ulehčit výběr poskytnutím nějakého svého odbornějšího názoru, ať se nezdráhá!!! 

Orient.jpg

Odesláno

Není moc co řešit, jsou to kvalitní základní automaty, Orient má perfektní poměr cena/výkon, jedinou slabinou může být tah, ale udělají hodně parády i na řemenu. A s nákupem bych moc neotálel, myslím, že jsou v doprodeji.

Odesláno

Líbí? Táhne tě to k nim? Máš na ně? 

Pokud na všechny tři otázky odpovíš ANO, tak je to lehké - jdi do nich. Orientaci jsou dobrou vstupní branou do světa mechanických hodinek - rozhodně bych se toho nebál. 

Odesláno

Jasně, proč ne? Někdo začínal na Seikách, někdo na Primkách, Festinách... levnější první mechaniky ti ukáží, jestli tě vůbec baví nosit něco míň přesného, něž kuchyňské hodiny a jestli ti nevadí, že po víkendu budeš seřizovat a třepat rukou, aby se rozběhly. Buď tě to posune dál, nebo se vrátíš k baterkám, zapomeneš na tohle fórum a budeš spokojenej parchant :guitar:.

Odesláno

Jo, plnotučný den týdne, to mi taky ve sbírce chybí...
Decentní, ale ne úpně obyčejné, ale pozor, mechanika je návyková
(kór ty entry level modely mají pořád čím překvapit ;o)

Každopádně bych si je pár dní prohlížel a špekuloval, já mívám jedno až dvoudenní ataky,
kdy uvidím jedny a ty jakože musím mít, a pak si proberu s odstupem,
že bych měl sečíst i nevýhody výběru a ono mne to třeba přejde. Jako tuhle předevčírem ;o)

Jestli se ti líbí už týden a déle, tak si udělej radost a pak se poděl -
čumění přes rameno někomu, kdo si vybírá hodinky, to je radost taky
- a ještě na cizí útraty ;o)

Odesláno

On někdy ten impulzivní nákup taky není na škodu, jako v mém případě Bottle capy. Posledních 14 dnů jsem je nesundal z ruky a jak už vylezlo sluníčko, tak jsou neskutečné. Hrozně mě baví ta barevná kombinace a ani trochu nelituji. Třeba mě někdy omrzí, nebo je nahradí něco jiného, ale ten zážitek už zůstane a nebude to žádná velká finanční ztráta.

Takže neváhej a kupuj, užij si je, stejně nezůstaneš u jedněch, ale budou další. Něco si necháš, něco prodáš... časem zjistíš, jaký styl se ti líbí, že se nenosí všechny stejně, ale jsou velké rozdíly i v pohodlí a vůbec, na to si přijdeš sám.

Odesláno

Jee tak tedy děkuji za velmi přínosné reakce! Vidím to tak, že ještě zkusím pár dní počkat, prohlížet a vnitřně debatovat. Jediná věc, která mi vadí, že u nich není průhledné spodní dýnko. Pro vás to asi není nic tak strašného. Ale já, člověk, který si nikdy mechaniky neosahal, asi potřebuju ten zázračný strojek zkoumat, hrát si s ním, prohlížet a kochat se. A asi bych byl schopný to překousnout, ale ze zkušenosti vím, že i malý nedostatek časem začne pořádně sžírat. Každopádně jestli se pro ně rozhodnu, určitě se podělím! :)

Odesláno (upraveno)

Aniž bych chtěl tyto Orienty shazovat (btw sám jsem spokojený majitel Bambin), v této kategorii, nebo třeba u Seika 5, není s průhledem na strojek o co stát. Pohledu na strojek se zdobeným rotorem atd. průhledným dýnkem si užiješ časem u dražších hodinek,...tedy pokud tvá záliba bude mít podobný průběh jako u mě a ostatních kolegů tady😉

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno

Orient ale také nabízí řadu modelů s průhledem na strojek skrz ciferník - open heart. Když se zvolí vhodný model, např. i s ukazatelem rezervy nátahu, nevypadá to úplně blbě. Ale to už se nemusí líbit každému.

80172.webp

Odesláno (upraveno)
  V 29. 4. 2021 v 21:08, tombas napsal:

On někdy ten impulzivní nákup taky není na škodu, jako v mém případě Bottle capy. Posledních 14 dnů jsem je nesundal z ruky a jak už vylezlo sluníčko, tak jsou neskutečné. Hrozně mě baví ta barevná kombinace a ani trochu nelituji. Třeba mě někdy omrzí, nebo je nahradí něco jiného, ale ten zážitek už zůstane a nebude to žádná velká finanční ztráta.

Takže neváhej a kupuj, užij si je, stejně nezůstaneš u jedněch, ale budou další. Něco si necháš, něco prodáš... časem zjistíš, jaký styl se ti líbí, že se nenosí všechny stejně, ale jsou velké rozdíly i v pohodlí a vůbec, na to si přijdeš sám.

