Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 72
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  M916 napsal:
Ano, je to tak jak říkáš; měl jsem v ruce tři kousky tohoto typu a každé měly spasování indexů jiné; ale u manufaktury to není nic překvapivého, ne?

To, si děláš legraci, že jo? :o

Odesláno
  BUBÁK napsal:
To, si děláš legraci, že jo? :o

Ale vždyť tohle všechno je přece legrace, ne? Nebo ty snad bereš hodinky smrtelně vážně? Jinak - ano, dělají automaticky spony s logem, já o tom budu ještě jednat, jestli ji budu chtít nebo ne. Řemen je signovaný logem, ale ani to pro mě není důležité; jak dlouhou životnost má řemen a jak dlouho na něm vydrží vyražené logo? Důležité jsou hodinky, teda alespoň pro mne...

Odesláno
  M916 napsal:
Řemen je signovaný logem, ale ani to pro mě není důležité; jak dlouhou životnost má řemen a jak dlouho na něm vydrží vyražené logo? Důležité jsou hodinky, teda alespoň pro mne...

jj, v pohodě, mě to jen zajímalo. Jasně že řemen je nejvíc "spotřební část" hodinek. Tak ti s nimi přeju přesný chod nejen v r.2009 :)

Odesláno
  New X-Bob napsal:
jj, v pohodě, mě to jen zajímalo. Jasně že řemen je nejvíc "spotřební část" hodinek. Tak ti s nimi přeju přesný chod nejen v r.2009 :)

Díky, přeji všem Chronomagikům také co nejpřesnější tikot po celý rok :cheers:

to Onion: řekl bych, že máš pravdu a docela rád se na to zeptám. Je to stejné jako, tuším, u New Diplomatů.

Odesláno

Přesně tak... u New Diplomat jsem si Frantíkem vtipkovali, že má hodinky od konkurence, od PRIM MPM... vždyť to logo je jejich... Ale jsem zvědavý jak ti to vysvětlí.. pan Prokop je schopný "vysvětlovač" :)

Odesláno
  Onion napsal:
Přesně tak... u New Diplomat jsem si Frantíkem vtipkovali, že má hodinky od konkurence, od PRIM MPM... vždyť to logo je jejich... Ale jsem zvědavý jak ti to vysvětlí.. pan Prokop je schopný "vysvětlovač" :)

Nějaký vysvětlení by měl mít, když jsou v soudním sporu. Já se v tom vůbec nevyznám, můj selský rozum vydedukoval jen to, že jde možná o něčí autorská práva celého designu ciferníku včetně nápisů. Ale musím se přiznat, že kdyby tam bylo nové logo, asi bych si je nepořídil, páč to je vlastně to, co hodně spoluvévodí vzhledu původních Igen.

Odesláno (upraveno)
  M916 napsal:
Ale vždyť tohle všechno je přece legrace, ne? Nebo ty snad bereš hodinky smrtelně vážně?

No, jenom mě překvapilo, že jsi měl v ruce 3 úplně,stejný kusy hodinek a u každého

bylo jiné spasování indexů, patrné běžným pohledem, zvlášť, když základní katalogová cena těchto hodinek je 66 000,- Kč, tak nevím, jestli byl každý kus originál, nebo se to prostě nepovedlo!??

Jinak, ty které máš, vypadají velmi pěkně, dobře jsi zvolil číselník bez datumu. Tak ať, Ti slouží k nejvyyšší spokojenosti, nejen v roce 2009. :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno

V zhledem k tomu, že jsem se díky jinému vláknu donutil udělat test svítivosti ciferníku a ruček, přidávám to i sem k rezenzi.

Hodinky jsem ve 23.00 uložil do kožené krabice na zip, tu vložil do kožené tašky a zavřel ve skříni. Tašku jsem otevíral jen v úplné tmě (místnost bez oken) a před testem jsem ciferník ničím nenasvěcoval, hodinky jen ležely na stole.

Po osmi hodinách mají zhruba stejnou svítivost jako po hodině. No - ona asi stejná nebude, ale můžu posoudit jen subjektivní dojem a nevidím znatelný rozdíl, čas je čitelný.

Po deseti hodinách svítivost již slábne, ale čitelnost je stále slušná.

Po patnácti hodinách je poloha hodinek ve tmě stále patrná na předpažení, kolik je hodin se dá odečíst z cca 10-ti cm, ale musí se na ně chvilku civět. Přes den jsem se ale musel minimálně 5 minut rozkoukat, abych v té úplné tmě byl vůbec schopen něco rozeznat.

Po osmnácti hodinách jsou hodinky ve tmě vidět na 20 cm. Odečíst čas se dá, ale tak na 5 cm a spíše intuitivně. Nejvíce svítí bod na lunetě, pak velká ručka.

