Ada_CZ Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Odesláno 2. února 2022 Pánové, budu velmi rád, pokud se mi podaří rozvířit diskusi. Podle skript a rad zdejších nadšenců jsem se pustil do servisu strojku kal. 66, mou ambicí bylo rozvíjet svou trpělivost a jemnou motoriku.. Je celkem zjevné, že víc nemůžu čekat. Stav: Strojek běží přesně a s rezervou přes 40 hodin, ale.. Zdá se že mají tendenci se zastavovat krátce (pár minut) po plném natažení, vypadá to, že je to i ve stejné sekundě. Dá se z tohoto vyvozovat, kde nastala chyba? pokud je to např. nějaká nečistota na sekundovém kole, proč se tak stává zrovna krátce po plném natažení?
Ada_CZ Odesláno 2. února 2022 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2022 *Spojitost nemusí být s plným natažením, ale skutečností, že před natažením hodinky chvíli netikaly. Vyzkouším, jestli se závada projeví i po minimálním natažení.
Tomas8 Odesláno 2. února 2022 Nahlásit Odesláno 2. února 2022 Pokud bych nebral v potaz informaci, že se zastaví ve stejné vteřině, tak bych tipnul, že pero je špinavé (špatně namazané) a po plném natažení se prostě "kousne" a nechce se rozvinovat, což při malém natažení, kdy je mezi závity vůle, se nestane a normálně se pero rozvíjí. ...si teda myslím... Ale nejsem hodinář
Ada_CZ Odesláno 13. února 2022 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2022 Tak problém vyřešen. Ukázalo se, že vteřinová ručička seděla "volně" a vždy si po čase sedla... taková blbost Díky Tomáši za podnět, zatím se zdá, že nemusím strojek kontrolovat.
slabak Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Odesláno 14. března 2022 At nezakladam nove vlakno, tak se s dovolenim prifarim sem. Koupil jsem natahovac, vlozil hodinky, cca 10 dni nosil jine. Dnes sundam z natahovace a stoji, nerozbehnou se. Zkusil jsem vytahnout korunku, preklopit datum, zacvaknout korunku, zmenit nekolikrat cas, zkusit jemne rucne natahnout a nic, proste kousnuty. Pri zacvaknuti korunky se vterinovka rozbehne na cca 2s a to je vse Muzu zkusit jeste neco jineho nebo hodinar? Tag Heuer Carrera. Diky
Lookyn Odesláno 14. března 2022 Nahlásit Odesláno 14. března 2022 @slabak A není možné, že jsou ve winderu moc "na plocho", tím pádem se nedotahovaly a postupně se zastavily? Zkusil bych je půl dne ponosit na ruce a uvidíš jestli mají průhled na strojek, tak bys měl vidět, zda je rotor dotahuje. Případně prostě zkusit ručně natáhnout korunkou jako normální mechaniky a pokud ani to nepomůže, tak servis...
slabak Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Odesláno 15. března 2022 Zdar, ve windru jsou skoro kolmo k zemi. Pruhled v dynku maji, ale moc tam toho nezjistim. Mel jsem je na ruce cely den. Korunkou jsem zkousel, ale jde to z tuha, vypada to, jako by byly "pretazene".
Lookyn Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Odesláno 15. března 2022 @slabak tak bych to bral tak, že si hodinky řekly o servis třeba to bude jen nějaká blbost a oprava za pár korun, každopádně dej určitě vědět výsledek!
slabak Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Odesláno 15. března 2022 OK, někam je šoupnu. Jako mám na ně celkem smůlu, neustále nějaké problémy. A to jsem si je koupil jako své 1. pořádné hodinky. Asi páteční kus no...
slabak Odesláno 16. března 2022 Nahlásit Odesláno 16. března 2022 Tak nevím, ale po dni se rozeběhly bez mého přičinění. Nosil jsem, nefungovaly. Odložil jsem, odpočinuly si a fungují. Zkrátka si žijí vlastním životem.
Lookyn Odesláno 19. března 2022 Nahlásit Odesláno 19. března 2022 @slabak tak tohle by mně osobně ke štěstí teda nestačilo a servis bych jim stejně dopřál... nikdy nevíš, kdy se jim přestane chtít znova a nemůžeš se na ně spolehnout
tombas Odesláno 21. března 2022 Nahlásit Odesláno 21. března 2022 Je to jasné, prostě nemají rády natahovač a chtějí být nošené na rukou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se