railmaster Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2009 Trochu som stratil inšpiráciu a tak som znova snoril po vintage modeloch. Zaujala ma mimoriadna obľúbenosť Bubble Back modelov u zberateľov. Niektorí si robia celé kolekcie z týchto jednoduchých modelov vyrábaných v 50-tych a 60-tych rokoch, dokonca sa sústreďujú v Bubble Back kluboch. Sú tieto hodinky v niečom mimoriadne?
railmaster Odesláno 17. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. ledna 2009 Viac puzdier, viac ciferníkov, ale napr. :
PhoeniX Odesláno 17. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2009 Čaro je v jejich jednoduchosti a designu. Konkrétně mně se hodinky moc líbí a přál bych si nějakou reedici, která určitě přijde. Jde o to si těch 5 až 15 let počkat. Čísla samozřejmě nic neznamenají, někdy to prostě bude.
PhoeniX Odesláno 17. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2009 Nádherný stroj s nádhernou setrvačkou.
Vincent Odesláno 17. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2009 Nejsou mimořádné v ničem, ale jako všechny Rolex jsou řádné hodinky. Nestydím se napsat, že pro mne skoro jediné řádné hodinky.
PhoeniX Odesláno 2. března 2009 Nahlásit Odesláno 2. března 2009 romulada napsal: Klasika,nádhera,excelentní stroje. Díky za osvěžující informace.
romulada Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 PhoeniX napsal: Díky za osvěžující informace. Omlouvám se za stručnost, pokusím se to trochu napravit. Rolex "Bubble back" spatřily světlo světa poprvé v roce 1933. Jejich název je odvozen od vypouklého zadního víčka, které muselo být upraveno proto, aby se do pouzdra vešel nově patentovaný mechanizmus s rotorem, který se otáčel o celých 360°. Většina prvních modelů ukazovala jen čas s centrální vteřinovkou, v pozdějších letech přibyl ještě mechanizmus, který umožňoval ukázat také datum. Model 6075, vyrobený v roce 1948 - byl vlastně prvním modelem označovaným jako DateJust. Sběrateli nejvíc vyhledávané a ceněné modely mají tzv. "California" číselník, který kombinuje římské číslice s arabskými. Některé z modelů měly lunetu, která ovšem nebyla otáčecí, jako u dnešních sportovních modelů, ale byla pevnou součástí pouzdra. Pánské modely měly velikost 31mm, což je na dnešní poměry opravdu legrační průměr. Rolex Bubble Back byly jako jedny z mála hodinek ve své době dodávány také s kovovými tahy. Informace jsem čerpal z knihy Rolex Wristwatches - An unauthorized history od dvojice autorů: Jeffrey p. Hess a James. M. Dowling a také z internetu, což je můj nejoblíbenější zdroj.
bandicoot Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 romulada: jsi jednoznačně velkým přínosem pro fórum, díky
PhoeniX Odesláno 3. března 2009 Nahlásit Odesláno 3. března 2009 romulada napsal: Omlouvám se za stručnost, pokusím se to trochu napravit. Rolex "Bubble back" spatřily světlo světa poprvé v roce 1933. Jejich název je odvozen od vypouklého zadního víčka, které muselo být upraveno proto, aby se do pouzdra vešel nově patentovaný mechanizmus s rotorem, který se otáčel o celých 360°. Většina prvních modelů ukazovala jen čas s centrální vteřinovkou, v pozdějších letech přibyl ještě mechanizmus, který umožňoval ukázat také datum. Model 6075, vyrobený v roce 1948 - byl vlastně prvním modelem označovaným jako DateJust. Sběrateli nejvíc vyhledávané a ceněné modely mají tzv. "California" číselník, který kombinuje římské číslice s arabskými. Některé z modelů měly lunetu, která ovšem nebyla otáčecí, jako u dnešních sportovních modelů, ale byla pevnou součástí pouzdra. Pánské modely měly velikost 31mm, což je na dnešní poměry opravdu legrační průměr. Rolex Bubble Back byly jako jedny z mála hodinek ve své době dodávány také s kovovými tahy. Informace jsem čerpal z knihy Rolex Wristwatches - An unauthorized history od dvojice autorů: Jeffrey p. Hess a James. M. Dowling a také z internetu, což je můj nejoblíbenější zdroj. Paráda, díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se