Po 21 hodnách svítí hodinky lépe, než po 18-ti. Přikládám to tomu, že teď (20.00 hod) je v bytě větší šero a oči lépe přivykají tmě. Po 5-ti minutách sezení v komoře a rozbalení pouzdra (dvoudílné pouzdro pro 8 hodinek) okamžitě je vidět na cca 30 cm, kde hodinky jsou. Čas jde také odečíst poměrně rychle.

Je opět 23.00, po 24 hodinách končí s testem. Asi mám halucinace, protože hodinky stále svítí. Slabě, ale jsem schopen na nich pořád přečíst čas. Buď mám kliku nebo se v Eltonu něco změnilo - a nebo to za dva měsíce bude jinak...

Přikládám tři fotky, zhotovené clonou 2,0 a časem 1/8 vt. po nasvícení baterkou a postupným zhasínání v místnosti.

post-2687-1230935052.jpg

post-2687-1230935064.jpg

post-2687-1230935074.jpg

Odesláno
  M916 napsal:
Stalo se vám již někdy, že jste si dali na ruku hodinky a hned jste věděli, že tohle jsou hodinky přesně pro vás? Pokud ano, určitě pochopíte následující řádky...

Mno kazdopadne blahopreji k hodinkam, ktere te opravdu bavi....

Moc ocenuji s jakym citem a stylem je recenze napsana...ze slohovek si musel mit vyborne :thumbsup_anim:

Obetovat 20 hodinek a poridit jedny Igeny, to je opravdu laska na prvni pohled...je tam citit, ze individualni pristup je to, co jsi chtel a dostal...

Az bys je jednou daval svymu synatorovi, tak mu urcite vsechno povypravis...jak vznikly, jak si byl u montaze i kolik staly a co vsechno s tebou zazily...

a ten je bude opatrovat jako oko v hlave... (pro priznivce Pulp Fiction opakuji, ze v hlave a nikoli jinde :lol: )

Navic pekne fotky a vubec...uzivej si jich...at slouzi spolehlive spoustu let...

Odesláno

U vas to teda muselo vypadat... :) Zena brecela, ze chces dalsi hodinky... Ty jsi urcite brecel, kdyz jsi provadel tu selekci tech co pujdou z domu... uplne to vidim ala Sophiina volba... ;)

Moc pekna recenze vcetne super fotek. Diky. Jsou to opravdu krasne hodinky, bez toho datumu jim to vazne sekne. Gratuluji a at delaji radost co nejdele a co nejvice generacim...

Odesláno

Opozdena gratulace! Vypadaj moc dobre! Vubec se ti nedivim zes udelal cos udelal... Kdyz musis tak proste musis. Ikdyz to louceni s hodinkama cos musel prodat urcite nebylo prijemne.

Chvalim absenci datumovky a prekvapuje me, ze se libi i ostatnim. Dosud jsem mel pocit ze to vsichni clenove povazuji za cosi co na hodinkach nemuze chybet. Podle me datumovka neni komplikace hodna obdivu, kdybych sel do hodinek na cely zivot (nemusi byt jen jedine) urcite bych tam tuhle vopicarnu nechtel. Cifernik je hned cistejsi a datumove okenko me osobne rusi temer vzdy. Vyjimka je decentni barevne sladeny datum s cifernikem na sestce.

Tak hlavne at slouzi nekolika generacim.

Odesláno
  cody napsal:
Opozdena gratulace! Vypadaj moc dobre! Vubec se ti nedivim zes udelal cos udelal... Kdyz musis tak proste musis. Ikdyz to louceni s hodinkama cos musel prodat urcite nebylo prijemne.

Chvalim absenci datumovky a prekvapuje me, ze se libi i ostatnim. Dosud jsem mel pocit ze to vsichni clenove povazuji za cosi co na hodinkach nemuze chybet. Podle me datumovka neni komplikace hodna obdivu, kdybych sel do hodinek na cely zivot (nemusi byt jen jedine) urcite bych tam tuhle vopicarnu nechtel. Cifernik je hned cistejsi a datumove okenko me osobne rusi temer vzdy. Vyjimka je decentni barevne sladeny datum s cifernikem na sestce.

Tak hlavne at slouzi nekolika generacim.

Souhlasím s tebou... datumka neruší jen, je-li datový věnec v barvě číselníku a pokud možno na 6tce a pokud možno tak aby velikost datumu se blížila velikosti ostatních čísel :) .. ale datumka je v životě užitečná (alespoň pro lempla jako jsem já který nikdy neví kolikáteho je) ...

Tady těm hodinkám ale absence datumu pomohla až neuvěřitelně... myslím, že je to tím, že ve standardním provedení je datový věnec prťavoučký a nehodící se do hodinek této velikosti.. pak ten rozdíl od standardních s datumem a tadytěch bez datumu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...