Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Protoze behem sporeni na Ploprof, ktere bude asi dlouhe a je me sebe sama lito, tak se chci potesit nejakyma hodinkama, ktere vubec nepotrebuju, ale proste jen tak pro radost bych si mozna poridil nejake B-uhren (jakoze vintage/spolecenske, ale hlavne neco pro radost)

Neco jsem pocetl tady na foru, neco pohledal a zaujaly me tyto.

Cena je asi vyssi, nez je u podobnych hodinek bezne, ale maji asi vse, co bych rad:

-manualni natah

-prumer pouzdra kolem 42 mm, SS

-cerny dial, bez datumu a dalsich komplikaci

-safir

-pruhled dynkem

-korunka diamond shape

Muzete me rici vas nazor na cenu uvedenych hodinek, pripadne uvest alternativu od jine firmy? Navic u techto mi neni jasny vyrobce...nebo je to nejaka skladacka? Diky moc za nazory.

Upraveno uživatelem Seamaster
  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

No prave, proto se ptam, co si o tom myslite. Je to podle meho nejaka skladacka, coz by ani tak nevadilo, ale cinskej Unitas bych nerad....jinak s Kibim souhlas, libi se me taky, ale je to cele nejake podezrele, vcetne ceny...

Bakerovic prispevek mam brat jako ze je to Cina fake Unitas, nebo pravej werk?

Sli by jste do toho? Je to cenove o dost vys nez nejaky Archimede, Steinhart nebo origo Laco....

Edit: pridavam foto a odkaz na origo Laco, kterymi je tato tato stavba asi inspirovana... na tom originale je ten Unitas tedy mnohem hezci...

post-2867-1227621511.jpg

post-2867-1227621520.jpg

Odesláno

Tady jsem četl něco těch číňanech, tak mě to nahlodalo. V závěru první stránky odkazu je fotka toho strojku a pisatel píše:

Here is a 'Swiss' 6498 that sold on the bay. Hmmmm?? I don't think so. I see the fingerlike pallet bridge.

Pak ale přidal edit:

[edit] This may be an original Unitas 6498!!!

tak nevím co si o tom mám myslet. Je pravda, že čínské napodobeniny Unitasu většinou nemají vyražený to swiss a na druhou stranu je pravda, že origo Unitas to má vyražené trochu jinde..

Odesláno

A co ten nápis IWC na sponě???!!! Pokud se Ti nechce dát cca 13 000 USD za pravé IWC Big Pilot´s (ekonomické ocelové provedení), tak bych asi šel do Steinhart Nav. B-Uhr II 44 mm manual wind (a dá se k nim za 25 USD dokoupit "diamantová" korunka). Ještě ušetříš. Nic s lepším poměrem výkon/cena není (a to nepočítám opravdu královský výběr parádních náhradních řemenů).

Odesláno
A co ten nápis IWC na sponě???!!! Pokud se Ti nechce dát cca 13 000 USD za pravé IWC Big Pilot´s (ekonomické ocelové provedení), tak bych asi šel do Steinhart Nav. B-Uhr II 44 mm manual wind (a dá se k nim za 25 USD dokoupit "diamantová" korunka). Ještě ušetříš. Nic s lepším poměrem výkon/cena není (a to nepočítám opravdu královský výběr parádních náhradních řemenů).

Souhlasim s Tebou.

Odesláno (upraveno)

NO tak proto jste tady, abyste mi to vymluvili! :-) Na ty Steinharty mrknu poradne, diky za tip. IWC BIg Pilot jsou fajn, ale zase tak B-Uhr nezeru, moje uchylka jsou Omega divers s gralem Ploprof na konci cesty. Tady jde o hodinky na hrani.

Jeste se divam, ze hosi z Tourby_watches to umi poladit i min ten Unitas nez dolozil Baker, a to do fakt vkusneho stroje, ktery navic solo prodavaji za 250USD...mam cukani koupit tu Francouzsjkou skladacku a vymenit tam ten Unitas....pak by nemely chybku... tu IWC sponu samo vubec neberu v uvahu, vcetne tahu...sly by na ocvockovanej cernej flieger remen..

edit: asi uz blbnu, to bych si moh rovnou koupit ty Laco....proto ty skladacku vlastne hraje jen ten moc peknej lestenej case.

post-2867-1227625996.jpg

Odesláno

Tak jsem prohlidl web Steinhartu a asi mate pravdu. Sice je tam unitas 6497, kterej ma small scond na 9tce, ale je to i tak pekne... Trosku me teda vadi ty modry ruce (ja vim ze tam patri). Ta diamatova koruka se da objednat primo u Steinu, nebo nekde u O.Frei a pod? A bude tam sedet potom? Steinhart tam ma takovej krcek....ma to tu nekdo vymeneny? Jdu hledat...

