Přejít na obsah

Waldhoff Atlas GMT Arctic

cuba

Doporučené příspěvky

Ve svém hledání rozumných bílých hodinek jsem narazil na Atlas GMT Arctic od mikrobrandu Waldhoff:
https://manufaktur-waldhoff.de/pages/waldhoff-atlas-gmt-collection 

Objednal jsem, hodinky kupodivu přišly. V balení jsou hodinky, NATO strap (ten jsem nevybaloval), spousta papírů apod. Zajímalo mě, jak obstojí v konkurenci ostatních hodinek, které mám. Ale popořádku, tj. specifikace: 

Case: 41mm 
Thickness: 13.5mm
Bezel: Bi-directional steel with sapphire insert and BGW9 Swiss luminous
Crystal: Sapphire with anti-reflective coating
Dial: Metallic formed by hydraulic compression with applied index filled with BGW9 Swiss luminous
Movement: Seiko NH34 GMT with automatic winding
Power reserve: 41 hours
Lug width: 20mm 
Water resistance: 300 meters

Prostě střední hodinky s bílým cifrem a GMT komplikací - luneta je obousměrná (yes!), 60 kliků (jako Pelagos nebo Certina DS - 60 je dost pro každého). O GMT jsem psal jinde a tak se zaměříme jen na hodinky samotné. 

Case
Rozpačitost. Myslel jsem, že tělo bude podobné jako u TH Aquaracer, ale je daleko ostřejší - až řeže do ruky. Možná by menší nebo naopak větší ruce sedělo líp, ale mě řeže a to nechci. Krom toho je tělo ok, ale pohodlí Grand Seika neočekávejte. 

Waldhoff-104.thumb.jpg.ece24cf5f217da5753aa339da16d197e.jpg

Ručky 
Mám rád, když je hodinkovka jasně jiná, než minutovka (a sekundovka) - Certina DS Action Sea Turtle nebo (snad mě nikdo neprokleje) Pelagosy. Tady je to celkem ok, sekundovka super, GMT taky. 

Waldhoff-100.thumb.jpg.98348e407674169f0f7b40e0fd1724d5.jpg

Indexy
Jsou lidé, kteří preferují jasné, plastické indexy - tady budou určitě spokojení - indexy jsou jasné, 12 jiná - za mě moc prima. 

Waldhoff-108.thumb.jpg.0fa538dad7183c1ac07f8240aff3bb5a.jpg

Datumovka
Okénko je ohraničené, datum černé na bílém pozadí.  

Waldhoff-103.thumb.jpg.c7b7c539b4b3c5a9a8256d5867c4acd7.jpg

Antireflex je sice ve specifikaci, ale já ho prostě nevidím. U mých Aquaracerů jsou pozůstatky AR, vidím ho na MM300 a kulervoucí je na Planet Ocean. Tady přes placatý krystal vidím všechny odlesky a nezdá se, že by tam byť jen špetka AR byla. 

Záda hodinek jsou gravírovaná s obrázkem boha Atlase. To je mi celkem jedno, preferuju želvu, vlnky, starého potápěče nebo mořského koníka (mrk, mrk) 

Waldhoff-105.thumb.jpg.0de5aa133805aadb738a897eddccade8.jpg

Šroubovací korunka je signovaná, zvláštního tvaru. Jestli jste se někdy piplali s korunkou u Igenů, nemohli namakat korunku u Chronomatů, tak si Atlasy zamilujete. Perfektně sedí, dobře se obládá a je přesná. 

Waldhoff-102.thumb.jpg.63768f67005fd7b8536ef938c1b3ad1e.jpg
Modrá lumi tu - no prostě je. Luneta má zajímavou lumi, ručky svítí, GMT šipka je zelená. Ve srovnání s MM300 je bledá a nevydrží tak dlouho. Čitelná ale je a to se počítá. 

Waldhoff-109.thumb.jpg.cb39842a87172f3df2e302e20d04b472.jpg

Celkově jsou to prima hodinky rozumné velikosti, za rozumnou cenu celkem rozumná muzika. Mně ovšem nevyhovuje tvar pouzdra a tak je jistě pošlu dál, snad někomu udělají radost. 

Kuba, 5.7.2023

Waldhoff-107.jpg

Waldhoff-106.jpg

Waldhoff-101.jpg

Upraveno uživatelem cuba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné hodinky, generický název, ale ty nožky působí pro nositele bolestivě 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...