New X-Bob Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 A i on bude drtit žigula ke 160.....
B.F.G. Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 New X-Bob napsal: A i on bude drtit žigula ke 160..... Sám tomu nevěříš doufám? Pořád tady žvaníte o rychlosti 160km na dálnici, ale o rychlost samotnou tady vůbec nejde. Pokud v autě sedí debil, tak stejně na povolenou rychost kašle. Nezdá se mi, že by kvůli rychlosti měli v německu problém. Problém dělají lidi. Není přece problém přenést odpovědnost na řidiče, který pojede neadekvátně vzhedem ke stavu silnice, vozidla a svým schopnostem.
New X-Bob Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 To si nerozumíme. Jde o to, že bude třeba cítit tu laťku výše, než byla, takže si v mezích zákona bude zkoušet závodit. A že by třeba patnáctka žigul nejela svižně a rychle, to si nemyslím... Jde primárně o to dodržovat pravidla a dodržování pravidel vynucovat. Zde v CZ k vynucování je objektivně asi nutno více drábů. Howgh
ramon Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 New X-Bob napsal: Rád bych připomněl, co tu ještě nezaznělo. Problém s vyšší rychlostí než 130. Já osobně nejsem obecně příznivec vyšší rychlosti (třeba 160 na dálnici), snad opravdu jen vybrané úseky, např. D11 na konci. Problém vidím v tomto: a) Jestliže na úseku XY bude 160, pak tam pojede (se bude snažit) i bambula s třeba s 45 kW městským autem a bude na limitu. Auto se skoro bude vznášet, tak tak třeba držet na silnici. Pojedle ale v limitu zákona. Co myslíte, jak to bude bezpečné pro okolí? Jak v 110, 130 a jak v 160 km/h? A těžko ho budete moci ovlivňovat dodatkovou tabulkou, že 160 budou moci jet jen "sporťáky" od r.v. 2008 atd. Jde o to, že on bude větší hrozbou, než v jiném případě, pro ostatní. A jak ti k tomu přijdou? b ) Co v noci? Zcela jistě budou reakce na odstavené (sic označené) vozidlo s poruchou jiné, či jiné věci na silnici - vysypaný náklad po kolizi, námraza na mostě (bude se moci 160 i v zimě???), na odhady zezadu se blížících vozidel - jak rychle jedou, mohu ještě zkusit předjet auto přede mnou??? c) věc s výše související - odhady rychlosti ostatních. Drtivá většina řidičů to po dlouhou dobu neodhadne, jak rychle potom (110? 150? 160?) se k nim budou některá vozidla blížit zezadu a zda stihnou svůj manévr. Ti rychlí pak budou dupat na brzdy (a sakrovat, bublat jim adrenalin=agrese...). Ostatně, profil našich R a D bude působit i v tomto smyslu, že to bude ztěžovat. T.j. mrknu dozadu, na horizontu-v zatáčce nic, vyhodím blinkr, budu předjíždět normálním tempem a najednou za mnou blikání a troubení a nějaké přemotorizované letadlo mě bude dýchat do kufru. Prostě při té rychlosti, jakou jede on (t.j. drsně nejméně na limitu, známe české řidiče ) ani nebudu mít šanci ho reálně za sebou včas zjistit. d) jako hlavní problém je neúcta k zákonům a normám. Osobně se kloním k právnímu pozitivismu a myslím, že norma má platit a být vynucována, ikdyž možná si o ni něco myslíme nepěkného. Jestliže ji chceme změnit, pak způsobem, kdy budeme působit na změnu normy. Ne, že ji budeme nedodržovat a omlouvat to "vyššími" principy. * Tím, že jednotlivec selektivně něco nedodržuje, pak celek funguje opravdu