Přejít na obsah

Citizen NB1050

Doporučené příspěvky

Delší dobu jsem pokukoval po nějakých decentních, do společnosti i na venkovní nošení vhodných hodinkách.
Chtěl jsem světlý cifr, datum a jinak žádné kokotiny kolem. NB1050 od Citizenu mi padly do oka a po pár recenzích jsem je objednal.
Jde o model pro japonský trh a tak měly trochu kostrbatější cestu, ale do týdne byly doma.

Devítková Miyota, safír s AR, 100m WR, povrchová úprava Duratect (drsný název, tak očekávám odolnost při drsném zacházení 😜 ), ucházející lumi a perfektní rozměry na moji ruku (38 x 46 x 10,5 mm)
S cenou jsem se vešel pod 10K (ale uvidím co mi ještě naúčtují z celního)

Po prvním rozbalení žádný wow efekt nebyl, ale po nějaké době, kdy jsem je zkusil nahodit na hadr, kůži a pořádně si je prohlédl, potěžkal a nastavoval světlu jak magor to vypadá, že jiskra přeskočila. První bližší setkání s Citizenem tedy na jedničku : )
Jo, tohle by mohly být hodinky, které u mě vydrží, když už ne napořád, tak na hodně dlouho :)

citizen1.jpg

citizen2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pruda to trochu je, ale zase to nevidíš na každém druhém zápěstí :D

Jinak pár věcí, které nejdou vidět na první dobrou:

Jedna sporadická chybka je nesignovaná korunka. A není z těch nejmenších, takže by tam logo hezky pasovalo.

Druhý nedostatek je neoddiskutovatelný: mikroregulace má jen dvě pozice... pruda. (Mě to naštěstí jakž takž sedlo)

Plus je určitě cifr: Na produktových obrázcích a většině fotek to nejde vidět, ale bílá je lehce lomená a má sunburst. Vypadá fakt dobře.

Odkaz ke komentáři

👍 mám je v hledáčku u svého dodavatele z Chrona. Jediné co řeším je to, jestli není L2L příliš. Na netu je 47 mm a je to podobné jak u Hamiltonu fieldu. Když se dají na řemen tak je díra mezi pouzdrem a stezejkou. Nebo jak to vidíš?

Odkaz ke komentáři

Já naměřil 46, ale milimetr sem, nebo milimetr tam už je asi fuk. A vlastně jsem si ničeho rušivého nevšiml.

Jediný zádrhel by pro někoho mohla být šířka řemenu (19mm)

A tady nějaké fotky z netu, kde mají nahozenou kůži apod. https://www.google.com/search?client=ms-android-motorola-rev2&sca_esv=591457764&sxsrf=AM9HkKkN51_JshtIDGKlWh1tK94qvu8fNQ:1702718793436&q=nb1050+on+strap&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwi449bm0ZODAxVRgv0HHWJUDHIQ0pQJegQIDBAB&biw=412&bih=755&dpr=1.75

Upraveno uživatelem Ubik
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 15. 12. 2023 v 16:22, Rendell napsal:

... Když se dají na řemen tak je díra mezi pouzdrem a stezejkou. Nebo jak to vidíš?

Zrovna tohle je tak subjektivní, že bych to moc neřešil. Prostě když nemáš originál tah napasovaný na pouzdro, menší nebo větší díra (podle tloušťky alternativního řemenu) tam vždycky nějaká bude.

Jinak já jsem Citizen positive, takže mně se líbí.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Po skoro dvou měsících a možnosti porovnání s promastery můžu potvrdit, že úprava Duratect opravdu funguje. Promastery mám kratší dobu a už jdou viděť oděrky na sponě a náramku... u NBček, které nemají žádné zvláštní úlevy, nevidím nic; jako nové. 🤘

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...