Vit Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 (upraveno) Duplicitní příspěvek. Upraveno 25. ledna 2011 uživatelem Vit
Tulky Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 nevzal jsi ji moc nakrátko? chci se zeptat, lze nějak poznat, jestli moje bonsaj stále žije nebo ne když mi uschla? případně je možné, že se ještě vzchopí když uschla?
Vit Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 V 22. 5. 2011 v 3:12, 'Tulky' napsal: nevzal jsi ji moc nakrátko? Doufám, že ne, čínský jilm roste velmi pěkně, je teď venku, pohnojený, doufám, že spokojený. V 22. 5. 2011 v 3:12, 'Tulky' napsal: chci se zeptat, lze nějak poznat, jestli moje bonsaj stále žije nebo ne když mi uschla? případně je možné, že se ještě vzchopí když uschla? O jaký druh jde? Hoď sem nějakou fotku. Já vždy zkusím zlomit nějakou menší větvičku, podle toho, že hned praskne a zvuku, který vydává poznám, jestli je ještě nějaká naděje (vyschlé dřevo neobrazí už nikdy). Je to možná trochu brutální, ale používám to až v době, kdy jsem si na 99% jistý, že mi větev (strom) uschl.
Vit Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 V 22. 5. 2011 v 3:12, 'Tulky' napsal: nevzal jsi ji moc nakrátko? Nakrátko jsem ostříhal včera tento ficus - odlistil jsem ho.
Tulky Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Odesláno 22. května 2011 V 22. 5. 2011 v 8:39, 'Vit' napsal: Nakrátko jsem ostříhal včera tento ficus - odlistil jsem ho. to už je na plešato co se týče té me suché, tak je to čínský pepř, docela maličký, asi 15cm. Fotku teď nemám, ale zítra pořídím. Metoda co jsi popsal na zjištění je vážně brutální, ale pořád lepší než nic Nemůže se mi stát, že ji zlomím a ona bude suchá, ale třeba kmen by ještě mohl obrazit? Každopádně děkuji za tvé rady
Tulky Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 (upraveno) V 22. 5. 2011 v 8:34, 'Vit' napsal: O jaký druh jde? Hoď sem nějakou fotku. Koečně jsem se k tomu dostal, tady je fotka. Doufám, že ta kvalita stačí, protože jsem to fotil mobilem Upraveno 25. května 2011 uživatelem Tulky
Vit Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 V 25. 5. 2011 v 10:29, 'Tulky' napsal: Koečně jsem se k tomu dostal, tady je fotka. Doufám, že ta kvalita stačí, protože jsem to fotil mobilem Ta bonsaj je zalitá v betonu? (promiň o mrtvých se ne žertuje) Myslím si, že už to má za sebou. Zkus ji ale přece jenom pro jistotu dát ven na nějaké stinné místo a pořádně ji zalévat, třeba nemám pravdu a probere se k životu.
Toams Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 V 25. 5. 2011 v 14:09, 'Vit' napsal: Ta bonsaj je zalitá v betonu? (promiň o mrtvých se ne žertuje) Myslím si, že už to má za sebou. Zkus ji ale přece jenom pro jistotu dát ven na nějaké stinné místo a pořádně ji zalévat, třeba nemám pravdu a probere se k životu. ta "zemina" nevyzera uplne ako bonsajovy substrat, ak v tom ta voda stoji a zospodu je to tiez podmacane, tak ti to zachvilu nie len uschne zvrchu ale aj zhnije zospodu, bacha na to!!! ... existuje este bonsajovy "elixir", uspesnost tak 50/50 (maju to tusim aj v DIY retazcoch)
Tulky Odesláno 26. května 2011 Nahlásit Odesláno 26. května 2011 V betonu to určitě není je to zrovna zalité, takže to ani dlouho neleží ve vodě. Co se týče toho substrátu, tak on je ve spod. Někdo mi ji bohužel překlopil a ten substrát se z vrchu vysypal, tak jsem ho doplnil normální hlínou ze zahrady. Doufám, že to nevadí.... Dneska ještě zkusím zlomit nějakou tu větvičku a dám vědět.
Vit Odesláno 26. května 2011 Nahlásit Odesláno 26. května 2011 V 26. 5. 2011 v 6:01, 'Tulky' napsal: V betonu to určitě není je to zrovna zalité, takže to ani dlouho neleží ve vodě. Co se týče toho substrátu, tak on je ve spod. Někdo mi ji bohužel překlopil a ten substrát se z vrchu vysypal, tak jsem ho doplnil normální hlínou ze zahrady. Doufám, že to nevadí.... Dneska ještě zkusím zlomit nějakou tu větvičku a dám vědět. Neházej flintu do žita, zkus si pořídit nějaký Ficus, např. Retusa, je ještě míň náročný než ten pepřovník. Taky mi občas něco uhyne. V 25. 5. 2011 v 15:07, 'TomasP' napsal: ta "zemina" nevyzera uplne ako bonsajovy substrat, ak v tom ta voda stoji a zospodu je to tiez podmacane, tak ti to zachvilu nie len uschne zvrchu ale aj zhnije zospodu, bacha na to!!! ... existuje este bonsajovy "elixir", uspesnost tak 50/50 (maju to tusim aj v DIY retazcoch) Je teoreticky možné, že by to pomohlo, ale moc bych tomu nevěřil. Navíc nevím, zda by to nestálo víc než nová rostlina.
