lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Kde je hranice mezi kýčem, klasikou nebo uměním? Jak mají vypadat hodinky, o nichž má cenu se bavit? Jak vypadají hodinky, které na první pohled zavrhneme? Jse o materiál? Jde o výrobce? Jde o cenu? Jde o značku MADE IN? Hodinky označené jako SKELETON jsou zcela jistě těžko zařaditelné? Pořídili byste si je? Ano? Proč? Ne? Proč? Iv takových hodinkách může tikat kvalitní strojek. Nebo se mýlím? Přikládám na rozehřátí pár foto. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Onisan Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Kýč x umění? Věčný spor teoretiků umění.. podle některých je kýč jen podmnožinou mění... tohle je asi otázka na kterou neexistuje exaktní odpověď...
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 ... Jak vypadají hodinky, které na první pohled zavrhneme? ... Přesně jako ty na těch tvých obrázcích...
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Přesně jako ty na těch tvých obrázcích... Proč?
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Zeno Pilot Oversized Skeleton Manual Wind Ref. 8558 S Tyhle pilotky od Zena si prodejce cení na 665,- USD. Zavrženíhodný šunt? http://www.amazon.com/dp/B0002XQVGC?smid=A...mp;linkCode=asn
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 No vždyť sis sám odpověděl hned na začátku, když jsi mluvil o kýči... A ano, také je to otázka výrobce a značky. Vždyť to všechno vypadá jako Made in China...
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 No vždyť sis sám odpověděl hned na začátku, když jsi mluvil o kýči... A ano, také je to otázka výrobce a značky. Vždyť to všechno vypadá jako Made in China... Vypadá, nevypadá? Ty Zena jsou Swiss Made.
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Vypadá, nevypadá? Ty Zena jsou Swiss Made. Možná jsou... Já ti je neberu. Každému, co jeho jest. Mně jen připadají jako přerostlé hodinky pro přerostlé děti... Vkusný skeleton dokáže udělat málokdo...
New Milis Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Nic z toho, co tu ukazuješ, není podle mě zavrženíhodné. Hodinky všeobecně asi nemohou být zavrženíhodné, proč taky? Jinak skeletony všeobecně tady nejsou přijímány moc s nadšením - ano, jako technicky dokonale provedená věc určitě, ale jen málo lidí by si to asi trouflo i nosit - tady už se asi začne prolínat individuální vnímání krásy s praktičností a já nevím, co s čím ještě.. Osobně bych skeletony na nošení nechtěl - ani ty za pár šupů, ani ty extra drahé, neumím vysvětlit, proč. Asi by mě chyběl ten pocit tajemna, možná v tom je i kus sobectví, mít ten strojek jen sám pro sebe a nikomu jinýmu ho neukazovat , taky nejsem žádnej exhibicionista, že, takže moje odpověď na Tvoji otázku je ošidná.. umění je to v případě haute horlogerie tak jako tak, kýč to podle mě asi trochu bude, exhibicionismus každopádně.. Nakonec kolikrát i ženský jsou někdy přitažlivější oblečený a odmítající než svlečený a ke všemu svolný...
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 (upraveno) Takže je to těžká filozofie a pojetí vnímání světa v kombinaci s hranicí exhibicionismu a vůle odlišit se od zbytku světa anebo splynout s davem. Asi to nakonec řeší všichni hodinkáři; spousta lidí co znám to bere podle funkčnosti - hlavně že to ukazuje čas. Upraveno 28. prosince 2008 uživatelem lingvista
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 ... Nakonec kolikrát i ženský jsou někdy přitažlivější oblečený a odmítající než svlečený a ke všemu svolný... Teď jsi na to kápnul. A já si pořád říkal, proč mě ty skeletony moc nevzrušují...
New Milis Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Takže je to těžká filozofie a pojetí vnímání světa v kombinaci s hranicí exhibicionismu a vůle odlišit se od zbytku světa anebo splynout s davem. Asi to nakonec řeší všichni hodinkáři; spousta lidí co znám to bere podle funkčnosti - hlavně že to ukazuje čas. No oni pak můžou bejt i různý davy, a pro každej pak bude ten zbytek světa jinej. :D Musím jít přivrtat ňákou poličku, to jsou neděle...
