Brano Odesláno 26. září 2005 Nahlásit Odesláno 26. září 2005 Chcel by som vediet trosku viac o znacke Seiko a porovnat kvalitu a prestiz tejto znacky s inymi japonskymi znackami. Co hovorite na Seiko Premier SNP003?
Kamojedov Odesláno 27. září 2005 Nahlásit Odesláno 27. září 2005 Seiko dělá hodinky podstatně déle než mnozí z těch, kteří se nad Asiaty ofrňují. Firma existuje od roku 1881 (tehdy jako Hattori). První náramkové hodinky udělali někdy kolem roku 1913. Konglomerát firem dnes zahrnuje i známého výrobce počítačových periferií Seikosha/Epson. Křápy dělají pod značkami Lorus a Pulsar. SNP003 je elektromechanický automat s perpetuálním kalendářem. Přes 230 dílů, tenoučký ultrazvukový motor, kondík místo baterky. Hi-tech zázrak. Z čistě inženýrského hlediska asi nejdokonalejší věc, která v autonomních hodinkách může být. Safír, ocelové pouzdro. Cenově zhruba odpovídají levnějším modelům s mechanikou ETA 775x. Popravdě řečeno, obojí dělá robot a v obojím je plast. Pokud nemáte ideologickou averzi ke kmitajícímu křemennému výbrusu namísto kmitající pružinky, je to výborná a technicky zajímavá volba na rozhraní mezi klasickou mechanikou a elektronikou.
Brano Odesláno 28. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. září 2005 Trochu som zalovil aj v googli a našiel som pár obrázkov. Pre tých, ktorí Seiko Premier SNP003 ešte nevideli: Alebo SNP005: Myslím, že priaznivcov automatov určite zaujme najnovší výtvor od Seiko - SPRING DRIVE. Pre porovnanie s mechanickými chronometrami - jeho presnoť je desaťnásobne lepšia - +-1s/deň. Toto je Spring Drive:
Dali Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 musím uznat, že ačkoli jsem příznivcem swiss made, design ciferníků je dost zajímavý. Zkuste přihodit nějakou internetou adresu, kde se dá prohlídnout více modelů a něco dozvědět.
Brano Odesláno 29. září 2005 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2005 Oficiálna stránka firmy SEIKO: http://www.seikowatches.com/ Prezentačná stránka novej kolekcie SPRING DRIVE: http://www.seikospringdrive.com/ Stránka českého distribútora: http://www.altro.cz/
montz Odesláno 30. září 2005 Nahlásit Odesláno 30. září 2005 Pokud Vás zajímá Spring Drive, tak tady je názorný popis a fotografie: http://www.timezone.com/library/rdnotebook...ok/200509073623 Článek i samotná technologie stojí určitě za prostudování, i když se nejedná o "pure mechanical" mechanismus, což někomu z nás (mě samotného nevyjímaje) může činit potíže :-)
Návštěvník dapler Odesláno 6. října 2005 Nahlásit Odesláno 6. října 2005 Ad Kamojedov: ..a proč jsou hodinky Lorus křápy??
Kamojedov Odesláno 6. října 2005 Nahlásit Odesláno 6. října 2005 Ad Kamojedov: ..a proč jsou hodinky Lorus křápy?? Většina výrobců spotřebního zboží má několik značek pro různé cílově skupiny a zpravidla také v rámci cenové škály. Můžou tak jít na masový trh bez eroze marží v "prémiovém" segmentu. V případě Seka je tohle rozdělení Grand Seiko/Seiko/Lorus a Pulsar. Lorus myslím nedělá nic jiného než quartzky v cenovém segmentu <= $200. Jak jsou na tom v porovnání se Swatchkami nebo Q&Q netuším.
Návštěvník dapler Odesláno 7. října 2005 Nahlásit Odesláno 7. října 2005 Děkuji za odpověď, ale stále nechápu, proč to jsou křápy. Nejsou přesné,nevydrží..nebo proč? Je cena tak důležitá pro porovnání jejich užitné hodnoty?
