Frantik Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2009 Zapoměl jsem napsat to podstatné. Ani tehdy ani dnes, nepovažuji pěkné(i hodně drahé) hodinky za luxusní věc. Tak to cítím u všech věcí spjatých s technikou, mechanikou, určitě nebudu jediný. Nepovazujes hodinky napriklad z bileho zlata nebo platiny za mnoho desitek tisic dolaru za luxusni sperk (vec)?!?!?
anton Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Nepovazujes hodinky napriklad z bileho zlata nebo platiny za mnoho desitek tisic dolaru za luxusni sperk (vec)?!?!? No, v takovém případě asi ano.
NIGHTinGALE Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Nedávno jsem četl o luxusní restauraci (už ani nevím kde), ale to podstatné co chci napsat je to, že v té restauraci hodnotí hosty podle vnějších znaků, ke kterým patří i hodinky. A takový host s hodinkami IWC zde není považován za luxusního hosta, zatímco např s hodinkami Girard-Perregaux ano. (Byly tam jmenované i jiné značky, které jsem si ale nezapamatoval). Takže vše je relativní. Pro spoustu mých přátel je luxus hodinky za 5000 (sami nosí hodinky z vietnamské tržnice), pro někoho je luxus hodinky za měsíční plat, a pro někoho nejsou dost luxusní hodinky za polovinu ročního platu. Tak a teď si vyberte kam patříte vy. Takže ideální je tam přijít i v zimě s krátkým rukávem, aby obsluha dobře viděla. Pokud budu mít hodinky schované pod rukávem košile, tak jsem těžce v prdeli a ani mi tam nenalejí No, já ten článek sice nečetl, ale přijde mi to jako dost blábol. Hodinek je tolik typů a loga tak malá, že si troufnu odhadnout, ža obsluha nepozná cca. 90% cibulí, které na ruce hosta případně uvidí.
911 Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Nedávno jsem četl o luxusní restauraci (už ani nevím kde), ale to podstatné co chci napsat je to, že v té restauraci hodnotí hosty podle vnějších znaků, ke kterým patří i hodinky. A takový host s hodinkami IWC zde není považován za luxusního hosta, zatímco např s hodinkami Girard-Perregaux ano. (Byly tam jmenované i jiné značky, které jsem si ale nezapamatoval). Takže vše je relativní. Pro spoustu mých přátel je luxus hodinky za 5000 (sami nosí hodinky z vietnamské tržnice), pro někoho je luxus hodinky za měsíční plat, a pro někoho nejsou dost luxusní hodinky za polovinu ročního platu. Tak a teď si vyberte kam patříte vy. zkus to prosim najit. tohle mi prijde vice nez divne.
withnail Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 tohle je hodně zajímavá diskuse, pro mě hlavně z hlediska toho, jak se kdo vidí. myslím, že přispěvatelé se nepovažují za žádnou elitu národa, ale přesto tu vidím kolekce hodinek, které tedy něco stály. Panerai řada diskutujících označuje za luxusní hodinky, ale pomalu se jejich vlastnictví stává základním předpokladem jistého statusu na těchto stránkách - viz horlení proti kopírování jejich stylu. Chronomag mě baví.
railmaster Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 S Billom Gatesom, ktorý nosí digitálky by potom v tej reštaurácii pekne zamietli. Podobne s V. Havlom či G. Bushom za ich príliš ľudové hodinky.
911 Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 S Billom Gatesom, ktorý nosí digitálky by potom v tej reštaurácii pekne zamietli. Podobne s V. Havlom či G. Bushom za ich príliš ľudové hodinky. je to nesmysl.
dakasport Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 tohle je hodně zajímavá diskuse, pro mě hlavně z hlediska toho, jak se kdo vidí. myslím, že přispěvatelé se nepovažují za žádnou elitu národa, ale přesto tu vidím kolekce hodinek, které tedy něco stály. Panerai řada diskutujících označuje za luxusní hodinky, ale pomalu se jejich vlastnictví stává základním předpokladem jistého statusu na těchto stránkách - viz horlení proti kopírování jejich stylu. Chronomag mě baví. To proto, ze 95% zdejsich diskutujicich proste nepochopilo, ze to jestli ty hodinky budou vnimany z marketingoveho hlediska jako luxusni zbozi nezalezi na jejich subjektivni definici luxusu, ale na tom jak je definovany cilovy segment a jestli je tak ten cilovy segment i vidi. A tim segmentem opravdu nejsou slintaci vysedavajici na hodinkovem foru (bez urazky - jsem jeden z nich). To neznamena, ze by jich par na ty hodinky nemelo nebo je dokonce nevlastni:-) I ti vasnivi sberatele paneraisti, kteri maji desitky kusu by asi nebyli radi, kdyby jim je zacli Florentani pod navalem krizove horecky prodavat za babku a sekat jak Bata cvicky
911 Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 To proto, ze 95% zdejsich diskutujicich proste nepochopilo, ze to jestli ty hodinky budou vnimany z marketingoveho hlediska jako luxusni zbozi nezalezi na jejich subjektivni definici luxusu, ale na tom jak je definovany cilovy segment a jestli je tak ten cilovy segment i vidi. A tim segmentem opravdu nejsou slintaci vysedavajici na hodinkovem foru (bez urazky - jsem jeden z nich). To neznamena, ze by jich par na ty hodinky nemelo nebo je dokonce nevlastni:-) I ti vasnivi sberatele paneraisti, kteri maji desitky kusu by asi nebyli radi, kdyby jim je zacli Florentani pod navalem krizove horecky prodavat za babku a sekat jak Bata cvicky ??? to si tady nekdo mysli? zas tu nedelej z lidi blbce. tohle neni blesk.cz
dakasport Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 (upraveno) ??? to si tady nekdo mysli? zas tu nedelej z lidi blbce. tohle neni blesk.cz Tvrzeni o Batovi bylo mysleno v nadsazce, pokud se nekdo citi dotceny, omlouvam se, ale vychazim ze sveho pocitu, kdy deset lidi v predchozich prispevcich napsalo, ze Panerai nejsou luxusni;-) Upraveno 29. ledna 2009 uživatelem dakasport
911 Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 Tvrzeni o Batovi bylo mysleno v nadsazce, pokud se nekdo citi dotceny, omlouvam se, ale vychazim ze sveho pocitu, kdy deset lidi v predchozich prispevcich napsalo, ze Panerai nejsou luxusni;-) ok. v pohode. otazka je spis, jak ma kazdy definovany pojem luxusni. tady vetsina to bude brat veci z prvni skupiny pyramidy a modely z uslechtilych kovu. ve statech luxury ma jiny vyznam.
farářskej Odesláno 29. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2009 ok. v pohode. otazka je spis, jak ma kazdy definovany pojem luxusni. tady vetsina to bude brat veci z prvni skupiny pyramidy a modely z uslechtilych kovu. ve statech luxury ma jiny vyznam. Vítej v Česku
withnail Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 naštěstí tady zhruba stejné vášně vzbuzují Prim Sport i vintage Panerai, takže je na každém jednotlivci, v jaké rovině si svůj luxus nastaví.. : )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se