Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 553
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Jestli jsem to tobře pochopil, tak wolframky budou celé z wolfram karbidu, aby nebyly křehké.

Možná jsem to špatně pochopil (má angličtina je velmi slabá).

viz zde:

http://watchandclockforum.com/viewtopic.ph...;p=16873#p16873

Tak to mě pěkně nasrali, i když jsem to trochu čekal, akorát je neuvěřitelně trapné tvrzení, že wolfram je křehký, křehký je spíš karbid wolframu.

Odesláno
Tak to mě pěkně nasrali, i když jsem to trochu čekal, akorát je neuvěřitelně trapné tvrzení, že wolfram je křehký, křehký je spíš karbid wolframu.

Myslíš moc křehký na hodinky?

(horší než ocel?)

Odesláno

Viděl jsi někdy "vidiový" vrták? To je vlastně Carbid Tungsten, resp. tvoří plátek, který je na špici. Je poměrně odolný, ale když ho položíš na kovadlinu a praštíš do něj, tak se rozletí a na hranách uvidíš křehký lom. Ten materiál má "uspořádanou krystalickou strukturu", takže je rozhodně křehčí, než čistý wolfram. Podle mě vydrží normální zacházení obě pouzdra, jestli se ptáš na tohle.

Ale hlavně, karbid se vyrábí slinováním, takže v podstatě vyrobíš celé pouzdro a pak ho dopracuješ, ale z čistého toto udělat nelze. To o křehkosti je lež.

Vem to ještě jinak, je to jako koupit cihlu zlata, která bude z poloviny mosaz na místo cihly, která je z ryzího zlata.

(tím mám na mysli pocit, který budeš mít z těch nebo oněch hodinek, u toho materiálu jde o jedinečnost, cenu a exkluzivitu, u zlata jen o cenu, vyrobit a odlít zlato s příměsí jde stejně jako čisté)

Podle mě chtějí použít karbid čistě z cenových důvodů.

Odesláno
Viděl jsi někdy "vidiový" vrták? To je vlastně Carbid Tungsten, resp. tvoří plátek, který je na špici. Je poměrně odolný, ale když ho položíš na kovadlinu a praštíš do něj, tak se rozletí a na hranách uvidíš křehký lom. Ten materiál má "uspořádanou krystalickou strukturu", takže je rozhodně křehčí, než čistý wolfram. Podle mě vydrží normální zacházení obě pouzdra, jestli se ptáš na tohle.

Ale hlavně, karbid se vyrábí slinováním, takže v podstatě vyrobíš celé pouzdro a pak ho dopracuješ, ale z čistého toto udělat nelze. To o křehkosti je lež.

Vem to ještě jinak, je to jako koupit cihlu zlata, která bude z poloviny mosaz na místo cihly, která je z ryzího zlata.

(tím mám na mysli pocit, který budeš mít z těch nebo oněch hodinek, u toho materiálu jde o jedinečnost, cenu a exkluzivitu, u zlata jen o cenu, vyrobit a odlít zlato s příměsí jde stejně jako čisté)

Podle mě chtějí použít karbid čistě z cenových důvodů.

Děkuju za vysvětlení. Jaký je procentuální obsah toho uhlíku v tom wolfram karbidu?

Odesláno

Pisu 12% v tele ma byt ...

Kazdopadne vyskakujem z vlaku na tuto limitku.

Děkuju za vysvětlení. Jaký je procentuální obsah toho uhlíku v tom wolfram karbidu?

Odesláno

Nejde ani tak o procenta jako o de fakto jiný materiál. Ona se některá ocel taky leguje wolframem, takže se tedy dá říct, že je stejná jako čistý wolfram? Má to stejné vlastnosti, má to stejnou cenu? To je podle mě zásadní rozdíl.

A proto na takové hodinky házím bobek. Fakt mě zklamali.

Odesláno (upraveno)
Nejde ani tak o procenta jako o de fakto jiný materiál. Ona se některá ocel taky leguje wolframem, takže se tedy dá říct, že je stejná jako čistý wolfram? Má to stejné vlastnosti, má to stejnou cenu? To je podle mě zásadní rozdíl.

A proto na takové hodinky házím bobek. Fakt mě zklamali.

