Přejít na obsah

Orient Symphony


Shy-mon

Doporučené příspěvky

Ať hledám jak hledám, nenašel jsem tu více o Orient Symphony. Na některých obchodech je zahrnují jako Bambino, ale myslím že je to jiná řada, minimálně designově jsou výrazně odlišné.  

Údajně by již měla být 4. generace, kterou jsem ale takto označenou našel jen na několika cizojazyčných webech (vietnamských, se sporými informacemi). Proto jsem se bál, jestli to nejsou padělky, ale na oficiálních stránkách existují, ač nejsou takto označené. Datum, kdy byla vypuštěna do světa jsem nenašel, ani se neobjevily v novinkách zde na fóru.

Tech. podrobnosti a rozměry zde: 

https://orient-watch.com/Collections/ORIENT/Contemporary/ORIENT%3A-Mechanical-Contemporary-Watch/p/RA-AC0F11L

Táži se z jednoduchého důvodu - uvažuji o nich jako o svých prvních lepších hodinkách. Chtěl jsem něco od Orientu a tyto se mi líbí, jak designově tak (z pohledu takřka naprostého laika) solidním poměrem cena/výkon a se safírovým sklíčkem. 

Nemáte někdo nějaké bližší informace a ještě lépe osobní zkušenosti hlavně se 4. generací?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

@Shy-mon Ahoj, řazení Orientů může někdy mást :) hodinky, které postuješ má Orient pod kolekcí Contemporary, podobně nalezneš u nás v Helveti. Žádné speciální označení jsme jim nedávali, ač se jim říká Symphony. Model, která máš v odkazu by měl být 4. generací.

Obecně jde o hodinky, které jsou kvalitou zpracování a výbavou srovnatelné s Bambiny. Oproti Bambinům nabízí vyšší WR (ač na koupání to stále není :) ) a velkou výhodou je právě u 4. generace použitý safír (https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ra-ac0f09l a https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ra-ac0f10s). Třeba modely Symphony III ještě safír nemají viz např.:
https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ra-ac0f06l
https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ra-ac0f02s
https://www.helveti.cz/orient-contemporary-ra-ac0f01b


Čtvrtá generace má větší pouzdro (42,4 mm) a díky absenci lunety mohou hodinky na ruce působit větší. Zatím nemáme v nabídce modely na kůži, ale zřejmě je to pouze otázka času. Orient mohu jako první lepší hodinky určitě doporučit, je tu opravdu skvělý poměr cena a "výbava". Pokud bys měl zájem a možnost nás navštívit, můžeme po domluvě i některé modely zajistit na prodejnu k vyzkoušení a prohlédnutí (můžeme se domluvit ve zprávách).

Pokud by tě zajímalo něco konkrétního, určitě napiš.

D.

Upraveno uživatelem bosco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...