Přejít na obsah

Seamaster Aqua Terra cal. 8500

Z.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jaky je rozdil mezi kalibry 8500 a 8501? Pocitam, ze to bude jen ten blok a rotor ze zlata, nebo jeste neco jineho?

Přesně to, co píšeš.

8500 Hour Vision, 2007

Designer: Manufactory calibre developed by Omega

Description: The 8500 movement was designed from scratch, a rare endeavour in a world that tends to rely on decades-old movement bases, escapements and winding mechanisms.

To design and decorate an escapement that oscillates 220,752,000 times per year is extremely challenging. Any impact on the distribution of its weight or its resistance to friction can seriously compromise accuracy and longevity. This rules out most decoration on traditional movements.

The unique low-friction design of the Hour Vision Co-Axial escapement, however, opens up new possibilities.

Omega engineers have developed a unique matt black finish and bespoke design for screws, balance wheel and barrels.

The 8500 movement is a twin barrel in series, which delivers a more stable power. It has a 60-hour power reserve and 39 jewels. The automatic winding mechanism with a bi-metal brass and tungsten rotor winds both ways, thus reducing winding time.

Finally, all visible bridges and the oscillating mass are decorated with a new exclusive arabesque Côtes de Genève.

8501 Hour Vision, 2007

Designer: Manufactory calibre developed by Omega

Description: The 8501 calibre is identical to the calibre 8500 with the exception of the detailed 18ct red gold balance bridge and oscillating mass.

Zdroj: omega.ch

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaky je rozdil mezi kalibry 8500 a 8501? Pocitam, ze to bude jen ten blok a rotor ze zlata, nebo jeste neco jineho?

Mas pravdu, v 8501 je rotor a mostik z 18k ruzoveho zlata

Edit:

co je este na 8500/8501 ine oproti inym strojcekom, je to, ze srubky nie su modrene, ale ciernene. Ciernene su aj barely a koleso zotrvacky.

Upraveno uživatelem Jaem
Odkaz ke komentáři

Stejně je broad arrow na minutové ručce hnus! :suicide_anim:

No, to říkal svého času už Diskutér B) (Tehdy ale řešil Railmastery)

Já bych si ho klidně odpustil úplně, na obou ručkách. Ale když tam je, tak tam je. Už to prostě k těm Aqua Terram asi patří...

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

Stejně je broad arrow na minutové ručce hnus! :suicide_anim:

Me to u AT nepripada nijak spatny, kdyz jsem AT mel, tak mi prislo ze ta minutova rucka nepusobi ani tak vyrazne jako na fotkach ;)

EDIT: Navic na ty fotce je snad nejakej fejk nebo co to je ;)

Upraveno uživatelem spiderer
Odkaz ke komentáři

Zjímavé, taky počítám s aqua terra ke 40-tinám. 5 let uteče jak voda. :thumbsup_anim:

To je teda zajímavé! Já je ke 40-tinám taky dostal :). Ale už před skoro třemi lety. Tyhle budou asi muset bejt k 45-tinám. Nádherný OMEGY s vlastním kalibrem. Rozhodně se mi líbí víc, než Hour Vision.

Ta šipka mi vůbec nevadí a kromě Kamila jsem ještě nepotkal nikoho, komu by vadila. :thumbsup_anim:

PS. Ale já jsem k OMEGÁM trochu nekritickej.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Tak tak, jak pise Z. jsou to jenom fotky a jejich kvalita je celkem mizerna.. Na tech fotkach hrozne krici i to pouzdro foceny kdesi pod zarovkou, vypada jako kdyby bylo cele leskle a ten matny tah jak z jinych hodinek, ale ve skutecnosti tomu tak urcite nebude, protoze pocitam, ze pouzdro bude stejne (nebo alespon temer stejne) jako u puvodnich AT.. cifernik se mi celkem libi i z techto fotek, jen mi tam vadi presne to co jsem myslel a to jsou cisla 05-60 po obvodu.. ale v realu to zase muze pusobit uplne jinak (neco jako RING LOCK SYSTEM nebo co to je za napisy na novych Rolexech, zadna hruza to neni..)

Pridavam fotku puvodnich AT (Q verze 39mm):

post-1304-1207589991.jpg

a k tomu pro rychle porovnani fotku z odkazu od xlaque:

1.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Každy, kto chodi na veľke svetove fora už určite zaregistroval stale novych majiteľov Aqua Terra 8500. Neobišlo to ani moje obľubene FAM a preto posielam odkazy TU a TU od uživateľa sylv1.

Som rad, že na fotkach je, pre mňa najkrajšia, čierna verzia, su to snad najlepšie sučasne Omegy a keby som mal vybrať hodinky na každy deň do 3 000, boli by to prave Aqua Terry.

Odkaz ke komentáři

Já jsem tady sice greenhorn, ale mně se líbí ty černý asi taky nejvíc. Jenom je škoda, že se k nim asi nedělají transparentní dno pouzdra :o(

Navíc když vidím tu dámskou verzi - tak lituju, že jsem manželce pořídil k narozeninám Constellation. A musím se pochlubit, že jsem ji ukecal na automat - a světe div se - je spokojená ;o)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...