Hustota cisteho wolframu je 19,25 g/cm3, mohsova tvrdost je 7,5. Hustota karbidu je 15,63 g/cm3, tvrdost 9,5. Rozdiel vo farbe nebude velmi vyrazny, zvlast ak sa zvoli vhodna povrchova uprava (lestenie, brusenie). W aj WC nie su povazovane za alergenne, aj ked par pripadov je popisanych, no je vacsia pravdepodobnost, ze vyhrate jackpot v lote, ako ze budete alergicky na wolfram

Pokud je tam toho woframu 88%, tak to snad není tak špané.

Mám teď v hlavě hokej, podle výše uvedeného má wolfram karbid ještě vyšší tvrdost, proč ho nechcete? Jenom kvůli exkluzivitě čistého wolframu?

Mě osobně mrzí jen snížení hustoty na pouhý dvojnásobek Fe. Jako + beru to, že budou hodinky i tah ze stejného materiálu (rozuměj nebude problém se stejným odstínem pouzdra i tahu).

Jak se teď dívám, tak těch 12% uhlíku je asi hmotnostních, objemově bude asi "zabírat" víc než 12%, protože úbytek hustoty je víc než 18%.

Co na to ostatní? (Kejklík, New Millis)

EDIT: pravopis

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Strýčku Víte, mezi čistým wolframem a karbidem je obrovský rozdíl. Jsou to dvě různé věci. Jedna se vyrábí jako čistý kov, který se následně opracovává do výsledné podoby a ta druhá se lisuje z prášku do formy a následně se spojuje velkým tlakem a teplotou do "keramické věcičky".

Tu první umí málo kdo, tu druhou kde kdo. Jasně že ani z karbidu to neudělá každý, ani to nemá každý v programu. Já ten rozdíl vnímám např. jako rozdíl mezi celozlatými a plátovanými pouzdry - bylo by mi pak trapné tvrdit, že je to wolfram.

Odesláno (upraveno)
Strýčku Víte, mezi čistým wolframem a karbidem je obrovský rozdíl. Jsou to dvě různé věci. Jedna se vyrábí jako čistý kov, který se následně opracovává do výsledné podoby a ta druhá se lisuje z prášku do formy a následně se spojuje velkým tlakem a teplotou do "keramické věcičky".

Tu první umí málo kdo, tu druhou kde kdo. Jasně že ani z karbidu to neudělá každý, ani to nemá každý v programu. Já ten rozdíl vnímám např. jako rozdíl mezi celozlatými a plátovanými pouzdry - bylo by mi pak trapné tvrdit, že je to wolfram.

Já ti rozumím, ale nechápu, proč ti nejvíc vadí ta "jednoduchá" vyrobitelnost u WC (wolfram carbid). Sám píšeš, že mechanické vlastnosti obou materiálů jsou podobné, WC by měl mít dokonce větší tvrdost. Mě zajímají u materiálu hodinek mechanické vlastnosti a určitá "exkluzivita" materiálu. Do hodinek kladivem mlátit nebudu a je mi jasné, že za 500$ nekoupím žádný super vzácný materiál. Za svých 500$ očekávám u těchto hodinek z WC perfektní odolnost proti poškrábání (podle Jaema lepší než u čistého W) a houževnatost srovnatelnou alespoň s nerez ocelí.

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno
Já ti rozumím, ale nechápu, proč ti nejvíc vadí ta "jednoduchá" vyrobitelnost u WC (wolfram carbid). Sám píšeš, že mechanické vlastnosti obou materiálů jsou podobné, WC by měl mít dokonce větší tvrdost. Mě zajímají u materiálu hodinek mechanické vlastnosti a určitá "exkluzivita" materiálu. Do hodinek kladivem mlátit nebudu a je mi jasné, že za 500$ nekoupím žádný super vzácný materiál. Za svých 500$ očekávám u těchto hodinek z WC perfektní odolnost proti poškrábání (podle Jaema lepší než u čistého W) a houževnatost srovnatelnou alespoň s nerez ocelí.

