Přejít na obsah

Prim - korunka

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

Před časem se mi  vrátili hodinky ze servisu se kterým jsem nebyl úplně spokojen a od té doby se pořád nemůžu zbavit dojmu, že na hodinkách je jiná korunka než byla a než by měla být. Mohl bych Vás poprosit o radu, zda korunka na foto patří k těmto hodinkám? Vzdálenost korunky od pouzdra mi přijde strašně veliká. 

IMG_9716.jpeg

IMG_9717.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Ono ta korunka může být správná. Dříve se dělaly tři délky korunkové hřídele a do každých hodinek se dávala hřídel podle průměru hodinek a délky korunkového krčku. Dnes se dělá korunková hřídel jedna s dlouhou závitovou tyčí a ta se nakrátí na správnou délku podle hodinek. Takže je dost dobře možné, že "soudruzi z NDR" někde udělali chybu.

Odkaz ke komentáři

Honzo, zapomněl jsi dodat, že zkracovat se musí po vyjmutí korunky s hřídelí ze strojku a následném odšroubování samotné korunky z hřídele. Pak se opatrně, např. pilníkem na nehty jak již zmiňuješ zabrousí / zakrátí závit pod korunkou. To jen pro ty co to neznají.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, skodna napsal:

Honzo, zapomněl jsi dodat, že zkracovat se musí po vyjmutí korunky s hřídelí ze strojku a následném odšroubování samotné korunky z hřídele. Pak se opatrně, např. pilníkem na nehty jak již zmiňuješ zabrousí / zakrátí závit pod korunkou. To jen pro ty co to neznají.

Vůbec mne nenapadlo, že by to někdo dělal bez demontáže hřídelky.

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, orol napsal:

No, já nevím ...
On Ctvrtek píše " korunka došroubovaná na doraz a závit nezbývá".

Tak jestli je tam "plná" hřídelka a ne "závitová tyč" tak si s jehlovým pilníkem neporadí ...

;)

Ano závit tam nezbívá, ale myslel jsem, že vezmu trochu osazení korunky a pak příadně závit pokud je došroubovaný úplně nadoraz v korunce. To by také měli jit, ne? Případně tip, kde koupit hřídelku na úpravu nebo rovnou správnou?

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Honza.manta napsal:

Vůbec mne nenapadlo, že by to někdo dělal bez demontáže hřídelky.

Já nemyslel bez demontáže z hodinek, ale měl jsem v ruce primky, a těm někdo zabrousil druhý konec se čtyřhranem co zapadá do pastorku v hodinkách. Já jsem taky kdysi nevěděl, že se dá korunka s hřídele odšroubovat a vyměnit samotná bez hřídelky. Jo hold žádnej učenej......... .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...