Přejít na obsah

Sherpa Ultradive a OPS

Doporučené příspěvky

Je všeobecně známo, že první z hodinářských značek, které pokořily vrchol Everestu, byla značka Rolex. Její hodinky měli na zápěstích Edmund Hillary a Tenzing Norgay.

Pouhé tři roky na to, v roce 1956, se na vrchol dostaly hodinky značky Enicar. Byla to konkrétně řada hodinek nazvaná symbolicky Sherpa. Brzy se tento model stal vlajkovou lodí této značky a rychle nabíral na popularitě. Dodnes jsou tyto hodinky velmi cenným sběratelským artiklem.

Desítky let poté, co horolezci s hodinkami Sherpa zdolali vrchol Everestu se inženýr švýcarského původu Martin Klocke rozhodl, že je na čase, aby se legenda vrátila. Nebyl to ale původní model hodinek z 50. let, který upoutal Martinovu pozornost. Byly to hodinky Sherpa z roku1968 s konstrukcí supercompressor. A podle tohoto vzoru vznilky dva nové modely hodinek Sherpa: Ultradive a OPS.

Hodinky jsou osazeny strojkem Sellita Calibre SW200-1 automatic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...

Viděl jsem je na Micropraha a moc se mi líbily...jenom ta cena cca €6000 mi přijde přísná

Sklíčko vypuklé prý od JLC, ale uvnitř "jen" Selita s vygravírovanou mantrou? Je to tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...