Přejít na obsah

Doba bronzová....


Doporučené příspěvky

A tak to musím pochválit! 👌Já měl na Hammerhead 3 v bronzu (menší a bez He) políčeno loni na podzim, ale s uvedením si dávali na čas (tuším že to nakonec dali ven až na Vánoce, nebo po Novém roce) , tak mě to nakonec prošlo... toto jsou kladiva je to V1, nebo V2 - já to nepoznám :) Budeš jím trochu pomáhat k zplesnivění, nebo to necháš dojít?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsou dvojky. 96/100. Plesniví samy už tři roky a daří se jim. Ale sere mě to, bo furt zelená ruka od spony i od pouzdra...  Jinak spokojenost. L. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak to já se do kontaktu s UNDONE pouzdrem nedostával - sponu jsem dal zlatou matněnou, takže ta neblbla (stejně to budu mít na všech řemenech na RADO. To mám zatím na NATO, které posouvá pouzdro dostatečně nahoru aby kontakt s pokožkou nehrozil, ale ani po přezutí kontakt nečekám, navíc tam je slitina bronzu jiná a méně agresivní s pokožkou. 

Každopádně Zelosy jsem chtěl právě proto, že je to masa bronzu, tak mají dost prostoru pro uchycení plísně. Ty sem ale plánoval okamžitě nakopnout vaječnou lázní. Chápu že poctivě a trpělivě 3 roky budovaná patina se nezahazuje :)  

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, rimidalvlark napsal:

Co to je ta váječná lázeň. Já uvažoval ze je zakopu do země na měsíc....

😄

Viz odkaz z příslušného vlákna... já na předchozích Undone (které byly ale tou dobou stále ve stavu lesku) postupoval následně:

- byly Velikonoce, takže se vařily vajca jak na běžícím pásu - vzal jsem jedno vařené vejce - ještě horké čerstvě z vody

- do krabičky na svačinu / jídlo = uzavíratelné plastové krabičky - jsem položil hodinky na podklad tuším jsem pod ně dal plastové víčko od PET, aby bronz nebyl v přímém kontaktu s vejci a vzduch mel přístup ze všech stran

- ještě horké vejce jsem nakrájel na dno krabičky a uzavřel

- nechal jsem tak od večera do rána - uvnitř se vytvořila teplá, vaječná, vlhká atmosféra

Bronz reaguje na uvedenou atmosféru - výsledkem byly ráno po otevření hodinky olezlé vlhkou namodralou vrstvou - hodinky jsem ihned omyl - modrá slezla a zůstal probarvený bronz, který ale nebyl zcela jednobarevný, jako když postupně dozrává roky, ale přeci jen na některých místech byly světlejší a tmavější místa.

Dobré je, že to je rychlá hra... a když to nesedne tak lze tuším citronovou štávou patinu zcela resetovat a uvést hodinky do stavu funglovek... prostě bronz je kouzelný :) 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...