kdojinej Odesláno 6. ledna Nahlásit Odesláno 6. ledna Myslím, že bys byl dočista překvapen jak říká zdejší kamarád, je to jako autobazar v devadesátkách (myšleno v kontextu vintaznich rlx). Nicméně, abych nebyl OT, kupovat na CH24 nove moony je za mě úplně OK. Kdybych chtěl novy z kramu, tak Provazník nebo Dušák. Na místě tazatele bych se řídil odpovědí KurtaCZ.
TuhaCzech Odesláno 6. ledna Nahlásit Odesláno 6. ledna Tak jsem si vše nějak poskládal v palici a oslovím Provazníka a Dušáka, jestli bychom se někde střetli s cenou. Případně zvažuju obeslat ještě dva tři AD hned za hranicemi v Německu (Chemnitz, Dresden, Leipzig), co mají dobré recenze na netu. Z domova tam dojedu za podobný čas jako do Prahy. Snad to není úplně blbej nápad... A když tu co do bezpečnosti nikdo vlastně nezpochybnil nákup nových hodin přes Chrono 24 - spíše se vyjadřujete, že je to cajk - trochu jsem se pověnoval pročítání podmínek chrona. Docela mne to uklidnilo. Seznal jsem, že to chce vyfiltrovat ověřené prodejce s minimálně stovkami prodaných kusů, nejlepším ratingem, maximální ochranu kupujícího, z EU prostoru (a je asi jedno jestli z ES, DE, PL, IT či CZ) a samozřejmě s dobrou (nikoli nutně nejnižší) cenou. Nebo je ještě něčemu důležitému třeba věnovat pozornost?? ...A z ušetřených peněz by zbylo i na nějaké další Bulovy pro některého z potomků Díky všem za podnětné rady a názory.
EpsteinBarr Odesláno 6. ledna Nahlásit Odesláno 6. ledna Ako by som zacal ....moje a kamaratove predchadzajuce nakupy (u jedneho a toho isteho predajcu) nie su zarukou buducich bezproblemovych nakupov. Takto sa to pise pri investicnych fondoch a podobnych zalezitostiach? = moje skusenosti nemaju navadzat na nezodpovedne konanie, ine, hodiniek chtive osoby Prvotny kontakt cez chrono. Kazdy nakup ale mimo chrono24. Miera riziko/uspora? Kazdy si odpovie sam. Len kvoli predstave, nase nakupy: SMP, AT modre, AT sedna gold, PO titan, Globemaster.
PavelH Odesláno 7. ledna Nahlásit Odesláno 7. ledna před 14 hodinami, TuhaCzech napsal: Tak jsem si vše nějak poskládal v palici a oslovím Provazníka a Dušáka, jestli bychom se někde střetli s cenou. Případně zvažuju obeslat ještě dva tři AD hned za hranicemi v Německu (Chemnitz, Dresden, Leipzig), co mají dobré recenze na netu. Z domova tam dojedu za podobný čas jako do Prahy. Snad to není úplně blbej nápad... A když tu co do bezpečnosti nikdo vlastně nezpochybnil nákup nových hodin přes Chrono 24 - spíše se vyjadřujete, že je to cajk - trochu jsem se pověnoval pročítání podmínek chrona. Docela mne to uklidnilo. Seznal jsem, že to chce vyfiltrovat ověřené prodejce s minimálně stovkami prodaných kusů, nejlepším ratingem, maximální ochranu kupujícího, z EU prostoru (a je asi jedno jestli z ES, DE, PL, IT či CZ) a samozřejmě s dobrou (nikoli nutně nejnižší) cenou. Nebo je ještě něčemu důležitému třeba věnovat pozornost?? ...A z ušetřených peněz by zbylo i na nějaké další Bulovy pro některého z potomků Díky všem za podnětné rady a názory. Co se tyka toho chrona, je to v principu tak, jak rikas. Mozna ani ty stovky prodeju tak nemusi byt, za me treba desitky s dobrym hodnocenim uz neco znamenaji, a taky si to hodnoceni ctu, protoze obcas nekteri lidi daji hodnoceni, ktere je... no, rekneme, ze jsou proste blbci, ac se jim obchodnik snazi vyjit vstric. Nicmene, EU prostor je urcite safe a pak tam ta ochrana kupujiciho urcite funguje velmi dobre. Taky jsem tak koupil drahe hodinky, vsechno slo presne tak, jak melo.
