Přejít na obsah

Seřízení ETA 2824-2

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem,

nejake 2 mesice uz mam automaty od Certiny a presnost se mi ustalila na cca +12/den. Mam moznost je nechat v zarucni dobe seridit. Myslite si, ze to ma smysl do nich lezt, ze je hodinar zvladne vice doladit presnost?

Diky moc, Jirka

Myslím, že přesnost je v mezích normy.

Mě dělají Certiny 9-10 s denně.

EDIT: vidím, že jeden z nejpovolanějších mě předběhl

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě teda děsí ... na Omega 1108 (ETA 2892-A2) bez COSC jsem měl cca kolem +4 až +6sek / den a furt jsem to řešil. Momentálně je mám nějakou záhadou zmegnetizované a dělaj mi cca -22 sek /den.

přikládám link na vlákno kde se přesnost řešila ...

Myslím, že přesnost je v mezích normy.

Mě dělají Certiny 9-10 s denně.

EDIT: vidím, že jeden z nejpovolanějších mě předběhl

Odkaz ke komentáři

Cześć - Twój zegarek ma prawidłową odchyłkę , nie ma sensu cokolwiek z nim robić . Jestem tutaj nowy - z zegarkiclub pl.

ETA movements are available in four grades which are "Standard", "Elaboré", "Top" and "Chronométre".

Standard and Elaboré have precisely the same components.

Elaboré is regulated in three positions to tighter tolerance than the standard version which is regulated in two positions.

Components of the Chronométre version are different to Standard and Elaboré: Balance, balance spring, regulator, shock mounting are different.

If you´ve got time enough: Make use of our search function. You´ll find a lot of threads dealing with the grades of the ETA 2824-2 and COSC certification.

Standard and Elabore:

Mainspring - Nivaflex NO Shock protection - Etachocs Pallet stones - Polyrubies, Epilame-coated Balance - Nickel gilt Balance staff - Epilame coated Collet - Nivatronic Hairspring - Nivarox 2 Hairspring heat treatment - Etastable

Top and Chronometre:

Mainspring - NivaflexNM Shock protection - Incabloc Pallet stones - Red rubies, Epilame-coated Balance - Glucydur gilt Balance staff - Epilame coated Collet - Nivatronic Hairspring - Anachron Hairspring heat treatment - Etastable The performance differences are the big differences between the various grades: ("The limit values are subject to interpretation: 95% of the pieces delivered in a lot must be within the specified limits.")

Standard:

2 positions (CH, 6H) daily rate: +/-12 sec/day Maximum positional variation: 30 sec Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 20 sec

Elabore:

3 positions (CH, 6H, 9H) daily rate: +/-7 sec/day Maximum positional variation: 20 sec Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 15 sec

Top:

5 positions (CH, FH, 6H, 9H, 3H) daily rate: +/-4 sec/day Maximum positional variation: 15 sec Isochronism (between 0 and 24 hours): +/- 10 sec

Chronometre:

As per COSC specifications, which as far as most owners will notice, isn't much different from Top grade. There are variations in the finish that will come with the movement, the Top and Chronometre come with snailed rotors, and elabore is a little better decorated that standard. But, even standard grades can be gold plated or even decorated."

?The "ingredients" you mentioned for sure are what I?d call the "key components" of a "high grade" movement. I sum it up: Balance wheel: Glucydur vs Ni Hairspring: Nivarox 1 versus Nivarox 2 or Anachron (ETA) Mainspring and barrel material: Nivaflex NO vs NivaflexNM Shock protection: Etachron vs Incabloc vs KIF. Incabloc is more expensive than the Etachron shock protection and belongs to the "top" and "chronometre" grades of ETA. NIVACOURBE is a patented spring treatment by ETA. The open spring end is treated with heat in order to prevent deformation of the spring in case of a shock. This treatment is named: ETA SA: "ETASTABLE" NIVAROX-FAR: 'NIVACOURBE" Most of the mechanical-ETA-movements can be ordered with ETASTABLE if you are willing to add some $$. Certainly a "high end module". Nivarox 1 is the best quality of Nivarox (1-5 is available). 0...0,5 sec deviation within 24 h on a change of temperature of 1º. I?ve to admit: very technical thing.?

mam nadzieję ze mnie rozumiecie , pozdrawiam Piotr.

