Přejít na obsah

Formex REEF Radiant Bronze

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Ondrasss napsal:

Použiju tvá slova: Pouze oddaluješ nevyhnutelné a vystavuješ se zbytečnému stresu🤣

A kur..a, jsem nečekal že se to obrátí proti mně 😲😂

PS: OK, už mlčím a ty dávej víc fotek 😉🤣👍

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Formex tu rozhodne tu nie je tak prevarená značka, takže som rád, že výber padol na ňu. S Formexom sa spája ich známy protinárazový systém a hlavne Formex speed modely, možno si spomeniete na chronografy (tie sa mi až tak nepáčili), či výrazné a netradičné s korunkou na pozícii "12".

Nie som tak znalý pozadia, či terajší Formex prešiel nejakou zmenou vlastníctva, alebo nie, lebo evidentne došlo k zmene vizuálu = od loga a to oceňujem, až po ich modelové rady, ktoré sú - ako to nazvať - uhladenejšie a pôsobia tak vyrovnanejšie.

Reef alebo Reef GMT sú nádhernou peckou!!!

Odkaz ke komentáři

Pre tých, ktorým sa nechce gugliť. Formex začal históriu okolo roku 1999. Dovtedy to boli hlavne racing masívne hodinky s odpruženým púzdrom. V roku 2016 spoločnosť prevzal súčasný CEO Granito a dva roky nato pomocou Kickstarteru predstavil prvú verziu modelu Essence, ktoré ešte má stále odprúžený systém. S vydaním modelu Reef prišlo aj nové logo, ktoré je podľa mňa veľmi podarené. A prečo je Reef tak technologicky vyspelý v pomere k cene? Granitov otec vlastní podnik Dexel, ktorý vyrába komponenty ( púzdra, spony, remienky.. ) pre top hodinkové značky vrátane Breitling, Hublot a pod. V súčastnosti dokonca Reef a Dexel je pod jednou strechou v mieste Biel vo Švajci. Mladý Granito navyše brigádoval u svojho otca, kde získal množstvo skúseností s výrobou hodiniek. Veľmi som zvedavý, čo predstaví najbližšie. Tipujem nejaké zaujímavé chrono…

Formex je aj značka, ktorá je veľmi otvorená k svojim zákaznikom. Zákaznicky servis je naozaj špička, môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti.

Upraveno uživatelem lemon
Odkaz ke komentáři

No hlavně při přečtení nadpisu jsem čekal další bronzovej nesmysl (bronzová pouzdra jsou podle mě největší nesmysl hodinkového světa) jako od většiny microbrandů. A ejhle nádherný a funkční hodinky s bronzovým ciferníkem. Ta spona je vychytaná, ten plast je tam super. Taky trpím, když posunu mikroregulaci a vykoukne odřenina od spony. Jen by měla mít u potápek nějaký jištění. A ne jen dva knoflíky. A někdo by mi mohl vysvětlit jak funguje ta rychlovýměna náramku.

Odkaz ke komentáři

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Měsíc s Formex REEF na zápěstí mi poskytl dostatek času, abych se s nimi sžil a objevil všechny jejich klady i zápory. A musím říct, že každý den s nimi je lepší než ten předchozí.

Pohodlí na prvním místě

Nikdy by mě nenapadlo, že hodinky mohou být tak pohodlné. Díky bezvadnému tahu s mikroregulací, který jsem si vychvaloval již v první recenzi, se hodinky přizpůsobí jakémukoli zápěstí a situaci.

Luminiscence

Super luminiscence je další věc, která si zaslouží zmínku. Po setmění se hodinky promění v malou světelnou show. Luminiscenční vrstva je tak kvalitní, že i po krátkém expozici světlu zůstává svítit intenzivně až do rána.

Detaily, které dělají rozdíl

Precizní zpracování korunky, která se snadno nastavuje a zároveň je pevně usazená, je jen jedním z mnoha detailů, které dokazují, že tyto hodinky byly vytvořeny s ohledem na každý milimetr.

Keramická luneta na Formex REEF je dalším příkladem mimořádného důrazu na detail. Je dokonale zarovnaná s pouzdrem, bez jakékoli vůle, což svědčí o vysoké kvalitě zpracování.

Přesnost, která mi vyrazila dech

A co se týče přesnosti, Formex REEF jsou v tomto ohledu skutečným šampionem. Po měsíci nepřetržitého nošení jsem zaznamenal odchylku pouhých +2 sekundy. Tato konzistentní přesnost je důkazem, že kvalita strojku Sellita SW300-1 není jen prázdným slibem, ale skutečnou hodnotou, na kterou se můžete spolehnout.

Jediná nevýhoda

Jedinou nevýhodou, kterou jsem zaznamenal, je, že kvůli horní hraně u stěžejek nemohu použít své oblíbené NATO strapy, které jsou pro mě synonymem pohodlí. Je to malý kompromis za jinak bezchybné hodinky.

Závěrem

I přes tuto malou nevýhodu jsou hodinky Formex REEF stále mými nejoblíbenějšími hodinkami. Jsou to hodinky, které vám přinesou radost nejen pohledem na ně, ale i nošením. 

Za mě stále 10/10.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak co chlapy, které další Formexy vás o víkendu vystřelili z trenek? Já pokukoval po Essence 39 mm s machitových cifrem, ale nějak tam ta jiskra nepřeskočila..🤔

Ale co mě úplně dostalo byly karbonový Essence 41mm. Lehounké jako pírko, mega kulervoucí antireflex s matným šedým cifrem. Prostě láska na první pohled! 

Automatic Chronometer Cool Grey 41mm 

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Ahoj, moc pekna recenze… na Micro Praha jsem taky koukal na essence 39, na ktery jsem se moc tesil, ale nakonec me nechaly celkem chladnym… ty tvoje jsem nejak nebral v potaz, ale dle fotek jsou moc pekny!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Už jsem tu dlouho nic nedal. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...