farářskej Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Tak se mi dneska vrátily z renovace hodinky, který jsem poslal, ať se zase jednou podívají domů... Mají docela zajímavou historii - můj děda je dostal k šedesátinám v roce 1974 a nosil je (na otřesným kovovým tahu, byl to takovej ten, co se natahoval na ruku a sám se přizpůsobil jejímu obvodu, určitě už jste to viděli) v podstatě pořád až zhruba do poloviny devadesátejch let, kdy dostal zelenej zákal a jelikož na ně neviděl, pořídil si digitálky, který německy hlásily čas po stisknutí tlačítka. Tuhle přibližně dvacetiletou práci odváděly hodinky bez jedinýho seřízení, vyčištění a přetěsnění. Když jsem je podědil, sice chvilku šly, ale nejspíš měly slabý péro, takže se vždycky po několika hodinách zastavily. V Grenchenu je vyčistili, seřídili, promazali, vyměnili sklíčko a korunku, přetěsnili a přeleštili pouzdro. Elastickej tah jsem zahodil a prozatím je dal na hnědej řemen, ovšem při prvním finančním záchvěvu je obleču u Simona. Nádherně tikají, vteřinovka jede téměř hladce (podle poslechu tipuju na 28 800) a jsou ve svejch osmadvaceti letech prostě jako nový. Milovníky detailu potěší pět kuliček vyrytejch nad ručičkama ze spodní strany sklíčka Eterna přesvědčila... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Pekny, vypadaji jako novy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghill Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 wow nadhera. Detail sklicka by nebol? Simona schvalujem, robi krasne veci... k tym hodinkam to sadne. Milovníky detailu potěší pět kuliček vyrytejch nad ručičkama ze spodní strany sklíčka Eterna přesvědčila... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 22. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Detail sklicka by nebol? Líp to fakt nezvládnu... snad to bude aspoň trošku vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghill Odesláno 22. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2008 Ano vidiet, dakujem. Líp to fakt nezvládnu... snad to bude aspoň trošku vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
INA Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Tak se mi dneska vrátily z renovace hodinky, který jsem poslal, ať se zase jednou podívají domů... Mají docela zajímavou historii - můj děda je dostal k šedesátinám v roce 1974 a nosil je (na otřesným kovovým tahu, byl to takovej ten, co se natahoval na ruku a sám se přizpůsobil jejímu obvodu, určitě už jste to viděli) v podstatě pořád až zhruba do poloviny devadesátejch let, kdy dostal zelenej zákal a jelikož na ně neviděl, pořídil si digitálky, který německy hlásily čas po stisknutí tlačítka. Tuhle přibližně dvacetiletou práci odváděly hodinky bez jedinýho seřízení, vyčištění a přetěsnění. Když jsem je podědil, sice chvilku šly, ale nejspíš měly slabý péro, takže se vždycky po několika hodinách zastavily. V Grenchenu je vyčistili, seřídili, promazali, vyměnili sklíčko a korunku, přetěsnili a přeleštili pouzdro. Elastickej tah jsem zahodil a prozatím je dal na hnědej řemen, ovšem při prvním finančním záchvěvu je obleču u Simona. Nádherně tikají, vteřinovka jede téměř hladce (podle poslechu tipuju na 28 800) a jsou ve svejch osmadvaceti letech prostě jako nový. Milovníky detailu potěší pět kuliček vyrytejch nad ručičkama ze spodní strany sklíčka Eterna přesvědčila... Moc krasne hodinky a perfektne odvedena prace. Gratuluji! Chtelo by to vice fotografii. Mam ale pro tebe dve zpravy, jedna je dobra a jedna spatna... , ta dobra je, ze hodinky uz maji 34 let a ta spatna je, ze mas problem s pocty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Moc krasne hodinky a perfektne odvedena prace. Gratuluji! Chtelo by to vice fotografii. Mam ale pro tebe dve zpravy, jedna je dobra a jedna spatna... , ta dobra je, ze hodinky uz maji 34 let a ta spatna je, ze mas problem s pocty... Myslím, že počítá docela dobře... teda pokud dobře chápu tak hodinky ležely cca 14 let v šufleti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
INA Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Myslím, že počítá docela dobře... teda pokud dobře chápu tak hodinky ležely cca 14 let v šufleti Ja to bral, ze hodinky jsou (jak je uvedeno) z r. 1974.... a dale je napsano, ze "...jsou ve svejch osmadvaceti letech prostě jako nový". No a kdyz clovek bude lezet 10 let v komatu, tak mu proste nebude porad stejne let jako pred komatem ci nezacnou se pocitat jeho leta od procitnuti z komatu.... Ale je to celkem jedno, rozhodne jsem nechtel nejaky flame... predne jsem chvalil hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 To je nádhera! Mít takovýhle hodinky po dědovi a v takovýmhle stavu !! gratuluju, fakt to celý nemá chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 2. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Jo, v první vlně nadšení mi přeskočil mozek a spočítal jsem to blbě... je to 34 Akorát jsem se už pak nedostal k tomu, abych to opravil Po prvním tejdnu na ruce udělaly +10 s. Což je lepší než jsem doufal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2008 Chápu, že nostalgie a památka je penězi nezaplatitelná, přesto si dovolím drze se otázati na cenu renovace. Důvodem je to, že mám doma jedny zajímavé Eterna, ke kterým sice nemám citovou vazbu, ale líbí se mi a chtěl bych je občas nosit. A zvažuji, zda si vydražit na ebay NOS stav či investovat do renovace. Elton renovuje poměrně draho, to už se spíše vyplatí koupit někde NOS, takže by mě zajímalo, jak je na tom Eterna. Prozradíš, kolik stála ta tvoje renovace, prosím? Díky A ještě bych poprosil o kontakt na člověka, se kterým jsi komunikoval, abych věděl, kam ohledně renovace napsat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 3. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2008 850 CHF Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se