Onisan Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Podle mně dělá nejlepší skeleton Steinhart.. relativně lacinej, solidní provedení, velikost tak akorát aby i na to že je to skeleton to šlo přečíst...a pěkně hlasitě (mnohem hlasitěji než ostatní Steinharty) tiká.... ale jak napsal Milis, přesně v intencích jeho definice, bych ho já asi moc neunosil.... ale kamarád ho má a tahá ho velmi často... v podstatě ho střídá s MeisterSinger jednoručkama, Paneraikama a Azimuthama...
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Takže je to těžká filozofie a pojetí vnímání světa v kombinaci s hranicí exhibicionismu a vůle odlišit se od zbytku světa anebo splynout s davem. Asi to nakonec řeší všichni hodinkáři; spousta lidí co znám to bere podle funkčnosti - hlavně že to ukazuje čas. No, ano. Ti, co mají rádi skeletony asi spíš preferují tu potřebu se odlišit před funkčností. Většina skeletonů není moc dobře čitelná... Ale proč ne. Já neříkám, že to je špatně. Jen říkám, že málo které skeletony jsou opravdu vkusné. Já, pokud bych nějaké chtěl, pak by to by byl jen skeleton hodinového strojku bez ručiček. Jen bych si soukromě užíval to otáčení koleček a kmitání setrvačky. Když už, tak už. Dal bych dal přednost čisté radosti z hodinového stroje před jakoukoliv funkností....
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Narazil jsem na tenhle odkaz: http://www.best4man.cz/articles.php?id=3b4...53-0030488c557c Píše se tam o skeletonech a estetickém zážitku. Taky netvrdím, že se mi líbí všechno - ale třeba ty prostřední EPOSy bych si klidně na ruku dal. Teď neřeším cenu.
Conrad Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Nic z toho, co tu ukazuješ, není podle mě zavrženíhodné. Hodinky všeobecně asi nemohou být zavrženíhodné, proč taky? Jinak skeletony všeobecně tady nejsou přijímány moc s nadšením - ano, jako technicky dokonale provedená věc určitě, ale jen málo lidí by si to asi trouflo i nosit - tady už se asi začne prolínat individuální vnímání krásy s praktičností a já nevím, co s čím ještě.. Osobně bych skeletony na nošení nechtěl - ani ty za pár šupů, ani ty extra drahé, neumím vysvětlit, proč. Asi by mě chyběl ten pocit tajemna, možná v tom je i kus sobectví, mít ten strojek jen sám pro sebe a nikomu jinýmu ho neukazovat , taky nejsem žádnej exhibicionista, že, takže moje odpověď na Tvoji otázku je ošidná.. umění je to v případě haute horlogerie tak jako tak, kýč to podle mě asi trochu bude, exhibicionismus každopádně.. Nakonec kolikrát i ženský jsou někdy přitažlivější oblečený a odmítající než svlečený a ke všemu svolný... To říkal můj učitel pan docent Blekta-Nekrásnější a nejvíc vzrušující je krásně oblečená žena.
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 To říkal můj učitel pan docent Blekta-Nekrásnější a nejvíc vzrušující je krásně oblečená žena. Krásně řečeno. Na druhou stranu, když se svlíkne tak aspoň vím,co kupuju. Ale i tak to může být mrcha. Ale krásná...
Z. Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Taky netvrdím, že se mi líbí všechno - ale třeba ty prostřední EPOSy bych si klidně na ruku dal. Teď neřeším cenu. Eposy nejsou špatné, i když já bych preferoval ty poslední. Jinak, pokud pomineme HH, kde by se určitě něco zajímavého našlo, tak z těch dostupnějších u mne vedou tyhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Aldo Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Milis na to kápnul. Partnerku taky nenecháte chodit nahou po venku, jen ať chodí oblečená a svlíká se jen doma před váma. Podobně je to s těma skeletonama, maximálně tak průhled na dýnku, to je jako koukat pod sukni.
lingvista Odesláno 28. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2008 Milis na to kápnul. Partnerku taky nenecháte chodit nahou po venku, jen ať chodí oblečená a svlíká se jen doma před váma. Podobně je to s těma skeletonama, maximálně tak průhled na dýnku, to je jako koukat pod sukni. Měl bych kompromis. Taková minisukně. http://www.chronomaster.co.uk/B39b_Epos_3377_bl_e.jpg
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se