Danton Odesláno 30. června 2023 Nahlásit Odesláno 30. června 2023 Pro zajímavost doplňuji svůj příspěvek z června 2006. Tento typ je často inzerován jako letecké hodinky, někde jsem i četl, že měly být užívány i předválečnou Luftwaffe. Nicméně jak dále uvedeno, prodávaly se ve třicátých letech i v hodinářství v Praze. „Tyto hodinky vlastnil můj tchán. Někdy kolem roku 1935 je dostal za vysvědčení od svého tatínka. Původně si údajně vybral Movado, když je ale šli společně kupovat, uviděl Rellum a byl okouzlen. Na chlapecké ruce se vyjímaly impozantně. Tato volba vedla k oboustranné spokojenosti, neb tchán získal "letecké hodinky" a jeho tatínek ušetřil polovinu připravené částky na Movado. Hodinky dlouho nenosil, proto jsou dodnes v perfektním stavu a jdou velmi přesné“. Jak mi později tchán řekl, hodinky mu tatínek kupoval někde na Staroměstském náměstí. V čase se mi potom podařilo dohledat hodinářství firmy A. Novotný, Staroměstském náměstí 30, které v předválečné době inzerovalo jak prodej hodinek Movado, tak i předmětného typu hodinek Rellum. Hodinky jsou v originálním stavu, pouze opatřeny novým řemínkem o šíři 24 mm.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se