Kamojedov Odesláno 7. října 2005 Nahlásit Odesláno 7. října 2005 Užitná hodnota je u hodinek nejasná věc. Pokud je kritériem cena versus přesnost a životnost, mají zdaleka největší užitnou hodnotu quartzky z tržnice s čínským ocelovým pouzdrem - ceny začínají kolem 800 Kč. Lorus jsou prostě laciná Seika, u kterých z nějakých důvodů Seiko nechtělo, aby na nich bylo napsáno Seiko. Možná díky kvalitě, možná ale jen chtěli oslovit nějaké zákazníky, o kterých jim z průzkumů vyšlo, že si produkci na první pohled z Asie oškliví - Lorus zní neutrálně. Bezpochyby jsou přesnější než libovolné slavné automaty stojící sto až tisíc krát tolik. Takže závisí na preferencích - čas ukazují skvěle, jako symbol postavení ve smečce jsou použitelné obtížně . S odkazem na poetické vyjádření pana domáciho "Chronomag - svět hodinek jako pánských šperků" je to přinejlepším bižuterie. Proti úplnému no-name mají pochopitelně alespoň teoretickou výhodu záruky a servisu. I když v téhle kategorii může být lepší jít po ceně a místo servisování prostě vyhazovat - hodinky jsou potom pořád jako nové. Pokud se Vám Lorusy líbí, vybíral bych jen z modelů s ocelovými pouzdry (mají tam i nějaké kousky s hliníkem a mosazí) a hlídal bych adjustaci ručiček a ciferníku u daného exempláře.
Brano Odesláno 9. října 2005 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2005 Ak sú niektoré japonské hodinky zaradené na základe masovosti a dostupnosti medzi "křápy", rád by som vedel, prečo majú niektorí hodinárski fajnšmekry averziu voči tým ostatným - "nekřápom".
Kamojedov Odesláno 10. října 2005 Nahlásit Odesláno 10. října 2005 Pokud Vás zajímá Spring Drive, tak tady je názorný popis a fotografie: http://www.timezone.com/library/rdnotebook...ok/200509073623 Článek i samotná technologie stojí určitě za prostudování, i když se nejedná o "pure mechanical" mechanismus, což někomu z nás (mě samotného nevyjímaje) může činit potíže :-) Technologie je to úžasná a vypadají rozhodně netuctově - netuctová je ostatně i cena: ocelové 5R65A s ocelovým tahem mají MSRP 3500,- EUR.
Návštěvník Kamil Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Tak právě jsem koupil vánoční dárek. Diametr 43 mm, 170 USD s dopravou, co vy na to? Už přišly, ve skutečnosti jsou ještě lepší než na obrázku. Celnice mi napařila 370 Kč DPH
saboter Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Pekné. Aspoň na obrázku, ktovie aký je z nich pocit ked sú na ruke. (Okrem tej váhy )
odklizec Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Jojo tyhle samuraje jsou super! Osobne se mi libi v cerne barve.
Návštěvník Kamil Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 2 saboter > tyhle mají necelých 200 gramů, taky je dělají v titanu, jsou trochu dražší a velmi těžko se shání. Je to Seiko Samurai a už se nevyrábí (titanové mají trochu jiné indexy a ručičky a označení "TI") Než jsem stačil odpovědět, už se ozval odklizec
saboter Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Má Seiko Samurai nejakého nástupcu ?? Aká je jeho náhrada v portfóliu Seika ?
saboter Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 He, he, těch jsem si nevšiml, už je mám ve sledování! Len ich sleduj. Do Čiech vždy bližšie ako do Nemecka .
Návštěvník Kamil Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Jestli se ti taky líbí, mám na ně kontakt. Nové za 273 USD + shipping. http://www.seiko5ers.com/SBDA001.htm Třeba ty na Ebay vyjdou levněji, o čemž pochybuji, zvlášť v Německu. To by bylo na euro 233. Tak jak jsem si pročítal popis, vydraží se asi za víc.
saboter Odesláno 15. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2005 Dík za ponuku. Páčia sa mi, ale skorej som to myslel tak že keby sa ti ich podarilo kúpiť za výhodnu cenu v BDR - a po pol roku vytešovania sa by ti zunovali, tak by som o ne v rámci "tradičneho" kolobehu hodiniek medzi fajnšmekermi prejavil pravdepodobne záujem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se