Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na chronomagu jsem ještě nenašel Homera Second Setting.

Screenshot_20230523-190615_Gallery.thumb.jpg.33bcf17b3314dba2bac0ab1076cff2c8.jpg

PSX_20230516_203321.thumb.jpg.717f3852e11d0ee45ad4e48cde771e52.jpg

Už dlouho preferuju arabské číslice na cifru. Většina takových hodinek má vojenský background a design se dost opakuje, co si budem povídat. A černá barva převládá. Proto jsem byl nadšený, když jsem narazil na nádražácký model od Citizenu. Utilitarní, ale bílý design Homera SS. Tenhle konkrétní kousek je ze 43. roku Hirohitovy vlády, teda z roku 1968. První seznámení proběhlo tady:

https://www.fratellowatches.com/citizen-homer-second-setting-affordable-vintage-watch/#gref

Začal jsem hledat, a přišel na to, že existuje několik druhů ciferníků a ručiček. Rozdílný font numer se pozná rychle podle jinak tvarované jedničky. Ale všechny číslice  jsou jiné. A když se zadíváte pozorně, uvidíte jinak silnou linku spojeného písma.  Screenshot_20230512-133051_Lightning.thumb.jpg.c789ad8bc4ec9b31fd949e76fe5824ac.jpg

Screenshot_20230512-133005_Lightning.thumb.jpg.4fa0dc67bb13470d23b3b6454df6a10c.jpg

Objevuje se i různé typové označení na spodním okraji ciferníku.

No a já hledal tu neobyčejnou jedničku, tenký font značky hodinek a navíc minutovou ručku "správně" dlouhou, aby se dotýkala minutových indexů. 

Kousek, který jsem našel není bez poskvrny, ale nejde o výrobek běžně prodávaný, někdo to vyfasoval a nosil do služby. Na to, že jsou z roku 1968...

No a mám otázku. Štve mě ta špinavá lumi ručiček kolem osy. Předělat lumi nebo se s tím sžít? Já mám jasno - předělat a v této barvě. Změníte můj názor?

A jde tu okolo nějaký odborník? Jaká byla původní barva lumi ručiček? Běžně nacházím dvoubarevné varianty Homer SS - zelené indexy a žluté (dohněda) ručičky - že mi to připadá jako původní provedení. Může někdo objasnit? Obě lumi svítí ve stejném zeleném odstínu a umírají stejně velice rychle. Odhaduju, že kdyby byla jedna luminiscence obnovena v jiném období, bylo by to znát.

Koupeno u 

https://tokeimedic.com/pages/about-us

S Robertem je skvělá komunikace a btw mi potvrdil, že těch designů toho modelu je mnoho. Původně jsem se ho ptal, jestli některý designový prvek (jako třeba tlusté provedení spojeného písma) není fake. -Není.

Odesláno

Jo, dělaj radost:)

Nevím, jestli jsem vyjádřil jasně, že ten můj exemplář - to jsou jen ty první dvě fotky a pak ta rozsvícená lumi.

Stačilo trochu přenastavit white balance a fotka vyšla bohužel realističtěji. Ta černá je fakt skoro černá. Není to pěkný. 

Vidím to tak, že tohle vždycky byly pracovní hodinky. Funkčnost je hlavní diktát. Co nefunguje - opravit. A lumi svítí tak 2 vteřiny.Screenshot_20230523-235240_Gallery.thumb.jpg.89a6090502674f2644f1e4397b6dcbb6.jpg

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...