Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Je tam strojek Slava 2427. Každej hodinář ho umí složit i poslepu. Ale ve tvém případě by oprava vyšla na tolik chechtáků, co stojej navý Seika na e-bay. A těch dzindziků tam bude chybět víc.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Stala se mi nemilá věc, moje oblíbené Poljoty dostaly nezaviděníhodnou ránu po pádu na náledí. Sice fungují bez újmy naštěstí, ALE ...praskla jedna upevňovací podložka kalibru a druhá je lehce ohnutá, tím pádem je v dýnku volný, druhá nepříjemná věc je upadlý segment na ciferníku, který je fuč, protože se uvolnilo sklíčko. Sháním proto dvě upevňovací podložky a onen segment, neměl by někdo z nějakého neopravitelného "vraku"? Posted ImagePosted Image

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, před nedávnem jsem ulovil tyhle krásné Poljoty chronograf s černým ciferníkem, bohužel v dost bídném stavu. Snažím se je dát postupně do lepší formy, většinu pro mne potřebných dílů má Parexo, jen tlačítka nemá. Proto se chci zeptat zdejších majitelů těchhle krasavců, jestli nemá někdo dvě tlačítka, nejlépe i s těsněním, které by mohl postrádat. Díky

• po 3 týdnech...
Odesláno

mam od dnes tiez takyto chronograf a potreboval by opravit, nejde natiahnut korunka, nejdu stopky, zvonku je poriadne 'vyzity' ale podarilo sa mi ho dnes otvorit a znutra je vyborny, ziadna hrdza, akurat odtial vypadla malicka skrutka a pruzinka, to mam odlozene. dakujem ak sa niekto ochotny ozve.

planujem to aj odfotit, ale dnes uz nie

Odesláno

mam od dnes tiez takyto chronograf a potreboval by opravit, nejde natiahnut korunka, nejdu stopky, zvonku je poriadne 'vyzity' ale podarilo sa mi ho dnes otvorit a znutra je vyborny, ziadna hrdza, akurat odtial vypadla malicka skrutka a pruzinka, to mam odlozene. dakujem ak sa niekto ochotny ozve.

Toto su pomerne frekventovane pekne a dobre chrona. Vsetci zhaname sklicka, tlacitka, ciferniky a rucicky.

Ak niekto natrafite na dobreho opravara, ktory ma tieto veci, dajte vediet.

Ja to skusim v Polsku, tam maju skoro vsetko. Ak natrafim, dam vediet.

Odesláno

nasiel som obrazok vnutra 3133, niekde na WUS.

Posted Image

Moj problem je ze ta vacsia skrutka nad cislom 2 a pruzinka okolo nej su momentalne mimo hodiniek, ani jedna zo zuciastok nevyzera poskodena, takze by sa mali dat vmontovat spat. Viete niekto aku funkciu ovplyvnuju?

Pravdepodobne tam toho bude viac na opravu, ale do toho uz nevidim.

Odesláno

nasiel som obrazok vnutra 3133, niekde na WUS.

Posted Image

Moj problem je ze ta vacsia skrutka nad cislom 2 a pruzinka okolo nej su momentalne mimo hodiniek, ani jedna zo zuciastok nevyzera poskodena, takze by sa mali dat vmontovat spat. Viete niekto aku funkciu ovplyvnuju?

Pravdepodobne tam toho bude viac na opravu, ale do toho uz nevidim.

Stejný kaliber 3133 mi před časem čistil a seřizoval jeden hodinář v Brně. Pružinka a šroubek jsou součástí mechanismu stopek . Myslím , že namontovat je zpět nebude problém. Ale celkové seřízení tak ,aby mechanismus dobře fungoval je práce pro profesionála.
Odesláno

A odkial vlastne si?
Odesláno

Bask, z krasavice na dunaji, rovnako ako ty :) ako o niecom/niekom vies, hod mi prosim PM.

Ale ja neviem kto je to ten "PM", veris mi? Poslal som ti sukromnu spravu.
Odesláno

fotky zo vcera, hodinky na dennom svetle vyzeraju menej znicene, fotil som vecer..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

mozes sa skusit spytat aj tu klik..su ofiko predajca a distributor poljotu

Dlžím Ti palce, ja som riešil výrobu jednej pružinky nulovania kumulácie minút pre stopky / pozri "vintage Chronographe Suisse"/.

Tento Poljot má pajcnutý strojček Landeron a dá tam niečo aj opatrne amatérsky spraviť.

Chce to veľa času a trpezlivosť, ale na tomto fore sa dá toho ozaj veľa naučiť a su tu aj fanatici, ktorí dokážu dobre poradiť.

Odesláno

Držím Ti palce, ja som riešil výrobu jednej pružinky nulovania kumulácie minút pre stopky / pozri "vintage Chronographe Suisse"/.

Tento Poljot má pajcnutý strojček Landeron a dá sa tam niečo aj opatrne amatérsky spraviť.

Chce to veľa času a trpezlivosť, ale na tomto fore sa dá toho ozaj veľa naučiť a su tu aj fanatici, ktorí dokážu dobre poradiť.

• po měsíci...
Odesláno

Zdravím všechny restaurátory

Scháním poljoty 3133 na vykuchání.

Potřebuji horní krycí plotnu a kola - funkční.

Stopkový mechanismus, pouzdro, ciferník, ručičky, dýnko - nepotřebuji. Jde mi čistě jen o holý funkční stroj.

Pokud budete někdo kuchat poljoty na orgány, prodejte mi ten zbytek prosím. Popř, mohu nabídnout výměnou nějaké díly na Vostok preciznoje - Volny s mikroregulací Zenith.

Díky

BB

• po 5 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...