Odkaz ke komentáři

Ahoj vsem,

nejake 2 mesice uz mam automaty od Certiny a presnost se mi ustalila na cca +12/den. Mam moznost je nechat v zarucni dobe seridit. Myslite si, ze to ma smysl do nich lezt, ze je hodinar zvladne vice doladit presnost?

Diky moc, Jirka

Cenu to má. Hodinář s vibrografem Ti to při troše štěstí stáhne na nulu a i kdyby ne, bude to rozhodně lepší než teď. Já se zrovna předevčírem pustil do přesnosti Steinhartů s ETA 2824 a protože nemám zkušenosti s mikroregulací, hýbal jsem pouze s otočným úchytem perka nepokoje, který slouží pro hrubé nastavení. Hodinky dělaly + 12 sec denně, první pokus o zpomalení dopadl na - 60 sec denně a pak se mi to podařilo vrátit na + 4 sec denně. S tím jsem celkem spokojený. Měl jsem Tissoty a mám Orisky, které po seřízení u hodináře dělají sekundu týdně. ETA 2824 na to má.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak sem si je dneska vyzvednul z Hybernie a pan hodinar mi rekl, ze mi je seridil na +7, ze je to takovy standart. Tak uvidim jak to bude po par dnech v realite. Ale prinejhorsim tech 7 uz by se dalo.

Ten prispevek o jednom kalibru ve trech ruznych provedenich me prekvapil. Tak to ja asi budu mit ten standart :) vzhledem k cene hodinek (10 tis.).

Mejte se

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak sem si je dneska vyzvednul z Hybernie a pan hodinar mi rekl, ze mi je seridil na +7, ze je to takovy standart. Tak uvidim jak to bude po par dnech v realite. Ale prinejhorsim tech 7 uz by se dalo.

Ten prispevek o jednom kalibru ve trech ruznych provedenich me prekvapil. Tak to ja asi budu mit ten standart :) vzhledem k cene hodinek (10 tis.).

Mejte se

Většinou se hodinky po takovém seřízení během pár dní ještě trochu zpomalí, takže když je ještě k tomu budeš parkovat na boku, mělo by to být lepší. Jak jsem psal výše, Steinharty mi po posledním seřízení minulou neděli v poledne udělaly za první den + 4 sec, takže teoreticky by teď měly být cca + 25 sec. No a jsou jen + 13 sec. Opravdu hodně záleží na způsobu nošení (když jedu např. autem na Moravu, tak rukou skoro nepohnu), době nošení (u mě konkrétně cca 11 hod. denně), poloze při odložení a pokud se přes den málo pohybuješ, tak záleží i na výchozím stupni natažení. Moje hodinky vlastně cca 13 hodin denně leží, takže se celkem dá vystopovat vhodná poloha ke kompenzaci denní odchylky. Teoreticky by měly jít nejrychlejí na plocho na sklíčku, pak na plocho ciferníkem hore, pak na boku korunkou hore a nejpomaleji na boku korunkou dole. Je to duchařina, strojky nereagují úplě stejně, ale určité náznaky že to funguje se dají při troše trpělivosti vysledovat. Ale pokud chceš mít opravdu jednou provždy pokoj, zahoď vteřinovku...

Odkaz ke komentáři

Ahoj vsem,

Diky moc, Jirka

Já si 2824 v Buchererech po 4 letech (naočkován tímto webem) metodou pokus-omyl našteloval sám tak, že mi při běžném nošení s nočním odložením na bok, dělají do 1 vt. za den. Holt jsem měl týden otevřené vícko a šroubováčkem točil šroubkem mikroregulace dokud to nebylo ono a to v poloze na zádech. Teď jen čumím jak je to u mechanik možné

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...