Já je nechěl kvůli odolnosti, chtěl jsem je kvůli exkluzivitě materiálu. Za 500USD se dají vyrobit i z wolframu, navíc prodejce tvrdí, že to neudělal kvůli vlastnostem a nekolikrád před tím mi potvrdil, že to bude čistý wolfram. Nůž z nerezevějící oceli se dá taky koupit za 5O,-Kč nebo za 5000,-Kč Stejně tak z wolframu. Pořád to samé, měly být zlaté, ale nejsou, dyť to je fuk, ne. :)

Odesláno
Já je nechěl kvůli odolnosti, chtěl jsem je kvůli exkluzivitě materiálu. Za 500USD se dají vyrobit i z wolframu, navíc prodejce tvrdí, že to neudělal kvůli vlastnostem a nekolikrád před tím mi potvrdil, že to bude čistý wolfram. Nůž z nerezevějící oceli se dá taky koupit za 5O,-Kč nebo za 5000,-Kč Stejně tak z wolframu. Pořád to samé, měly být zlaté, ale nejsou, dyť to je fuk, ne. :)

Tomu rozčarování z chování výrobce rozumím. Kdyby přiznal pravdu, udělal by líp.

Víš o někom (kromě Hublot), kdo dělá z čistého wolframu? (za podobnou cenu jako LUM TECH)

Odesláno

Oni to maj ti Amíci asi trochu jinak - wolfram nebo karbid wolframu, to je fuk, kdo by do toho rejpal, žejo.. X-krát jsme se ujišťovali, že to bude wolfram a x-krát jsme byli ujištěni, že jo. To mě na tom trochu štve, ale dokážu to pochopit, on B.F.G. to zpochybňoval od začátku a měl recht, to se musí nechat. Ale chci říct, že mi ta klička nijak zvlášť nevadí, jen mě mrzí, že s tahem ty hodinky nebudou mít 500gramů, ale 400. :D Tak nebo tak to je na hodinky poměrně exkluzívní matroš, já do toho jdu, ale trochu přemejšlím si počkat na ty GMT, z těch jsem hotovej.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem taky naprdnut, na přímý dotaz před časem odpověděl Chris, že futrál bude "solid tungsten" a teď je to něco jiného. Chemické složení je úplně jinde, je to stejně drobný rozdíl jako hodinky a holinky. Těm procentům nerozumím..

Edit: předpokládám, že zdejší člen a zastupitel pro Evropu nám fundovaně vysvětlí, jak se věci mají.

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno
Oni to maj ti Amíci asi trochu jinak - wolfram nebo karbid wolframu, to je fuk, kdo by do toho rejpal, žejo.. X-krát jsme se ujišťovali, že to bude wolfram a x-krát jsme byli ujištěni, že jo. To mě na tom trochu štve, ale dokážu to pochopit, on B.F.G. to zpochybňoval od začátku a měl recht, to se musí nechat. Ale chci říct, že mi ta klička nijak zvlášť nevadí, jen mě mrzí, že s tahem ty hodinky nebudou mít 500gramů, ale 400. :D Tak nebo tak to je na hodinky poměrně exkluzívní matroš, já do toho jdu, ale trochu přemejšlím si počkat na ty GMT, z těch jsem hotovej.

GMT, jo je jiný kafe, ale cena nebýt pro BFG. :sad01_anim:

Odesláno

Specifikace na stránkách LÜM-TEC je pořád stejná:

* 44mm excluding crown.

* 100 meters / 330 ft. water resistance.

* Solid, scratchproof and heat resistant S7041 Tungsten (wolfram) case.

* Micro polished finish.

* SII automatic mechanical self winding movement ref. NH25A11J.

* Sapphire crystal.

* Super anti-reflective coating on both sides of crystal.

* sapphire display caseback.

* Top grade anti-static rubber strap and leather straps included.

* MDV extreme luminous compound.

Odesláno

Jo já jemu taky. Podle mě trochu mlží, pochybuju, že on sám vyrábí. Takových firem je v číně mraky, z USA by to pouzdro stálo po 8-mi měsících reálného vývoje 10x tolik. Schválně dej na Google vyhledat tungsten watches, takové má "kde kdo". Chápu, že je to těžké vyrobit, ani Hublot nemá pouzdro z jednoho kusu, ale tohle pro mě zkrátka ztratilo kouzlo.

Návštěvník YPO?
Odesláno
Jo já jemu taky. Podle mě trochu mlží, pochybuju, že on sám vyrábí.

já myslím že ne - dalo by se toho najít víc - samo, že nemluvím o wolframu

docela se mi líbí ty černé s unitasem, ale 1t babek je za tuhle firmu příliš

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...