Odesláno (upraveno)
Ta diamatova koruka se da objednat primo u Steinu, nebo nekde u O.Frei a pod? A bude tam sedet potom? Steinhart tam ma takovej krcek....ma to tu nekdo vymeneny? Jdu hledat...

Ten krcek je soucasti puvodni korunky. Kubson myslim psal, ze Steinhart tu korunku nema, musis ji nejspis objednat u Debaufre.

Upraveno uživatelem Baker
Odesláno (upraveno)

Ode mne to bude znít zaujatě, protože si je právě pořizuji,ale Steiny se mi daleko více líbí v 47 mm jak tu někde tuším že onion trefně napsal je to ideální kompromis mezi věrností historické předloze a nositelností. Pilotky musí být velké i když připouštím, že těch 55mm originálu je trochu problematických pod sako. Ale to je věc názoru, já bych je / 47/ doporučil každému nad 170cm a 70 kg

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

Musim rict Conrade, ze tvoje poznamka prisla ve chvili, kdy jsem u Steinu objevil tu verzi 47 mm a ta je v podstate dokonala, jen je dost velka. Tebou navrzene parametry 170/70 prevysuju o 10% tak snad mam narok :-)))

Chtelo by to zkusit...a nebo ne, dyt je budu mit pro radost. Conrade, v jake fazi objednavky se nachazis? :-)

Objednavas primo u vyrobce? Diky.

Odesláno

Historicka predloha a pohodli noseni jsou imho dve ruzne veci. Mam tad velky hodinky (v podstate nemam nic pod 44mm), ale ty 47mm jsem zkousel a jsou proste moc velke. Takze doporucuji pred nakupem vyzkouset na ruce.

Odesláno (upraveno)
Musim rict Conrade, ze tvoje poznamka prisla ve chvili, kdy jsem u Steinu objevil tu verzi 47 mm a ta je v podstate dokonala, jen je dost velka. Tebou navrzene parametry 170/70 prevysuju o 10% tak snad mam narok :-)))

Chtelo by to zkusit...a nebo ne, dyt je budu mit pro radost. Conrade, v jake fazi objednavky se nachazis? :-)

Objednavas primo u vyrobce? Diky.

Kupuji od člena fora,ale podívej se na stránky Kubsona,tam si v pohodě a za rozumné ceny vybereš

Odesláno (upraveno)
Historicka predloha a pohodli noseni jsou imho dve ruzne veci. Mam tad velky hodinky (v podstate nemam nic pod 44mm), ale ty 47mm jsem zkousel a jsou proste moc velke. Takze doporucuji pred nakupem vyzkouset na ruce.

Zcela upřímně,na ruce jsem je neměl,vyšel jsem z toho, že mám velké letecké Orisy Flightimery.Breitlingy 46mm a nosí se mi pohodlně a tak jsem to risknul, četl jsem i první reakce nových majitelů kteří je od kubsona vzali a prakticky všichni byli spokojeni se svou volbou.A kromě toho jsou nádherné,a to vyváží i potenciální drobné nepohodlí/kapsáče s rozkrokem u kolen jsou jistě superpohodlné,ale upnuté jeansy jsou hezčí/ No uvidíme až přijdou poreferuji. :thumbsup_anim:

Odesláno

seamaster- ten Unitas je na 100% Čína. Originál Unitas má swiss na druhé straně a čínskej má právě takto plochej můstek od setrvačky. A dále, ten skelet od Tourby watch je taky Čína, samotný stroj se dá pořídit za 59 Eur. Takže, raději Steinhart.

Odesláno
Zcela upřímně,na ruce jsem je neměl,vyšel jsem z toho, že mám velké letecké Orisy Flightimery.Breitlingy 46mm a nosí se mi pohodlně a tak jsem to risknul, četl jsem i první reakce nových majitelů kteří je od kubsona vzali a prakticky všichni byli spokojeni se svou volbou.

Taky nosim becka 45mm a nemam s tim zadny problem, ale u tech 47mm si jeste pripocti cca 7mm korunku. Jinak souhlasim, ze to jsou krasne hodinky.

Odesláno

Diky vsem. Nebudu se poustet tedy do zadnych vetsich akci a asi se potesim Steinama 47mm. Mam 45,5 PO na ruce a jde to, tyoho 1,5 mm navic to pujde....

Jeste pro Conrada , pokud nezna tuto malou recenzi i s fotkama na mensi ruce...

Odesláno
Diky vsem. Nebudu se poustet tedy do zadnych vetsich akci a asi se potesim Steinama 47mm. Mam 45,5 PO na ruce a jde to, tyoho 1,5 mm navic to pujde....

Jeste pro Conrada , pokud nezna tuto malou recenzi i s fotkama na mensi ruce...

Díky moc, tu recenzi jsem neznal je skvělá a jen mě utvrdila v mém přesvědčení,že jsem udělal dobře

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...