cuba Odesláno 5. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2023 (upraveno) Ve svém hledání rozumných bílých hodinek jsem narazil na Atlas GMT Arctic od mikrobrandu Waldhoff: https://manufaktur-waldhoff.de/pages/waldhoff-atlas-gmt-collection Objednal jsem, hodinky kupodivu přišly. V balení jsou hodinky, NATO strap (ten jsem nevybaloval), spousta papírů apod. Zajímalo mě, jak obstojí v konkurenci ostatních hodinek, které mám. Ale popořádku, tj. specifikace: Case: 41mm Thickness: 13.5mm Bezel: Bi-directional steel with sapphire insert and BGW9 Swiss luminous Crystal: Sapphire with anti-reflective coating Dial: Metallic formed by hydraulic compression with applied index filled with BGW9 Swiss luminous Movement: Seiko NH34 GMT with automatic winding Power reserve: 41 hours Lug width: 20mm Water resistance: 300 meters Prostě střední hodinky s bílým cifrem a GMT komplikací - luneta je obousměrná (yes!), 60 kliků (jako Pelagos nebo Certina DS - 60 je dost pro každého). O GMT jsem psal jinde a tak se zaměříme jen na hodinky samotné. Case Rozpačitost. Myslel jsem, že tělo bude podobné jako u TH Aquaracer, ale je daleko ostřejší - až řeže do ruky. Možná by menší nebo naopak větší ruce sedělo líp, ale mě řeže a to nechci. Krom toho je tělo ok, ale pohodlí Grand Seika neočekávejte. Ručky Mám rád, když je hodinkovka jasně jiná, než minutovka (a sekundovka) - Certina DS Action Sea Turtle nebo (snad mě nikdo neprokleje) Pelagosy. Tady je to celkem ok, sekundovka super, GMT taky. Indexy Jsou lidé, kteří preferují jasné, plastické indexy - tady budou určitě spokojení - indexy jsou jasné, 12 jiná - za mě moc prima. Datumovka Okénko je ohraničené, datum černé na bílém pozadí. Antireflex je sice ve specifikaci, ale já ho prostě nevidím. U mých Aquaracerů jsou pozůstatky AR, vidím ho na MM300 a kulervoucí je na Planet Ocean. Tady přes placatý krystal vidím všechny odlesky a nezdá se, že by tam byť jen špetka AR byla. Záda hodinek jsou gravírovaná s obrázkem boha Atlase. To je mi celkem jedno, preferuju želvu, vlnky, starého potápěče nebo mořského koníka (mrk, mrk) Šroubovací korunka je signovaná, zvláštního tvaru. Jestli jste se někdy piplali s korunkou u Igenů, nemohli namakat korunku u Chronomatů, tak si Atlasy zamilujete. Perfektně sedí, dobře se obládá a je přesná. Modrá lumi tu - no prostě je. Luneta má zajímavou lumi, ručky svítí, GMT šipka je zelená. Ve srovnání s MM300 je bledá a nevydrží tak dlouho. Čitelná ale je a to se počítá. Celkově jsou to prima hodinky rozumné velikosti, za rozumnou cenu celkem rozumná muzika. Mně ovšem nevyhovuje tvar pouzdra a tak je jistě pošlu dál, snad někomu udělají radost. Kuba, 5.7.2023 Upraveno 5. července 2023 uživatelem cuba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 7. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2023 jj zvláštní. Díky za recenzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 7. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2023 Pěkné hodinky, generický název, ale ty nožky působí pro nositele bolestivě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 8. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2023 Kolik maji prosim lug to lug a vahu? Nemohl jsem nikde najit. Dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuba Odesláno 18. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2023 Ahoj, L2L: 46mm Lug distance: 20mm Váha: to se omlouvám, moje váha váží plus mínus půl kila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mason-Mac Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 No ale to je pěkná hodinka, korunka by jen mohla být víc k pouzdru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 23. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2023 před 21 hodinami, Mason-Mac napsal: No ale to je pěkná hodinka, korunka by jen mohla být víc k pouzdru. Korunka je urcite vysroubovana na foceni, ze jo?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuba Odesláno 11. listopadu 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 V 23. 9. 2023 v 20:23, Arthur N. napsal: Korunka je urcite vysroubovana na foceni, ze jo?! JJ, samosebou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se