Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Měl bych skromný dotaz k těmto hodinkám.

S dovolením použiji fotky od Nirmality, jelikož jsem jejich jinou fotku zatím nenašel.

Pokud už tady diskuze na téma těchto hodinek proběhla, tak se omlouvám a prosím o odkaz.

Jediné, co jsem tedy zatím zjistil je, že hodinky pocházejí z počátku produkce hodinek PRIM z doby, kdy ještě v Eltonu nezlatili pouzdra a z tohoto důvodu byly hodinky (TYP 010, 0101... ) osazeny do Švýcarských zlacených pouzder.

Znáte někdo další informace?

Třeba kolik hodinek takto bylo vyrobeno, jak kompletace hodinek probíhala (u nás, nebo ve Švýcarsku)...    :helpsmilie:

Jedná se o model 011 030  z roku 1959. Hodinky jsou prachotěsné.  Průměr pouzdra 36mm. Sběratelsky  vyhledávané provedení. Zlacené pouzdro z dovozu. Hodinky montovány v Novém Městě nad Metují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, rád bych požádal o pomoc s identifikací Primek, které jsem nosil jako dítě - teď, když jsem znovu objevil mechanické hodinky, jsem je vyhrabal a rád bych o nich něco věděl... Díky za odpověď! 

Jirka

post-32954-0-95192800-1390152212_thumb.jpg

post-32954-0-90244300-1390152220_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, rád bych požádal o pomoc s identifikací Primek, které jsem nosil jako dítě - teď, když jsem znovu objevil mechanické hodinky, jsem je vyhrabal a rád bych o nich něco věděl... Díky za odpověď! 

Jirka

Jedná se o jeden z posledních modelů používajících kalibr 52.

Typové označení hodinek: 52 155 1

Rok zavedení do výroby: 1969

Odkaz ke komentáři

Jedná se o model 011 030  z roku 1959. Hodinky jsou prachotěsné.  Průměr pouzdra 36mm. Sběratelsky  vyhledávané provedení. Zlacené pouzdro z dovozu. Hodinky montovány v Novém Městě nad Metují.

Děkuji vzbudivšímu se odborníkovi za odpověď!!!   :)

A dá se říci, kolik bylo hodinek v tomto provedení vyrobeno?

Nebo jinými slovy, kolik bylo odjednáno těch zlacených pouzder z dovozu?

Odkaz ke komentáři

Jedná se o jeden z posledních modelů používajících kalibr 52.

Typové označení hodinek: 52 155 1

Rok zavedení do výroby: 1969

Díky moc:) Asi je zkusím z nostalgie zprovoznit - sice po natažení jdou, ale za den zvládnou klidně 4 minuty do plusu nebo do mínusu, tak je nechám vyčistit a promazat, počítám, že pak se to zlepší...

Odkaz ke komentáři

Děkuji za infomaci!

A ještě poslední otázka k těmto hodinkám...

Byly dány normálně do volného prodeje, nebo sloužily hlavně jako darovací "reklamní"?

Vážený Jene, tvoje touha po vědění je chválihodná, ale nepřeceňuj moje znalosti ani představivost.

Jak mám ksakru vědět zda se před 55 léty nějaké hodinky prodávaly volně a nebo sloužily jako darovací !

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Dobrý večer,

pomůžete mi prosím s určením hodinek PRIM. Jsem tzv. na vážkách. Jejich majitel mi tvrdí, že je takto koupil. Dtto paní hodinářka potvrdila originalitu, ale kolega tvrzení rozporuje složeninou z více kusů. Nechtěl bych mít ve sbírce něco, co není Prim. Bohužel je neumím i s dostupnými materiály identifikovat.

Velmi děkuji za případné informace.

post-32234-0-94595700-1390241301_thumb.jpg

post-32234-0-15175900-1390241346_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ano, jsou poskládané ze dvou typů. O několik postů výše je máš správně ve stříbrné variantě. Ty máš, pokud se nepletu, ale zlacené indexy i ručky. Sežeň si zlacené pouzdro a budou zase O.K. Pouzdro na těch tvých je až z kal. 66 nebo 68.

fotka od Alomoh z vlákna sbírate někdo PRIM http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/13191-sb%C3%ADr%C3%A1te-n%C4%9Bkdo-primky/page-5&do=findComment&comment=181632

post-967-0-84221300-1390242197_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Ano, jsou poskládané ze dvou typů. O několik postů výše je máš správně ve stříbrné variantě. Ty máš, pokud se nepletu, ale zlacené indexy i ručky. Sežeň si zlacené pouzdro a budou zase O.K. Pouzdro na těch tvých je až z kal. 66 nebo 68.

fotka od Alomoh z vlákna sbírate někdo PRIM http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/13191-sb%C3%ADr%C3%A1te-n%C4%9Bkdo-primky/page-5&do=findComment&comment=181632

attachicon.gifpost-3644-1217408194.jpg

Je to legrace, ale toto pouzdro je také pro kalibr 66/68. Zároveň se do něj dávaly poslední skladové zásoby kalibrů 50 a 52, někdy okolo roku 1975.

Odkaz ke komentáři

Jedná se tedy o originální hodinky PRIM. Pouzdro i mám, ale nerad míchám dvě věci do sebe. Dělám si soukromé muzeum minulé doby v domě ( foto, keramika, hodinky ) a to co nebylo tenkrát pro mě není tzv. košer. Chtěl bych mít vše, jako tenkrát.......

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...