Přejít na obsah

Titanove Seiko potapky s 6R15

Emil

Doporučené příspěvky

Z SCWF:http://www.network54.com/Forum/78440/thread/1230474352/10+mins+with+the+SBDC007

"Spent some time with the new "Samo" next to its heavyweight brother 001 Sumo.

Although reported as 42mm, the Samo is similar in size visually to the Sumo. The bezel lacks the semi-shroud of the original, the lugs are more angular but the most noticeable difference is the deep seated lug end pieces.

One thing that surprised me is how well the Brightz Ti was finished. Seiko in the past tended to make the Brightz models a little "brighter" than SS to distinguish them but I was surprised by the consistency of finish between the Ti and SS models here. Previous versions of Diashield (Seiko's version of DLC) on the Spirit line showed telltale signs of coating but not this one. Really well done there Seiko.

I had a hard time convincing myself it was Ti before I picked it up. It weighs nothing for such a big watch.

Weight aside, the bracelet, clasp and bezel action are virtually identical, though I prefer the lighter bezel on the Samo.

In the flesh, the monster hands don't look out of place on the dial. In fact, I warmed up gradually to the dial/hands combi in the limited time I had with it.

Watch comes with a spare strap a-la MM.

Lastly, to the question of is it worth $1k? Yes, because I can't think of a DLC treated Ti mech ISO rated pro dive watch that looks like SS. It's a quality watch for sure.

Now if the Yen depreciates next year (as it should since the indicators are Japan is heading towards deflation) the Samo will be a $800+ purchase.

"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
Našel jsem jednu live fotku. Vypadají slušně :-) .

vypadaju velmi dobre, zaujimali by ma detailnejsie foto zapinania naramku, a zive foto s Marinemastrami a Sumom pre porovnanie....dufam, ze sa casom dockame

Odkaz ke komentáři

Líbí se mi víc než Sumo. Jsou vyváženější a ručky z Monster jim moc sluší. Mám takový pocit, že si je asi nechám dovézt :wub: .

no oproti Sumo je to fakt zlepsenie....

pochvalte sa, kto ich uz ma na ceste? :)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
Hodinky sú to pekné, ale ja by som si kúpil z JAPONSKA jedine elektroniku. Hodinky majú byť predsa švajčiarske, no nie? Aj tak všetko vychádza z ROLEXU.

A já si myslel, že hodinky pouze z Británie, do Švýcarska ukládat peníze, z Japonska nějakou tu velrybu a z Ruska plyn...tak já už nevím :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

A já si myslel, že hodinky pouze z Británie, do Švýcarska ukládat peníze, z Japonska nějakou tu velrybu a z Ruska plyn...tak já už nevím :suicide_anim:

Hodinky z Britanie určite nie, keď tak Rollse alebo Rovera, zo Švajčiarska hodinky, z Japonska kameru, z Ruska plyn nebo kaviár... :cheff:

Odkaz ke komentáři

Hodinky sú to pekné, ale ja by som si kúpil z JAPONSKA jedine elektroniku. Hodinky majú byť predsa švajčiarske, no nie? Aj tak všetko vychádza z ROLEXU.

To možná platí pro lidi, kteří o hodinkách nic nevědí a koupí si hodinky s s nápisem swiss made i když nemalá část dílů hodinek je vyrobena mimo Švýcarsko a celková kvalita je nevalná. Dnes máš hromadu módních swiss made značek, které by si nikdo z fóra nevzal na ruku.

BTW - můžu se zeptat jaké hodinky máš?

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?

... bohužel jsou tyhle hodinky minimálně pro mne dopředu zatraceny kvůli ceně - za ty peníze se dá pořídit lepší stroj se safírem,antireflexem a o kalibru by se dalo polemizovat - škoda ...

Odkaz ke komentáři

... bohužel jsou tyhle hodinky minimálně pro mne dopředu zatraceny kvůli ceně - za ty peníze se dá pořídit lepší stroj se safírem,antireflexem a o kalibru by se dalo polemizovat - škoda ...

Souhlas, poměr cena/výkon není tak jednoznačný jako u Seiko Sumo.

Odkaz ke komentáři

no to je dost odvazny nazor. Zvlast tady na chronomagu :)) Ale jestli neveris Japonsky mechanicky praci, tak si muzes koupit Japonsky Quartzky :)

Odkaz ke komentáři

...nevis o co prichazis...

...navic sis svejma zjednodusujicima skatulkama obecne zbytecne "zmensil" svet i jeho moznosti...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...