ctvrtek Odesláno 14. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2023 Dobrý den, Před časem se mi vrátili hodinky ze servisu se kterým jsem nebyl úplně spokojen a od té doby se pořád nemůžu zbavit dojmu, že na hodinkách je jiná korunka než byla a než by měla být. Mohl bych Vás poprosit o radu, zda korunka na foto patří k těmto hodinkám? Vzdálenost korunky od pouzdra mi přijde strašně veliká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2023 Mezera by tam neměla být žádná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 15. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2023 Áno, nemala by tam byť, to však nevylučuje možnosť, že tam tá korunka bola ešte pred servisom, chcelo by to foto pred.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctvrtek Odesláno 7. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2023 Děkuji za informace, nevíte kde by se dala sehnat korunka, která na hodinky patří? Byl bych moc rád za pomoc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Ono ta korunka může být správná. Dříve se dělaly tři délky korunkové hřídele a do každých hodinek se dávala hřídel podle průměru hodinek a délky korunkového krčku. Dnes se dělá korunková hřídel jedna s dlouhou závitovou tyčí a ta se nakrátí na správnou délku podle hodinek. Takže je dost dobře možné, že "soudruzi z NDR" někde udělali chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctvrtek Odesláno 9. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Děkuji za přínosnou odpověď. Je tedy možné, že je jiná osička, protozě když jsem jí vytáhl tak je korunka došroubovaná na doraz a závit nezbývá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Tak si změř tu mezeru a hřídelku jehlovým pilníkem zkrať. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 Honzo, zapomněl jsi dodat, že zkracovat se musí po vyjmutí korunky s hřídelí ze strojku a následném odšroubování samotné korunky z hřídele. Pak se opatrně, např. pilníkem na nehty jak již zmiňuješ zabrousí / zakrátí závit pod korunkou. To jen pro ty co to neznají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctvrtek Odesláno 10. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 Děkuji za rady! O víkendu se na to vrhnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 před 2 hodinami, skodna napsal: Honzo, zapomněl jsi dodat, že zkracovat se musí po vyjmutí korunky s hřídelí ze strojku a následném odšroubování samotné korunky z hřídele. Pak se opatrně, např. pilníkem na nehty jak již zmiňuješ zabrousí / zakrátí závit pod korunkou. To jen pro ty co to neznají. Vůbec mne nenapadlo, že by to někdo dělal bez demontáže hřídelky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 No, já nevím ... On Ctvrtek píše " korunka došroubovaná na doraz a závit nezbývá". Tak jestli je tam "plná" hřídelka a ne "závitová tyč" tak si s jehlovým pilníkem neporadí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctvrtek Odesláno 10. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 před 12 minutami, orol napsal: No, já nevím ... On Ctvrtek píše " korunka došroubovaná na doraz a závit nezbývá". Tak jestli je tam "plná" hřídelka a ne "závitová tyč" tak si s jehlovým pilníkem neporadí ... Ano závit tam nezbívá, ale myslel jsem, že vezmu trochu osazení korunky a pak příadně závit pokud je došroubovaný úplně nadoraz v korunce. To by také měli jit, ne? Případně tip, kde koupit hřídelku na úpravu nebo rovnou správnou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 10. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2023 před 6 hodinami, Honza.manta napsal: Vůbec mne nenapadlo, že by to někdo dělal bez demontáže hřídelky. Já nemyslel bez demontáže z hodinek, ale měl jsem v ruce primky, a těm někdo zabrousil druhý konec se čtyřhranem co zapadá do pastorku v hodinkách. Já jsem taky kdysi nevěděl, že se dá korunka s hřídele odšroubovat a vyměnit samotná bez hřídelky. Jo hold žádnej učenej......... . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctvrtek Odesláno 15. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2023 Mockrát děkuji za pomoc! Podařilo se mi pilníkem zbrousit krček korunky a závit na hřídelce, aby korunka seděla lépe. Momentálně jsem spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se