náhodně. Protože pak platí se stejnou vahou "právo" na to chovat se dle své libosti bezohledně, t.j. jeďte si třeba 160 km/h, já mám náklaďák a budu si předjíždět kolegu náklaďáka o 5 km/h rychleji a vy za mnou si trhněte Mám stejné právo !nedodržovat" jako vy! Stejně jsem 1,5 m výše nad vámi a před sebou mám nárazník traverzu a moje auto vás kdyžtak sešmelcuje, frajeři *ano, lze to. Právní pozitivisté říkají, že norma se má dodržovat, ikdyž je nespravedlivá, teprve až nespravedlnost se stává neospravedlnitelnou, je možné ji překročit/změnit. Ovšem to je v opravdu životních a celospolečenských zásadách, ne na dálnici. -jestliže jsem snad trochu citoval nepřesně výroky právních pozitivistů, omlouvám se Mgr. A JUDrům, jsem jen "právník z lidu" ale živím se § celý život Naprostý souhlas, kdo chce tak už mu snad dojde podstata věci...kdo nechce, nepochopí nikdy
ramon Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 911 napsal: to ramon: a jak budes argumentovat, az to tady zvednou na 160? to ti najednou ta rychlost vadit nebude? to ze je neomezena v nemecku (par useku je omezeno) taky nic? tam se jako nebrzdi nebo co? nekdo tady argumentoval brzdnou drahou. no tak to treba ve 110 bude zase o neco lepsi nez ve 130. musim rict, ze mam celkem dost tech mravokarcu, co jedzi po dalnici 110 v levem, zhasnute svetla protoze setri ekologii a kazdy kdo jede 150 je pirat silnic.Vadit mi to bude, ale budu moct argumentovat jen tím, že je to v pr...., nic jinýho mi bohužel nezbude. A potom taky těma následkama co to přinese. A s tím Německem sem nechoď, u nás jezdí bohužel většinou Češi
911 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 ramon napsal: Vadit mi to bude, ale budu moct argumentovat jen tím, že je to v pr...., nic jinýho mi bohužel nezbude. A potom taky těma následkama co to přinese. A s tím Německem sem nechoď, u nás jezdí bohužel většinou Češi no a jsme u toho . neni to o rychlosti, ale o lidech. je nejaky dukaz, ze kdyz zvysi rychlost na 150, 160...ze najednou vsichni budou uhanet touhle rychlsoti a vyse? dalnice jsou staveny na rychle presuny. nechci se ted hrabat ve statistikach, ale troufnu ti odhadnout, ze vice vaznych nehod se stane na okrskach. takze porad neoperujte se 160. to je proste stupidni medialni masaz. a na okrskach lidi umiraji, protoze jsou idoti nebo v protismeru idiota potkaji, co se neumi zaradit nebo se divi, ze ted je nekde namraza.
7jerry7 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 New X-Bob napsal: Co to je za bundu? A kde pořízena? Do horší viditelnosti je to na moto super, taky bych ji bral. Dej mi prosím info, díky. Je to normálně z pracovních pomůcek, vyteplená reflexka..zadej pracovní oděvy, nebo ochranné pomůcky, už přesně nevím...Ale doplněno o bílou, v ČR špatně dostupnou, čistě bílou helmou...Ale i tak mě občas řidiči přehlédnou a to v obci rychlost dodržuji a mimo jen tu a tam zvýším, ale max o 20km/h vrch...Ale ze zkušeností na moto (za poslední 2 roky po ČR i mimo cca 40000km) mohu říct, že těch pozorných a slušných je v ČR minimum, mimo ČR nadpoloviční většina..v rakousku a italii ti uhne i policajt, když vidí, že jedeš normálně a ne jak pilot F1, i když jedeš o 20 viíc než máš...