Seamaster Odesláno 7. ledna Nahlásit Odesláno 7. ledna Ona dneska ta ochrana kupujiciho je silna. Uz jsem zazil i to, ze me prodejce poslal x minutovy video, jak hodinky na poste bali a predava zenska za prepazkou...spolu s tracking kodem...dodneska si to na Vanoce poustime :)))
Vrenn Odesláno 13. ledna Nahlásit Odesláno 13. ledna (upraveno) Během posledních několika let jsem kupoval nezávisle na sobě dvoje nové Omegy přes chrono24. Chtěl jsem vždy nové, to byla podmínka. Kupoval jsem od prověřených prodejců z Japonska (tzn. alespoň několik stovek ověřených prodejů, rating dejme tomu 4.7-5). Yen nám posledních pár let pěkně padá, a Japonci jsou prostě nejlevnější. Tzn. vrazit do vyhledávání požadovanou referenci, stav "New" (ne "Like New & Unworn", ale opravdu NEW) s boxem a papíry, seřadit podle ceny, prohlédnout grafy, třeba to chvíli sledovat, aby si člověk udělal představu o ceně, pak vybrat, koupit. Dá se i pěkně licitovat, většinou ještě pár procent dolů usmlouváte. "Certified" jsem u nových kusů a prodejců se stovkami ok prodejů nikdy nepožadoval, v těchto případech je to zbytečnost, a u New kusů to stejně ani nebývá. Za pár dní přifrčí DHL Express, už během přepravy si zaplatíte clo + DPH + poplatky (od oka stačí cenu vynásobit cca x 1,22 - 1,23), a je to. Moje reference Planet Ocean mě vyšly nové se všemi poplatky na 62% aktuální listprice u Bechyněho. Kafe za těch zbylých 38% jsem si fakt nechal ujít Co se těch starších týče (Hour Vision na tahu), ty se již neprodávají, ale pamatuji si, že jsem se vešel ještě níž... někde mezi 50-60% AD ceny. Ušetřená částka mi přijde v kontextu našeho českého rybníčku ne úplně zanedbatelná, a radši si za ní zaletím se ženou na to kafe třeba do karibiku Ps: Slabší povahy si pro klid duše mohou někde nechat ověřit pravost, chrono garantuje možnost řešení případného podfucku do nějakých 14 dní po obdržení. Upraveno 13. ledna uživatelem Vrenn stylistika
paya01 Odesláno 13. ledna Nahlásit Odesláno 13. ledna U těch Omega je to ověření v mnoha případech jednoduché - přinejmenším pro kalibry 8800 a 8900. Ještě jsem nenarazil na fake stroj s 25200 bph. Takže stačí Android/iOS timegrapher v mobilu a minimálně strojek ověříte i v kavárně. A u METAS prolustrovat přes registraci u Omega.
Seamaster Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna před 15 hodinami, Vrenn napsal: Během posledních několika let jsem kupoval nezávisle na sobě dvoje nové Omegy přes chrono24. Chtěl jsem vždy nové, to byla podmínka. Kupoval jsem od prověřených prodejců z Japonska (tzn. alespoň několik stovek ověřených prodejů, rating dejme tomu 4.7-5). Yen nám posledních pár let pěkně padá, a Japonci jsou prostě nejlevnější. Tzn. vrazit do vyhledávání požadovanou referenci, stav "New" (ne "Like New & Unworn", ale opravdu NEW) s boxem a papíry, seřadit podle ceny, prohlédnout grafy, třeba to chvíli sledovat, aby si člověk udělal představu o ceně, pak vybrat, koupit. Dá se i pěkně licitovat, většinou ještě pár procent dolů usmlouváte. "Certified" jsem u nových kusů a prodejců se stovkami ok prodejů nikdy nepožadoval, v těchto případech je to zbytečnost, a u New kusů to stejně ani nebývá. Za pár dní přifrčí DHL Express, už během přepravy si zaplatíte clo + DPH + poplatky (od oka stačí cenu vynásobit cca x 1,22 - 1,23), a je to. Moje reference Planet Ocean mě vyšly nové se všemi poplatky na 62% aktuální listprice u Bechyněho. Kafe za těch zbylých 38% jsem si fakt nechal ujít Co se těch starších týče (Hour Vision na tahu), ty se již neprodávají, ale pamatuji si, že jsem se vešel ještě níž... někde mezi 50-60% AD ceny. Ušetřená částka mi přijde v kontextu našeho českého rybníčku ne úplně zanedbatelná, a radši si za ní zaletím se ženou na to kafe třeba do karibiku Ps: Slabší povahy si pro klid duše mohou někde nechat ověřit pravost, chrono garantuje možnost řešení případného podfucku do nějakých 14 dní po obdržení. Plny souhlas, nebo si tam pro ne rovnou zaletet do toho Japonska. Ja jsem sel poslednim takto naproti do US a usetril jsem oproti cenikovce u nas skoro 200k. Jinak z JPN se clo neplati, jen DPH, ne?
tikzot Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Platí se i clo, ale to je v řádu 20 czk, což je zanedbatelné
Harwey Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna pravda, sorry za mystifikaciu, takto Dovoz z Japonska na Slovensko (do EÚ) podlieha clu a DPH, ale vďaka Dohode o hospodárskom partnerstve EÚ-Japonsko (EPA) je väčšina clá odstránená (0-5%) a treba zaplatiť DPH (20% na Slovensku), pričom zásielky do 150 € sú oslobodené od cla, ale DPH sa platí vždy; zásielky do 22 € sa oslobodzujú od DPH. Výpočet vychádza z celkovej hodnoty tovaru + doprava + poistenie. Pre oslobodenie od cla je potrebný pôvod tovaru a deklarácia na faktúre.
