Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  J.F. napsal:
  kjow napsal:
Pánové 7750 za tyhle peníze bude strojek  v nejhorší kvalitě, tzn. 4 třídě a nikdy bych si ho nekoupil. Nezlobte se na mě. Všechno se to projeví za pár let...

Nikdy jsem zatím neslyšel a třídách ETY 7750. Nevíte o tom někdo něco víc? Čím se líší a které firmy používají které třídy?

To by asi ETA přišla na buben kdyby každej blbej strojek měla dělat ve čtyřech kvalitách, nemyslíte ?

• Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Snow
Odesláno
  mechano napsal:
  J.F. napsal:
  kjow napsal:
Pánové 7750 za tyhle peníze bude strojek  v nejhorší kvalitě, tzn. 4 třídě a nikdy bych si ho nekoupil. Nezlobte se na mě. Všechno se to projeví za pár let...

Nikdy jsem zatím neslyšel a třídách ETY 7750. Nevíte o tom někdo něco víc? Čím se líší a které firmy používají které třídy?

To by asi ETA přišla na buben kdyby každej blbej strojek měla dělat ve čtyřech kvalitách, nemyslíte ?

To by byla vskutku ekonomie výroby, stále prosím kjowa o zdroj z kterého čerpal informace o strojku ETA 7750 1 až 4 kvalitativní třídy, velice by mě to zajímalo, děkuji předem za odpověď.

Odesláno

mechano psal:

J.F. psal:

kjow psal:

Pánové 7750 za tyhle peníze bude strojek v nejhorší kvalitě, tzn. 4 třídě a nikdy bych si ho nekoupil. Nezlobte se na mě. Všechno se to projeví za pár let...

To by byla vskutku ekonomie výroby, stále prosím kjowa o zdroj z kterého čerpal informace o strojku ETA 7750 1 až 4 kvalitativní třídy, velice by mě to zajímalo, děkuji předem za odpověď.

Editoval Snow (Včera 00:10:35)

Opravdu si myslite ze v hodinkách za deset tisíc je 7750 stejná jako treba v breitling nebo iwc?? Trochu se nad tím zamyslete pánové

Odesláno
  kjow napsal:
mechano psal:

J.F. psal:

kjow psal:

Editoval Snow (Včera 00:10:35)

Opravdu si myslite ze v hodinkách za deset tisíc je 7750 stejná jako treba v breitling nebo iwc?? Trochu se nad tím zamyslete pánové

Jasně že různé značky ETU upravují. I když Breitling myslím zrovna ne. Ale to nejsou nějaké třídy 1-4, jsou to firemní úpravy, často pouze estetické. Docela by mě zajímalo, v čem spočívají úpravy technické, když už je někdo dělá.

Odesláno

Samozřejmě o firemních estetických úpravách nemluvím. Jde o to že třeba právě ty levnější modely nemají odlučovač, sčítač minut, centrální vteřinovou ručku uloženou v syntetickym rubínu (červenej kamínek) ale jen v bronzovym ložisku. IWC dokonce mají u krokového kola tenčí čepy než obyčejný 7750. Jsou tam ještě jiné fígle. Ale přesvědčovat Vás o tom nechci..... jen jsem vyjádřil svůj názor. Nemluvím jen o 7750. Třeba automaty 2824 a 2892 se dělají taky v několika třídách páč na automat kterej pohání nástavbu chronografu jsou kladený uplně jiný požadavky než na samotnej automat kterej nic nepohání.

Hodinkám zdar, hodinářům zvlášt

Návštěvník Snow
Odesláno
  kjow napsal:
syntetickym rubínu (červenej kamínek)

Jsem šťasten, že jsem se konečně dozvěděl pravdu o tom červeném kamínku :lol: , máš nás za blbce ?

Odesláno

Možná by stálo zato udělat samostatné vlákno o ETA strojcích, zejména 7750. Používá ho tolik firem v cenách od cca 15k do strašně moc, že ve finálním produktu snad nějaké změny být musí. Nevylučoval bych ani variantu, že si velcí odběratelé (značky) některé úpravy pod které nakonec sami podepíší objednávají přímo u ETY. Zajímalo by mě čím a nakolik se takový strojek dá skutečně vylepšit. Nemán ani tak na mysli přidání nějakých komplikací, jako spíš vylepšení onoho časoměrného srdce strojku, ve smyslu přesnosti, životnosti, nezávislosti na podmínkách atd. Mám zkušenost se 7750 a 7751 resp. L678 (úprava Longines) ale příliš krátkou než abych mohl cokoli plácnout. 7750 patřila k těm levnějším, používal jsem ji asi dva roky, bez významných problémů. L678 mám 14 dní. Ještě funguje :-)

Návštěvník Snow
Odesláno

Je pravda, že strojek Valjoux 7750 obsahuje plastové součástky ? Jaký je rozdíl mezi 7750 a 7751 ?

Odesláno
  mechano napsal:
  Snow napsal:
Je pravda, že strojek Valjoux 7750 obsahuje plastové součástky ? Jaký je rozdíl mezi 7750 a 7751 ?

Plastové součástky obsahuje a 7751 má navíc ukazatel fází měsíce.

7751 ma taky plast? Asi jo,co?

Návštěvník Snow
Odesláno
  Rimsy napsal:
  Snow napsal:
Nepochybně Hamiltony  :)

Ty mas skutecne vynikajici zrak:)

No jeje :)

Návštěvník Snow
Odesláno
  vor napsal:
  Snow napsal:

:D ..ale asi Regatta

Tak to chodí, když si někdo koupí hodinky na loď a pak se s nimi pokouší navigovat letadlo, asi by to chtělo AIR - RACE

Odesláno
  Snow napsal:
  vor napsal:
  Snow napsal:

:D ..ale asi Regatta

Tak to chodí, když si někdo koupí hodinky na loď a pak se s nimi pokouší navigovat letadlo, asi by to chtělo AIR - RACE

Ty Italové jsou ale blázni......

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...