7jerry7 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Ještě doplním, myslím si též, že je to o lidech... V posledních letech mám pocit, že řidičáky se rozdávají-dle výstřihu-dle dotací lektora autoškoly-dle dotací přezkušujících úředníků a dle známostí ...a pak za dlouho dle úsudku všech zmíněných-ANO, TENTO ŽÁK AUTOŠKOLY JE SCHOPEN SE SE SVÝM UMEM ZAŘADIT DO PROVOZU.... ... Nevlastní dcera dělala na podzim u mého kámoše papíry a tím že se známe, jeden den mi zavolal, že to co ona dělá za volantem musím vidět!!!..tak jsem šel jezdit s nima-neuměla skloubit ovládání auta, pozornost věnova nou situaci na silnici, natož vnímat zrcátka....DĚS!!! Tak jsem ji musel věnovat čas a jezdila se mnou jako spolujezdec, aby to byla schopná vše sladit..i když jen ústně-říkal co mám děla, četla značky a "četla situaci na silnici".... Udělal to, ale bylo to dost práce a stále ještě si nejsem jist, že může jet sama..kolik takových lektorů autoškoly a samotný rodičů je??? Raději to spousta lidí prostě zaplatí, ať dítko má, co chce... A pak je spousta takových, mladých i starých, kteří snad ani neví, že auto má zrcátka...to je hrozba!!! Dělal jsem papíry na osobák, za pár let náklaďák a za pár let moto..třikrát škola, jízdy, testy, myslím že mi to prospělo!! a o zrcátkách mi říkali ve všech, jako o hlavní věci na autě...a vemte co profíků je nepoužívá!!! Tu a tam totiž některé z nich kárám, většinou rtučně ..to platí, kam se hrabe pokuta proti české facce
ramon Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 911 napsal: je nejaky dukaz, ze kdyz zvysi rychlost na 150, 160...ze najednou vsichni budou uhanet touhle rychlsoti a vyse? dalnice jsou staveny na rychle presuny. nechci se ted hrabat ve statistikach, ale troufnu ti odhadnout, ze vice vaznych nehod se stane na okrskach. takze porad neoperujte se 160. to je proste stupidni medialni masaz. a na okrskach lidi umiraji, protoze jsou idoti nebo v protismeru idiota potkaji, co se neumi zaradit nebo se divi, ze ted je nekde namraza. To bych se vsadil, že uhánět budou, aspoň většina, podívej jak to vypadá dnes, je tam 130 a když jedeš dejme tomu 110 tak jsi za idiota a brzdu provozu...Pokud jedeš po dálnici v levým pruhu furt 160 a pravej jede 80, tak pokud přežiješ cestu, tak to není tím že jsi supr řidič, ale tím že jsi měl štěstí, že Ti tam někdo náhodou nevybočil, protože Ti garantuju že nestihneš udělat v té rychlosti vůbec nic. A dnes Ti zbývá co? Buď jedeš 80 a potácíš se vpravo s kamionama, a nebo musíš jet jak tě nutí ti v levým a jinou volbu nemáš. Takže když se to veme tak to bude skoro jak dnes, akorát že legální, a i ten kdo dnes dodržuje rychlost 130 ze strachu před postihem na to potom s klidem šlápne taky, s vědomím že jede skvěle podle předpisů. S těma okreskama máš recht.
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 V německu je NO LiMIT... a opravdu si myslíte, že to tam všichni drtí do omezovače???
mechano Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 ramon napsal: Pokud jedeš po dálnici v levým pruhu furt 160 a pravej jede 80, tak pokud přežiješ cestu, tak to není tím že jsi supr řidič, ale tím že jsi měl štěstí, že Ti tam někdo náhodou nevybočil, protože Ti garantuju že nestihneš udělat v té rychlosti vůbec nic. Všiml jsem si, že tady nabízíš, že budeš něco garantovat. Podotýkám, že ty přeci o tom jak se jezdí 160 ( podle vlastního vyjádření) vůbec nic nevíš. Můžeš tedy vysvětlit z jakého titulu bys o tom chtěl něco vyprávět nebo dokonce něco garantovat? Nechci tě naštvat, jen navést ke správnému pohledu na věc. To co ti někdo nakukal ještě nemusí být pravda. Zkus nějaký čas jezdit po dálnici třeba 200 a když přežiješ, budeš moct vyprávět.
