Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vie mi niekto nieco viac povedat o tychto hodinkach:?

GM6I3480%20(Large).JPG

a naco su dve korunky a aky vyznam ma umiestnenie len minutovky velkej a hodinovky malej?

inak sa mi velmi pacia..

Odesláno
..a aky vyznam ma umiestnenie len minutovky velkej a hodinovky malej?

Je to tzv. "REGULATEUR" komplikace. V podani orisu se mi to sice nelibi, ale nektere kreace jinych firem (napriklad i Azimuth) to maji velmi zdarile udelane. Ale sviti hezky :)

Odesláno
teraz som z toho jelen..

tak na co je ta druha korunka?

Heliový ventil. Podobně jako na Seamasterech 300M. V podstatě pitomost pro normálního smrtelníka. Laicky a hodně zjednodušeně řečeno: Profesionální hloubkoví potápěči pracujíí ve velkých hloubkách ve zvonech naplněných Heliem, a Helium jim při vysokých tlacích vnikne do hodinek. Při výstupu z hloubky a při snižujícím se okolním tlaku, by mohly hodinky explodovat. Respektive by mohlo být Heliem vymrštěno sklíčko. A proto tam je ten ventil, který tomu zabraňuje, a umožnuje Heliu opustit hodinky bez toho aby je poničily. Jinak tyto Orisy jsou výborné hodinky, a mají jen jednu subjektivní vadu a to lehkost. Když jsem je měl na zápěstí tak jsem měl pocit, že nemám hodinky. Oproti ocleovým hodinkám neváží nic. Jinak je používají třeba němečtí armádní potápěči. Regulateur tam je z toho důvodu, aby bylo lehčí odečítat čas v minutách. Pro potápěče obzvláště důležité. Jinak se dělají i ve verzi s normálními ručkami, a ty jsou zhruba o 20-30% levnější.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...