Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

nepolíben Chrono nemocí jsem doposud vlastnil vždy pouze jedny hodinky a to Citizenky, solárně nabíjené a rádiem řízené s voděodolností 10 ATM. Oceňuji na nich bezproblémový provoz, nemusím se o nic starat a vím že půjdou vždy přesně. Ty, které právě nosím prakticky neustále již nějaký ten pátek, máte zde ve fotkách.

Měl jsem je jako univerzálky a prakticky kam jsem šel, byly ony se mnou. Jak pomalu stárnu rozhodl jsem si pořídit první společenské hodinky. Do oka mi padly Slovenky BIATEC Majestic. Uvnitř tiká Sellita 200-1, jsou vodotěsné 10 ATM a mají dle mne nádherný gilošovaný ciferník a safírové sklíčko i dýnko. Přesnost měřená po třech dnech chodu na zádech je +12 sec. denně.

Rád bych si k nim ještě pořídil další společenské hodinky, vhodné zejména pro denní doby, tedy s bílým nebo stříbrným metalickým ciferníkem. Prosím o Vaše návrhy na konkrétní modely. Mám cenový limit do 25 tisíc korun. Preferuji strojek ETA 2824/92, nebo výše uvedenou Sellitu, šířku pásku 20 mm, aby byla shodná s Biatecama. Měly by mít safírové sklíčko s výškou pouzdra do 12 mm. Pouzdro nerezové, do max. 42 mm a nejlépe s voděodolností 10 ATM. Pokud budou bez datumovky - pro mne výhoda.

Ve výběru mám zatím tyto:

https://www.helveti.cz/candino-automatic-c4701-1

https://www.helveti.cz/seiko-presage-ssa443j1

https://www.helveti.cz/orient-star-classic-re-aw0004s-heritage-gothic?gad=1&gclid=EAIaIQobChMIrtDQrYbX_gIVhOd3Ch0PugBOEAQYASABEgIRgPD_BwE

https://hodinkovna.cz/panske-hodinky-certina-heritage-ds-1-himalaya-special-edition-c029-807-11-031-60?gclid=EAIaIQobChMI0tCJyobX_gIVSuDVCh3OXAGnEAQYBSABEgILO_D_BwE.

Děkuji za Vaše další doporučení.

Jirka

Odesláno

Děkuji "HondzaX" za zaslané návrhy, bohužel se mi  "Bauhaus" styl nelíbí a oboje jsou bazarovky.

Narazil jsem na MIDO Baroncelli, ty se mi dle fotky zamlouvají, ale v popisku mají stříbrný ciferník. Bojím se, aby v reálu nebyl moc stříbrný. Mají taky datumovku, bez ní by to byl můj TOP.

Mido Baroncelli Signature Gent M037.407.16.031.00

Pouzdro je vyrobené z  oceli 316L,  mechanický strojek Mido Caliber 80 (základem je ETA C07.611) s automatickým nátahem, disponuje 25 kameny a rezervou chodu 80 hodin. 

Číselník je chráněn safírovým sklíčkem s  oboustrannou antireflexní vrstvou.

Voděodolnost  je 50m.

Neví někdo zda tento strojek má hacking?

Jirka

MIDO BARONCELLI SIGNATURE GENT M037.407.16.031.00

Odesláno (upraveno)

Přidám sem svůj návrh. Co třeba Certina DS-1 Automatic Powermatic 80 C029.807.11.031.02?

Ty myslím splňují všechny požadované parametry. V sadě navíc druhý řemen.

Co se týká strojku ETA C07.611, ten ná hacking určitě. Jestli se nemýlím, hackingem disponují všechny strojky ETA.

Dalším tipem by mohly být Zeppelin Atlantic Automatic 8452-5

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem dragys27
Doplnění textu
Odesláno

Ahoj, na ty Certiny jsem se včera díval v prodejně v OC Flora, nelíbil se mi ciferník, působil jakoby plechově. Zepellin vypadá zajímavě, zahrnuji jej do výběru. Děkuji.

PS: V prodejně na Flóře paní prodavačka napřed povídala, jak jsem si skvěle vybral nejlepší hodinky které zde mají a že jsou zrovna ve 20% slevě, že za tu cenu je určitě nikde jinde neseženu. Dorovnali tou slevou pouze své předražení (původní cena byla něco málo pod 25 000,- Kč.) a dostali se slevou na cenu konkurence. Sama mi je nasadila na ruku a když jsem si je dovolil sám odepnout, tak mi řekla, že nejsem v samoobsluze. Raději jsem odešel.   Jirka

Odesláno

@Akrrij No jo, no... Tohle předražení a pak rádobysleva je koníčkem mnoha našich obchodníků. Vsází na to, že řada lidí vlastně nakupuje slevy. 😀

K těm Zeppelin Atlantic Automatic 8452-5 ještě doplňuji, že mají strojek ETA 2824 s 25 kameny a frekvencí 28800 polokmitů za hodinu a jejich cena je hodně příznivá.

Viz například u AD: Zeppelin Atlantic Automatic 8452-5 | Helveti.cz 

Odesláno (upraveno)

@Akrrij ak sa ti páčia MIDO Baroncelli, čo tak ich limitku Mido Baroncelli Signature Automatic M037.407.16.261.00 Inspired by Architecture Rennes Opera Limited Edition 1836pcs. Nemajú síce tak čistý ciferník, no zase dátumovka je myslím krajšie spracovaná.

Mido Baroncelli Signature Automatic M037.407.16.261.00 Inspired by Architecture Rennes Opera Limited Edition 1836pcs

Upraveno uživatelem Willie McBride
Odesláno

Dodatečně nahrány slíbené Biatecy + navíc každodenky Citizenky. (Dříve nevloženy z důvodu překročení limitu na velikost souboru)

Stále vítám návrhy na oblekovky s bílým ciferníčkem

Mějte hezký den. Jirka

Odesláno

@Akrrij Biatec robia veľmi príjemné hodinky a navyše ich robia veľmi milí páni 😄 Ja jeden kúsok od nich mám a max. spokojnosť, aj keď ja ešte mám kúsok s Eternou. No tie ich ciferníky sú super.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...