911 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 ramon napsal: To bych se vsadil, že uhánět budou, aspoň většina, podívej jak to vypadá dnes, je tam 130 a když jedeš dejme tomu 110 tak jsi za idiota a brzdu provozu...Pokud jedeš po dálnici v levým pruhu furt 160 a pravej jede 80, tak pokud přežiješ cestu, tak to není tím že jsi supr řidič, ale tím že jsi měl štěstí, že Ti tam někdo náhodou nevybočil, protože Ti garantuju že nestihneš udělat v té rychlosti vůbec nic. A dnes Ti zbývá co? Buď jedeš 80 a potácíš se vpravo s kamionama, a nebo musíš jet jak tě nutí ti v levým a jinou volbu nemáš. Takže když se to veme tak to bude skoro jak dnes, akorát že legální, a i ten kdo dnes dodržuje rychlost 130 ze strachu před postihem na to potom s klidem šlápne taky, s vědomím že jede skvěle podle předpisů. S těma okreskama máš recht. kdyz mi to tam nekdo da ve 130 nebo 160 vyjde to nastejneo. je to chyba predevsim toho, co necumi do zrcatka. mimochodem, uz ze stylu jizdy toho druheho se da spousty vycist. ja to tam taky nesvihnu nekomu, kdo padi po dalnici 200 abych ho vyskolil nebo ze predjizdim autobus ktery je odeme 1km. co to je za kecy, ze te nekdo nuti? zas nedelej tragu, ze jsou v pravem jen a jen kamiony a neni mozne v pravem jet. kdyz narazis na kamion, podivas se do zrcatka. 1)kdyz je volno kamion predjedes 2) kdyz je v levem auto, tak pockas a predjedes pozdeji. ale tohle te meli naucit v autoskole. nikdo te nenuti jezdit vic jak 130. v nemecku je to bez omezeni a spousta nadupadnych aut tam jede 130. me mnhohem vice vadi jedinci, co jezdi nedavaji blinkry, predjizdeji zprava, klickuji, proste na prvni pohled ohrozuji ostatni. a tem je jedno jaky jsou predpisy.
spiderer Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 ramon napsal: To bych se vsadil, že uhánět budou, aspoň většina, podívej jak to vypadá dnes, je tam 130 a když jedeš dejme tomu 110 tak jsi za idiota a brzdu provozu...Pokud jedeš po dálnici v levým pruhu furt 160 a pravej jede 80, tak pokud přežiješ cestu, tak to není tím že jsi supr řidič, ale tím že jsi měl štěstí, že Ti tam někdo náhodou nevybočil, protože Ti garantuju že nestihneš udělat v té rychlosti vůbec nic. A dnes Ti zbývá co? Buď jedeš 80 a potácíš se vpravo s kamionama, a nebo musíš jet jak tě nutí ti v levým a jinou volbu nemáš. Takže když se to veme tak to bude skoro jak dnes, akorát že legální, a i ten kdo dnes dodržuje rychlost 130 ze strachu před postihem na to potom s klidem šlápne taky, s vědomím že jede skvěle podle předpisů. S těma okreskama máš recht. Po dalnici zas tolik nejezdim, ale tvoje priklady o tom, ze se v pravem pruhu jezdiva 80 a v levem 130 az nekonecno jsem ve valne vetsine jizd nezazil.. tudiz nema smysl na to abys pouze poukazoval na to, co se stane kdyz nekdo po dalnici v rychlosti 80 km/h bude nutne potrebovat do levyho pruhu.. pokud nekdo jede po dalnici 80, tak ho levy pruh vetsinou prakticky nezajima, protoze i kamiony ho s prehledem 120kou predjedou.. A pokud ti tam nekdo vlitne? Pokud se kolem sebe pri jizde poradne divas, mas sanci podle zkusenosti vytipovat potencialne nebezpecne "ucastniky provozu" a o to vice si davat pozor co se muze stat.. pokud nekdo pojede jak mamlas v klobouku po dalnici 90 a misto pred sebe bude cumet do mapy nebo si utirat rozkrok politej kavou tak je hrozbou mnohem vetsi nez nekdo kdo