Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

tak jsem neodolal a právě jsem si objednal na www.ebay.de AVIA CLASSIC II FLIEGERUHR (leštěné).

Specifikace:

průměr: 43mm

výška: 13 mm

leštěné ocelové pouzdro

minerální sklo

průhled na strojek

strojek Molnija 3603 (18 kamenů, 21000, cca 41 hodin rezervy), zdobený "ženevskými" pruhy a "modřenými" šroubky. Nepředpokládám že by byly šroupky modřené zahřívaním.

Průměr strojku 36mm

Výška strojku 4,6mm

Rezerva 41h

Frekvence 21000 nebo 18000 (zdroje nejsou jednotné)

Co se týče strojků Molnija tak volně doplňuji informace od uživatele Dynno:

"3601 15 rubins

3602-18 rubins

3603-18 rubins + shock resistant.

Molnija tento kaliber (360X) vyrábá hádam aj 50 rokov, s týmito malými zmenami. Ešte detail. 3603 má aj modrené skrutky a oproti pôvodnej zotrvačky s vyvažovacími kolíčkami vačší priemer."

Cena: 119 UER + 15 EUR doprava. Leštěná verze pouzdra je novinkou. Před časem sjem uvažoval o nákupu verze s neleštěným pouzdrem kterou je možné najít na www.poljot24.de a na www.poljot.de za cenu cca 150 EUR, ale neleštěné pouzdro se k obleku moc nehodí. Řemínek mi sice přijde nic moc ale plánuji nákup Hirsch Liberty.

Zajímal by mě rozdíl ve kvalitě pouzdra a strojku mezi Avia Classic a Poljot-aviator-il-2-iii.

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dále doplňuji další informace o strojku Molnia (Zdroj: http://www.horology.ru/articles/TZ.htm)

Velmi volný překlad:

Strojek zachycen na smímku je Molnija 3602, vyroben v roce 1956. Má 15 kamenů (3602 by měla mít 18...). Strojek je zdoben ženevskými pruhy a kruhovým frézováním. Strojek Molnija vychází z francouzského kolibru "Lip" R36.

Originální text:

Here you can see an old pocket caliber Molnija 3602. This one had been produced in 1956th. 15 Jewels, small seconds. Nice finishing: lovely for USSR Cotes de Geneve, circular graining (I had to dismount balance to show it), polished screws, Breguet style balance. Its predecessor "Salut" produced at 2-nd Moscow watch plant based on French "Lip" R36. Then all equipment had moved to Chelyabinsk.

Další informace o strojku LIP naleznete zde: http://people.timezone.com/msandler/Articl...nesLip/Lip.html

Fotografie kapesních/náramkových hodinek Molnija naleznete zde: http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=784

Na spodní fotce jsou hodinky Junkers se strojkem Molnija 3603.

Odesláno

to ¨safi: Blahoželám, prekrásny kúsok. Tak ako som vravel, mám aj ja takýto kaliber na ruke, až na to, že Ty máš oveľa triezvejší číselník.... :)

taký podľa môjho vkusu. Dúfam, že budeš veľmi spokojný a dostavíš si ho podľa svojho rytmu...., mne sa zatiaľ zadarilo tak na + 6 sekúnd za 24 hodín...Takže blahoželám, prajem veľ a šťastných chvíľ... :D

Odesláno
to ¨safi: Blahoželám, prekrásny kúsok. Tak ako som vravel, mám aj ja takýto kaliber na ruke, až na to, že Ty máš oveľa triezvejší číselník.... :)

taký podľa môjho vkusu. Dúpfam, že budeš veľmi spokojný a dostavíš si ho podľa svojho rytmu...., mne sa zatiaľ zadarilo tak na + 6 sekúnd za 24 hodín...Takže blahoželám, prajem veľ a šťastných chvíľ... :D

Původně jsem si chtěl koupit Poljot Spitfire viz. http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1011. Ale vadilo mi nich letadýlko na ciferníku a pouzdro nebylo leštěné. K obleku se leštěné hodí více a navíc se mi stýskalo po mých původních aviatorech s kalibrem 2614, které jsem prodal. Tyhle mají stejný typ ciderníků až na mimovteřinovou ručičku a bílou barvu místo nažloutlé.

Odesláno

A neco o kalibru 3105 byjste nezjistili?

Tedy krome:

- Mechanical lever movement

- Manual winding

- Diameter: 31 mm

- Movement height: 5,05 mm

- Number of jewels:17

- Functions: hours, minutes, secondside second hand, date calendar

- Shock protection

- Frequency: 21600 vph

- Daily rate from -20 to +40 s/day

- Power reserve: 42 hours

3105big_down.jpg

3105big_down.jpg

Odesláno

Poljot 3105 je vykuchaná verze kalibru 3133. Kalibr 3133 je klasický ruský spolehlivý chronograph (tj. obsahuje stopky). Vteřinová centrální ručička v případě kalibru 3133 slouží pro měření vteřin, pravý malý ciderním slouží pro měření minut (max. 30) a levý je mimostředná vteřinová ručička. Odstraněním centrální vteřinové ručičky a pravého ciferníku uděláme z kalbru 3133 kalibr 3105. Ono to samozřejmě až tak jednoduché není :-)

Horní foto kalibr 3105, prostřední foto kalibr 3133. Na spodním obrázku jsem vyznačil některé společné části.

Odesláno

taký podľa môjho vkusu. Dúpfam, že budeš veľmi spokojný a dostavíš si ho podľa svojho rytmu...., mne sa zatiaľ zadarilo tak na + 6 sekúnd za 24 hodín...Takže blahoželám, prajem veľ a šťastných chvíľ... :D

Děkuji. Stejně jako v případě Invicta 8926, tak i v tomto případě se chystám napsat podrobnou recenzi. :-)

Odesláno

Pockam si az na tvoji recenzi...at mam nejakou inspiraci. Nejsem si totiz uplne jisty, ze toho o hodinkach vim dost.

btw, od koho jsi ty svoje AVIA kupoval? Soupni odkaz na eBay shop toho typka.

Odesláno

Tak už dorazily!!!! První dojmy - nádherné, velké, designově čisté. Nádherně dekorovaný strojek. Zakulacené sklíčko jim dává lehce archaický vzhled.

Velmi mě příjemně překvapil strojek - hlasitě tiká, při natahování a při nastavování času je nutné vyvinout větší sílu. Nádhera!!!!!!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...