Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý dej, ahoj. Mám dotaz. Minulý týden jsem našel hodinky Poljot po dědovi. Pásek nebyl originální a navíc se rozpadal, vyhodil jsem ho. Hodinky jdou, ale je jasné že budou určitě chtít vyčistit a tak dále. Jsou pozlacené a vrstva zlata je na hranách úplně ošoupaná. Co s tím? Kolik by mohl asi tak stát servis, vyčištění, namazání? Nechat je i znovu pozlatit?? Kolik to všechno může stát? Mají ty hodinky vůbec nějakou hodnotu? Na Ebay jsou takové k mání asi za dva tisíce, ale nevím jaký je skutečný stav. Jinak velmi pěkně je znázorněné takové zrestaurování takovýchto identických hodinek na Youtube kanálu Red Dead Restoration. A ještě přikládám fotky těch mých:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Youtube restaurování Poljot

Odesláno

Hodnotu maji dvoji. Tu trzni, ktera je v tomto stavu par stovek a pak tu historicko-emocni, ktera je urcite mnohonasobne vyssi, ale jen pro tebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Co se tyce opravy, pokud bude vse ok, tak vycisteni a promazani stroje a zrejme, dle fotek, i vycisteni ciferniku, bys mel poridit podle regionu a hodinare tak cca mezi 500-1000 Kc. Pokud bude nutna vetsi oprava, nemel by byt problem. Nahradni dily na tyto 17j poljotky by mel mit skladem snad kazdy hodinar. A pokud ne, da se koupit strojek ci hodinky na zkamibalizovani vcelku levne.

Odesláno

Jo, a to zlaceni. Na to bych se vykaslal, je to takhle pekne s patinou.
Snad by se dalo nekde nechat udelat, ale je nutna poradna priprava pouzdra, aby to to vypadalo dobre. Takze to bude stat asi vic. Kolik to ted kostuje nevim, mozna rekne nekdo, kdo ma nedavnou vlastni zkusenost.

Odesláno (upraveno)

@Honza S V tomto stavu nemají tržní hodnotu dle mého žádnou, protože se reálně prodávají za řádově stovky v perfektním stavu - a z těch tvých nelze použít na ND skoro nic - pouzdro jeté, korunka nepůvodní, číselník ani vyčistit nepůjde. Ta emociální je tam jak píše @mkshortnaopak veliká. Jakákoliv renovace nemá smysl - stojí hrozné peníze a ve finále po přezlacení, nebo výměně dílů už to nejsou ani ty otcove autentické hodinky... Za sebe bych si nechal ty pravé otcovky tak jak jsou jako památku a "relikvii", které bych si vytáhl občas pro radost - pokud by na to přišlo tak se ta oprava dá realizovat vždy. 

A pokud bys chtěl nosit stejné jako pouto s tatínkem, tak zakoupit např. na bazoši tyto za 600,- a je to vyřešené, bez nutnosti dalších servisů... případně řešením tzv. zlaté střední cesta - použít tyto a vložit do nich pouze oservisovaný strojek z otcových - tikalo by ti srdce hodinek stejně jako to tikalo otci, ale dalo by se to i slušně nosit.

Upraveno uživatelem Snekofon
Odesláno

Všem moc díky za informace. Hodinky tedy v tuto chvíli putují do šuplíku a možná, do budoucna, kdybych nevěděl coby, tak bych je nechal v rámci možností vyčistit a zprovoznit. Jsou po dědovi a zas tak extra velkou citovou hodnotu nemají. Jinak k inzerátu z Bazoše za 600,- Je docela náhoda že prodejce je taky z Olomouce. 😀

• po 3 týdnech...
Odesláno
V 25. 5. 2021 v 14:52, Honza S napsal:

Všem moc díky za informace. Hodinky tedy v tuto chvíli putují do šuplíku a možná, do budoucna, kdybych nevěděl coby, tak bych je nechal v rámci možností vyčistit a zprovoznit. Jsou po dědovi a zas tak extra velkou citovou hodnotu nemají. Jinak k inzerátu z Bazoše za 600,- Je docela náhoda že prodejce je taky z Olomouce. 😀

Napíšu to asi takto. V podobném stavu jsem prodal taktéž Poljoty a taktéž po dědovi asi za 390. Myslím, že sehnat hodináře, co vyčistí vnitřek za 500 je reálné a pak by byly pěkné na nošení. Naopak na prodej by vyšlo lépe prodat je v tomto stavu, než do nich dávat peníze.

Hodinky taky hodně odráží osobnost člověka. O mém dědovi to určitě platilo a já jsem s ním neměl dobrý vztah, ale byl jsem jediný, kdo ty hodinky nechtěl rovnou vyhodit. Vlastně vyklízení bytu po babičce (děda byl po smrti déle) byl jeden z impulsů, proč se o hodinky zajímat, ten hlavní ale bylo to, že média řešila, že Biden má Omegy, tedy drahé hodinky, a jeden nadšenec k tomu začal psát komentáře, že Pobědy by se možná US levici líbily víc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...