EpsteinBarr Odesláno 14. ledna Nahlásit Odesláno 14. ledna Takze ja to skusim poratat, podla aktualnej ponuky moonwatch v Japonsku pri nakupe cez chrono24. Z Japonska som nakupoval viackrat, diskusia o moznosti predaja mimo chrono a usetrenia na provizii bola vzdy zarazena v polovici vety. hesalit, Omega retail: 7600 eur zafir, Omega retail: 8800 eur Japonsko: hesalit: 4972 eur (vyberal som medzi najlacnejsimi). Podmienka: nove. Doprava: 40 eur. zafir: 6257 eur, zvysne podmienky ako vyssie, vratane ceny dopravy. Clo zanedbame. Laborovat este mozme pri nakupe za USD a potencialnym kurzovym ziskom. Ratam s nasou DPH 23%. hesalit z Japonska: 6115 + 50 doprava: 6165 eur zafir z Japonska: 7696 + 50 doprava: 7746 eur poznamka: nie su zaratane ceny za colne konanie, aktualne nepoznam, kazdy si to tam cca prihodi sam. Skusme sa pozriet na ceny u europskeho predajcu (mne osobne je jedno, ze ide o priekupnika). Karty budu oznacene aktualnym datumom (2 tyzdne-mesiac, hore dole). Hodinky budu mat povod u europskeho AD. Vsetky platne zaruky. Ceny beriem od predajcu s osobnymi skusenostami, hodinky som uz vymenoval niekde vyssie. Hodinky si viem prevziat osobne. zafir: 6730 eur hesalit: 6000 eur Ak som niekde urobil zasadnu chybu, dakujem za opravu.
Vrenn Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna No, záleží dost na referenci. Ve většině případů jsou Japonci vždy lehce levnější, je to dáno vývojem jejich ekonomiky. Třeba teď jsem se jen tak podíval na aktuální bílý cifr 310.30.42.50.04.001, nejlevnější z EU se zdá být Španěl za 181720Kč, Japonec je za 146663 x 1,23 = cca 180200 Kč. Takže celkem malý rozdíl, ale i tak... proč vyhazovat zbytečně 1500 navíc, že. Klasika hesalite na tahu 310.30.42.50.01.001 už je zajímavější, Japonec 106242 x 1,23 = cca 130700 Kč, nejlevnější Evropan (zase Španěl) 142887 Kč. 12000 už je 12000. Na retail jsem se ani nedíval, ztráta času. Dodám k tomu dvě věci: 1) DPH v ČR je 21%, počítám to zjednodušeně x1,23 protože se do toho pak přibližně vejde i clo (což je, jak bylo řečeno, skoro nic) a poplatek DHL za proclení (ten je někde mezi 500-1000?). Reálná částka bude lehounce nižší. 2) Beru v potaz pouze hodinky, které jsou ve stavu NEW. Ty jsou opravdu nové, záruka začíná běžet při prodeji, a není tam žádný předchozí majitel. Stav "Like new & unworn" je na chrono24 dost zavádějící a doporučuji dávat si na něj hodně pozor, protože je to klasické hraní si se slovíčky. Mnoho takových nabídek je jen cesta, jak odrbat kupující přes navoněnej prd. Že to má papíry a krabici? Nezájem. "Jako nový" rozhodně neznamená "nový". Co s tím první majitel dělal mezi stavem nový -> jako nový už nikdy nezjistíte. Může to klidně znamenat nošený, omlácený, pak přebroušený a vyleštěný. Nebo cokoliv jiného si dokážete představit. Že je to třeba aktuální reference a třeba i jen rok-dva starý kus v ještě záruce? No a? Že nebyly nošené? Heh. Říká prodejce. Často kecá. Že je v popisu tohoto stavu přímo od chrona napsáno, že hodinky nebyly "polished"? LOL Často jsou, prodejci moc dobře ví, že je to všechno neprůkazné. Je to krásně vidět hlavně u starších referencí. Můžeme si vzít jako příklad vlastně jakékoli Omegy s datem někde mezi 2000-2010. Ve stavu "Like new & unworn" jich tam je pěkná hromádka. Nabízejí je jak soukromníci, tak větší hráči, kteří mají celé dílny specializované na tenhle typ businessu. Každému tady je asi jasné, že to nebudou úplně funglovky, které na kupující toužebně čekají 15-25 let ve vitrínkách, kde je někdo jen pravidelně oprašuje, aby je pak prodal s adekvátní ztrátou a dopřál vám supervýhodnej kauf. Přesto mnoho z nich má pouzdra, tahy a spony zázračně čisté bez jediného škrábance Muck! Ty jsou krásný, ty chci! Podle chrona je prý nikdo nenosil! A neleštil! Jen za kilo! Mámo, tyhle dokonce jen za osum pětek!!! No, takže zpátky na zem... tyhle pokusy o voblož jsou celkem očividné. Jenže mnoho kupujících jde po aktuálních / nových referencích, nekupují si hodinky ob den jak rohlíky, a nad tímhle už bohužel moc nepřemýšlí. A přitom riziko je stále úplně stejné. Lepší vědět. 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se