Rozšířit  

tak s BC to mám stejně, na ruce denně a mají tu dokonalost "sui generis" - "svého druhu" - jistě ne pro každého ale já to žeru

ten openheart mne nikdy úplně nechytil, ale toto provedení má fakt najednou něco do sebe - ukazatel rezervy je super věc,
trvale k užitku a trvale zábavná - a takhle decentně bez "stěrače" na ciferníku je to výborné -  a ten openheart najednou získal dobrý důvod tu být.

a s tím impulsem -

včera jsem objednal jeden kousek v Timestore. A večer jsem ještě čučel na youtube na unboxingy a review tohoto modelu abych se předkochal
- a co čert nechtěl, zakoukal se tam do jiné barvy cifru. Do háje  co teď. 
Z Timestore už mi potvrdili tu předchozí položku. Ráno jsem poslal záchranný mail a měl jsem štěstí -  ještě to nepředali zásilkovně a vyměnili mi to ;o).
Tak jsem teď v lehké euforii (a v Timestore mě určitě prokleli, takže průměrná nálada na Moravě zůstala beze změny)

pardon že tím plevelím vlákno -  ale musím to někde ventilovat a připomenout
dvakrát měř a ještě to fakt zkontroluj těsně před tím než řízneš

Upraveno uživatelem Datel
Odesláno

A dodatek - teď už tam nemají ani jedny ani druhé, asi je countdown luneta "horký zboží"
takžé doplníme,

dvakrát měř, jednou řež, ale pozor - kdo zaváhá, neřeže ;o)

Odesláno (upraveno)

právě že nic,

tady jde o vzorec chování, do kterého jako proměnnou dosadíš jakékoli hodinky ;o)

tak jo

Mne totiž napadlo, že nutně musím ozkoušet tu countdown lunetu, bo hodinky se stopkama se u mě neujaly nikdy, (moc husto na ciferníku, nehybná vteřinovka a tak)
takže nakonec Casio EFV-120DB-1AVUEF (a přetlačily původní modrou  variantu)

to nejsou hodinky, po kterých bych něco moc očekával, je to spíš na hraní - přece si nebudu na Bottlecaps ojíždět lunetu ;o)
a navíc se mi ta funkce odpočtu k nule líbí (takže těstoviny, rýže vejce těšte se na laboratorní přesnost zpracování)

Casio vidím jako dobrý poměr cena výkon a navíc aktuálně nemám v hodinkovnici ani jeden kousek z této stáje

Odesláno

no, to je fakt tak na těch na dvacet minut než se uvaří špagety nebo brambory, nebo nějaký časový úsek na rotoped a tak, víc od toho nečekám.

Z Timestore mi to potvrdili a už je to na cestě v Zásilkovně - ráno je na netu v TS měli a v poledne už jako nedostupné. Dostal jsem jeden z jejich posledních kusů, pokud ne přímo poslední.  Oni je mají v prodeji i na jiných internetových krámech, taková vzácnost to opravdu není - někde dokonce i o stovečku dvě levnější, ale nebudu si kvůli tomu špinit karmu, že... 

Každopádně mám pozitivní pocit, že se zas něco děje. a díky chronomagu to mám i kde ventilovat (doma opět v režimu utajení ;o)

Odesláno (upraveno)

Tak už ten Off topic dorazím, když už i hodinky dorazily

napřed jsem se polekal, bo luneta se tvářila jako pevná neotočná, jak to kurňa..
držela ji fólie ;o) 

na zápěstí akorát (se všemi dílky tahu, jak jinak), zapínání bez pojistky (což vítám), tah se zužuje z 20 na 18 mm
koncovka tahu plechová, ale sedí perfektně a protože pouzdro je docela ploché, tak přechod na samotný pásek vypadá hezky plynulý,
jinak články plné, lehce broušené, leštěné boky - pouzdro hodinek totéž, dýnko kupodivu nacvakávací, WR deklarovaná stovečka...

luneta krásně cvaká, klade odpor "tak akorát", tou rukáv nehne...

datumový věnec má pěkně čitelné číslice a není zapadlý nijak hluboko pod ciferník

seřizování času - korunka je docela hladká (signovaná EF) takže při seřizování je potřeba ji trochu sevřít mezi prsty, což ale nevadí a nebude párat svetry ani dřít zápěstí.
a hlavně - při zatlačení korunky zpět se ručičky zákeřně neposouvají kousek mimo

Tak ještě jestli se budou předbíhat, nebo opožďovat, to zjistím za pár dní,

mám z nich až dětinskou radost ;o) (za dva litry, no uznejte sami)

CASIO_unboxed.jpg

CASIO_naruce.jpg

CASIO_přezka.jpg

CASIO_korunka.jpg

CASIO_hmotnost.jpg

Odesláno (upraveno)

nene, to bychom za tuto cenu museli víc na západ. 
tedy na západ od Japonska, samozřejmě ;o)

jediný nedostatek, o kterém je ale věděl, že lumi je pouze na ručkách,
nikdo není dokonalý

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...