si to vesele straduje v levem pruhu 180.. Jak uz psal mechano, vyzkousej si rozjet se na 160 (idelane pokud nebude husty provoz, aby byl klid, ze z toho neco nevznikne) a potom muzes vykladat o cem to tady mluvis.. Driv kdyz nebyl bodovy system a lip jsem videl na dalku tak jsem jezdil vicemene stejne jako ted akorat to na dalnici bylo okolo 160+ a i u dvou celkem bezprostrednich bouracek jsem vyvaznul bez nehody.. jenom o rychlosti to neni, je to PREDEVSIM o lidech.. kdyby bylo mozne delat testy, at uz psychicke, prakticke atp a podle toho pridelovat moznosti jak ma kdo jezdit bylo by to mnohem vic vypovidajici.. Vzhledem k tomu, ze nechci prijit o body, nechci platit pokuty a mit klid, tak jezdim ve meste +/- podle predpisu, mimo mesto lehce nad aby se to dalo v ramci nejakych vuli ukecat a na dalnici jezdim vetsinou tak do 145.. pokud me nekdo chytne az pojedu 160 holt si budu odpovidat za nesledky sam, ale rozhodne si nemyslim, ze pokud me zastavi modrej passat ve 160 kdyz pojedu rano po dalnici skoro sam na 5km rovnem useku, ze bych ohrozoval ostatni ci jel jako zabijak..
New X-Bob Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) 7jerry7 napsal: Je to normálně z pracovních pomůcek, vyteplená reflexka..zadej pracovní oděvy, nebo ochranné pomůcky, už přesně nevím...Ale doplněno o bílou, v ČR špatně dostupnou, čistě bílou helmou... jéje, tos mi pomohl. Vzpomeň, kdes koupil a za kolik Klidně do SZ B edit: http://www.pracovniodevy.cz/p-29369-reflex...nda-ticino.aspx ????? Upraveno 15. února 2009 uživatelem New X-Bob
7jerry7 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 New X-Bob napsal: jéje, tos mi pomohl. Vzpomeň, kdes koupil a za kolik Klidně do SZ B edit: http://www.pracovniodevy.cz/p-29369-reflex...nda-ticino.aspx ????? Tam co jsi tu dal ten odkaz je také-reflex oděvy-bunda Clovelly, ale ve žluté...a cena s nástřikem klubových stránek za cca 800-dělalo se jich víc najednou a zařizoval to někdo jiný. Když dáš vyhledat bunda Clovelly, najdeš i další odkazy, cena všude skoro stejná..
honny Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) Osobně jsem PRO 160, ale jen na místech s >= 3 pruhy v jednom směru. Tím by se příjemně eliminovalo ono "vyskočení" z pomalýho pruhu. Kolik takových míst na cz dálnicích je? Kousek u Prahy? A ad "drtit po limit" - když jedu s HTP, tak to rozhodně na limit nedrtím a pokud není nějakej větší důvod (tj. že bych brzdil provoz nebo tak), tak jedu +/- 110kmph. Upraveno 15. února 2009 uživatelem honny
New X-Bob Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 To sedmičkovej Jerry díky, už jsem to taky našel. Asi pořídím Jen technická - do kolika °C se to dá nosit? jestli v tom není třeba při 20°C horko?
Návštěvník Kamil Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 New X-Bob napsal: To sedmičkovej Jerry díky, už jsem to taky našel. Asi pořídím Jen technická - do kolika °C se to dá nosit? jestli v tom není třeba při 20°C horko? Já jsem našel a promtně zakoupil.
mechano Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Kamil napsal: Já jsem našel a promtně zakoupil. Já ještě nenašel, ale až najdu, taktéž promptně zakoupím.
Návštěvník Kamil Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 mechano napsal: Já ještě nenašel, ale až najdu, taktéž promptně zakoupím. tady
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se