Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Srdečně zdravím,

máte někdo zkušenost s výměnou těsnění na korunce (i zalisovaného)? Prohledal jsem co se dalo, ale nic konkrétního jsem nenašel.

Korunka mi netěsní a nová stojí přes 2 tisíce ?

edit: překlep

Upraveno uživatelem vlabar
Odesláno (upraveno)
Srdečně zdravím,

máte někdo zkušenost s výměnou těsnění na korunce (i zalisovaného)? Prohledal jsem co se dalo, ale nic konkrétního jsem nenašel.

Dneska jsem se na toto téma bavil s jiným členem přes soukromé zprávy, tak to napíšu i sem:

Existují 3 hlavní konstrukce korunky:

1) korunka s vyměnitelným těsněním

2) korunka se zalisovaným těsněním

3) korunka bez těsnění

V případě varianty 3) je opět možné

a) těsnění je součástí krčku a nelze vyměnit

b ) těsnění je vyměnitelné

c) korunka těsnění nemá - hodinky nejsou vodotěsné

Je to různé. Korunka se zalisovaným těsněním je konstrukčně jednodušší (a levnější) a tak spoustu (pravděpodobně většina :( )značek používá tuto variantu. Jednodušší a bezproblémovější je i montáž (je nižší pravděpodobnost špatného "sesazení"). V některých případech sice je těsnění vyměnitelné, ale výrobce ho samostatně nedodává (i když se mi v minulé firmě podařilo u některých modelů dodávku těsnění "vyprudit" - hlavně u celozlatých, kde byla cena korunky a tlačítek fakt vysoká). Koupit těsnění od někoho jiného je problematické, bylo by třeba znát přesně průměr, tloušťku, průřez (může být čtvercový, obdélníkový, kruhový). Kdysi se mi dostal do rukou kit od české firmy Olympia, ale na rozdíl od kitu se stěžejkami jsme z tohoto myslím nikdy nic nepoužili.

Bohužel, dokud se zákazníci při koupi hodinek nebudou zajímat o takové věci, jestli je vyměnitelné těsnění do korunky nebudou výrobci motivováni k tomu dělat korunky s vyměnitelným těsněním.

Jinak stejný problém je i u tlačítek - a vlastně možná větší - je jich na hodinkách víc (obvykle dvě nebo tři) a často bývají dražší než korunka.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno
Srdečně zdravím,

Ano, s výměnou těsnění mám zkušenosti. Je to dost pracné a chce to vybavení, takže nečekej že to bude úplně gratis.

Odesláno
Ano, s výměnou těsnění mám zkušenosti. Je to dost pracné a chce to vybavení, takže nečekej že to bude úplně gratis.

bych si pak dovolil zaobtěžovat :thumbsup_anim: , vyčkám nejprve jak to dopadne s tím gelem. Vím, že to není optimální, životnost je tak cca 6 měsíců, ale na těsnění se také nelze spolehnou více jak 12 měsíců.

Hodinky (mají psáno 3 ATM) nehodlám koupat, jen bych chtěl zamezit vniknutí vlhkosti a prachových částic ...

• Po letech...
Odesláno

zjistil jsem, že mi netěsní korunka

je nějaká možnost těsnění vyměnit? Nějak rozebrat korunku a vyměnit v ní o-kroužek?

post-23099-0-96192600-1371927226_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...