Přejít na obsah

LÜM-TEC M89 Bronze

Quarantine

Doporučené příspěvky

Po přečtení recenze na Rado Captain Cook od Snekofona, mě nadchla myšlenka vlastnit taky jedny bronzové hodinky.
Volba nakonec padla na tyto Lum-Tec M89 Bronze.

Koupil jsem je napřímo. Líbil se mi přístup a ochota . Odpověděli rychle na moje dotazy, nechali mě vybrat si číslo, doručení proběhlo během pár dní.

Pouzdro je pořádný kus broušeného bronzu 44mm bez korunky a 51mm lug to lug. Výška je 13.8mm a váží i s páskem 133g.

image.png.75e0c793b7d5296ed1f7f0208166c01b.png

Pásek je 24mm široký. Je z opravdu tlusté kůže, na první pohled velice kvalitní, hezky voní asi ruční práce.
Na moji ruku bych chtěl, aby byl o kousek delší, ale třeba se ještě natáhne. Pásek je tak mohutný, že mi překáží při psaní na kompu.
Spona má na sobě vygravírované jméno výrobce a zespodu stainless steel. To mě mate, protože v popisu píší, že je bronzová.

image.png.ec89112d1e3d6224e7e7d53876c5ac45.png

Číselník je černý a zrnitý. Moc se mi líbí datumové okénko, které není skoro vidět. Je to velice decentní, trefuje se to do mého vkusu. Nemusím na hodinkách kyklopy, datumy, dny. Radši bez. Ručičky jsou u osy ve stejné barvě jako číselník. Když se tak rychle mrknete od pasu kolik je, tak než se oko zaostří vypadá to, že ručicky levitují. Vždycky mě to zaujme.

image.png.727c294f270ec4164c3bc9261bd290d6.png

Lumi je silná, příští týden mi přijdou SWC Hyper-G, které mají mít snad ještě silnější, těším se na porovnávání.

image.png.a08202566fa141f8fc422f594fbf724e.png

Korunka je vpravo. Je dosti velká, vroubkovaná a šroubovací. má už patinu. Ze začátku mě to mrzelo, ale předpokládám, že je to výrobním procesem.  Moje hodinky jsou 92/100 čili jedny z posledních. Očekávám, že pouzdro patinu korunky rychle dožene. Pokud ne, tak popoženu já.
Na korunce je logo LT, které bych osobně zmenšil klidně na polovinu a šoupl ho přímo do středu.

image.png.77129b7f4e0a5f552e902007064a43fb.png

Safírové sklíčko s AR kryje číselník, je velmi lehce vypouklé.

image.png.d15ec2703bb1f49ec9373102df6352b9.png

Zespodu je šroubovací ocelové dýnko se safírem. Pod ním strojek Sellita 200-1. Na rotoru je logo LT. Tady bych si představoval trochu víc nápaditosti, ať je na co koukat. Třeba plastiččejší  rotor v barvě bronzu. Nebo bez sklíčka a něco vygravírovat, třeba něco zajímavého o bronzu jako materiálu.

image.png.af5a93eb7c6de6dadec41aec7d90e0e4.png

Od hodinek nemůžu odtrhnout oči. Strašně se mi líbí. Těším se jak se budou postupně měnit.
Chci mít do budoucna 7 hodinek pro každou příležitost, různé druhy a/i materiály. Tyhle by mohly zůstat hodně dlouho, možná nafurt.

Upraveno uživatelem Quarantine
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Quarantine změnil název na LÜM-TEC M89 Bronze
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...