Tulky Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 V 26. 5. 2011 v 11:27, 'Vit' napsal: Neházej flintu do žita, zkus si pořídit nějaký Ficus, např. Retusa, je ještě míň náročný než ten pepřovník. Taky mi občas něco uhyne. Je teoreticky možné, že by to pomohlo, ale moc bych tomu nevěřil. Navíc nevím, zda by to nestálo víc než nová rostlina. Já právě chtěl pepřovník, protože bych z něj rád měl domácí sečuánský pepř . Včera jsem ještě zkoušel zlomit nějakou tu větvičku... malé byli úplně suché, ale pak jsem vzal jednu hrubší a ta byla sice taky suchá, ale ne tak docela. Nějaký život v ní asi zůstal, tak počkám a budu doufat. Jak často zalíváte bonsaje?
Vit Odesláno 27. května 2011 Nahlásit Odesláno 27. května 2011 (upraveno) V 27. 5. 2011 v 6:51, 'Tulky' napsal: Já právě chtěl pepřovník, protože bych z něj rád měl domácí sečuánský pepř . Včera jsem ještě zkoušel zlomit nějakou tu větvičku... malé byli úplně suché, ale pak jsem vzal jednu hrubší a ta byla sice taky suchá, ale ne tak docela. Nějaký život v ní asi zůstal, tak počkám a budu doufat. Jak často zalíváte bonsaje? Zkus mu dát ještě šanci, třeba oživne. Moje 6 letá dcera má také pepřovník v pokojíčku. Většinou jí s péčí pomáhám. Má malinkatý pepřovníček, výška cca 10 cm v misce cca 5 x 8cm. Pro pepřovník mě zkušení kolegové naučili tento postup: Ponořím celou misku (květináč) do nádoby s vodou a nechám ji tam třeba 30s. Potom ji vytáhnu a dám na podmisku. To, že mám zalít zvovu, poznám podle toho, že když zmáčknu hlínu v květináči, zůstanou mi suché prsty (pokud jsou prsty mírně vlhké, se zálivkou počkám). Jinak pepřovník velice hezky signalizuje nedostatek vody tím, že mu mírně povadnou lísky, to už je podle mě zálivku potřebuje opravdu nutně. Dcera má ten pepřovník asi 1,5 roku a zatím se mu celkem daří. Upraveno 27. května 2011 uživatelem Vit
Tulky Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 V 27. 5. 2011 v 7:24, 'Vit' napsal: Zkus mu dát ještě šanci, třeba oživne. Moje 6 letá dcera má také pepřovník v pokojíčku. Většinou jí s péčí pomáhám. Má malinkatý pepřovníček, výška cca 10 cm v misce cca 5 x 8cm. Pro pepřovník mě zkušení kolegové naučili tento postup: Ponořím celou misku (květináč) do nádoby s vodou a nechám ji tam třeba 30s. Potom ji vytáhnu a dám na podmisku. To, že mám zalít zvovu, poznám podle toho, že když zmáčknu hlínu v květináči, zůstanou mi suché prsty (pokud jsou prsty mírně vlhké, se zálivkou počkám). Jinak pepřovník velice hezky signalizuje nedostatek vody tím, že mu mírně povadnou lísky, to už je podle mě zálivku potřebuje opravdu nutně. Dcera má ten pepřovník asi 1,5 roku a zatím se mu celkem daří. Alespoň už vím co jsem dělal špatně... Používáš taky ty plody k něčemu? i když takový prcek jich asi moc nemá Když si pročítam zpětně diskuzi, tak ty pracuješ v tom bonsai centru ve Starém městě na rohu té křižovatky? Já mám kousek od toho místa zubaře a v létě jsem místo čekárny čekal tak, že jsem pozoroval právě to centrum, je to tam nádherné
Návštěvník pitrs182 Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 Tulky- to souhlasím. Mají tm opravdu nádherné kousky Jednu sem si tam nedávno pořídil.
Vit Odesláno 28. května 2011 Nahlásit Odesláno 28. května 2011 V 28. 5. 2011 v 13:34, 'Tulky' napsal: Alespoň už vím co jsem dělal špatně... Používáš taky ty plody k něčemu? i když takový prcek jich asi moc nemá Když si pročítam zpětně diskuzi, tak ty pracuješ v tom bonsai centru ve Starém městě na rohu té křižovatky? Já mám kousek od toho místa zubaře a v létě jsem místo čekárny čekal tak, že jsem pozoroval právě to centrum, je to tam nádherné Nepracuju tam, jsem pouhý začátečník, možná jen o trochu pokročilejší než ty. Majitele Isabelie znám a jsem členem místního spolku přátel bonsají, tzn. že občas vypomáhám s pořádáním výstav a jednoduššími úpravami jejich bonsají. Plody pepřovníku jsem zatím žádné neměl, a ani s nima nepočítám, nevím jestli je to v našich klimatických podmínkách vůbec možné. Nehledě na to, že ten náš pepřovník roste jako živý plot (každý měsíc ho musím zkracovat tak na polovinu a nevím, jestli nestříhám i potenciální plody). Na japonské meruňce je (plody) hned po odkvětu otrhávám, nenechávám je dozrát, protože by jejich dozrávání zbytečně vysilovalo stromek.
Vit Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Co říkáte na tuto moji úpravu?Jde o první řez, podoba ještě není samozřejmě finální).Rostlina: čarověník borovice kleč naroubovaný na černé borovici.Snad to přežije. První foto je před úpravou, druhé foto po prostříhání starých jehlic, třetí a čtvrté po nadrátování.
grakij Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 Já jako kolemjdoucí musím říci, že se mi to moc líbí! Tak ať dál prospívá
Vit Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 V 30. 10. 2011 v 22:37, 'grakij' napsal: Já jako kolemjdoucí musím říci, že se mi to moc líbí! Tak ať dál prospívá Díky.
Návštěvník ?po Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 já z toho Čtvrtníčka chcípnu *eště tam sou dobrý hlody s vysavačem http://www.youtube.com/watch?v=yPQNVk1j3Xk&feature=related
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se