Přejít na obsah

PRIM Televize (malé) - vyndání kalibru

Návštěvník

Doporučené příspěvky

Ahoj. Dostali se mi pod ruce první Primky, malé Televize s rozbitým sklíčkem. Podařilo se mi sehnat NOS kus včetně rámečku, no nedaří se mi vyndat kalibr z pouzdra. Existuje na to nějaký trik, nebo mám prostě zabrat?

Díky!

Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, orol napsal:

Jestli si to dobře vybavuju, tak strojek jde ven předkem. Tak pokud tam zezadu nejsou šroubky, tak zabrat ;)

Šroubky jsou tam dva a ty drží strojek v rámečku. Vyndal jsem oba a nepomohlo, no holt zkusím zabrat, přece jen je v tom spousta nečistot.

IMG_20240214_171043.jpg

Odkaz ke komentáři

Michale, pojď na to pomalu. Co kdybys třeba napsal, jestli jsou s datem, či nikoliv. Tím si určíš kalibr. Pak se Ti možná budou na Chronomagu hledat postupy lépe. Jo, a kalibr fakt nevyndáváš. Vyndáváš strojek!

No, a dva odšroubované šroubky jsou Ti k ničemu, když tam necháš  korunku ....

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, jožko napsal:

Najskôr vyber korunku,zlož sklíčko s rámčekom a odspodu zo strany strojku potlač strojček nahor -za cifrom.

To je právě ten problém. Nevím jak sundat rámeček se sklíčkem, když je strojek uvnitř pouzdra. Všechny hodinky na kterých jsem doposud pracoval měli japonské nebo čínské strojky, které se vyndavají zadem a snadno.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Bert napsal:

Michale, pojď na to pomalu. Co kdybys třeba napsal, jestli jsou s datem, či nikoliv. Tím si určíš kalibr. Pak se Ti možná budou na Chronomagu hledat postupy lépe. Jo, a kalibr fakt nevyndáváš. Vyndáváš strojek!

No, a dva odšroubované šroubky jsou Ti k ničemu, když tam necháš  korunku ....

Korunku jsem samozřejmě vyndal, jedná se o kal. 68 a strojek je dost zanešený. Potřebuji ho vyndat, abych mohl sundat rámeček a vyměnit sklíčko. Postup jsem tu nikde za celý den nenašel :(

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, jožko napsal:

Najskôr vyber korunku,zlož sklíčko s rámčekom a odspodu zo strany strojku potlač strojček nahor -za cifrom.

před 1 minutou, jožko napsal:

Zhora nájdeš rozhranie rámu a púzdra.

Tam v rýhe zaber.

Až následne strojček s cifrom vyjde von.

Keďže ciferník leží na púzdre,dolem to nepójde

Jdu zkusit, díky moc!

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, jožko napsal:

Zhora nájdeš rozhranie rámu a púzdra.

Tam v rýhe zaber.

Až následne strojček s cifrom vyjde von.

Keďže ciferník leží na púzdre,dolem to nepójde

Ještě jednou díky za stručnou, jasnou a obětavou odpověď stejně, jako za tvou ochotu! ;)

IMG_20240214_173407.jpg

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Bert napsal:

Snímač ruček máš? Nezapoměň chránit cifr!

Jj, mám komplet výbavu a už témeř hotovo. Ciferník byl bohužel už poškrábaný díky rozbitému sklíčku. S hodinkami pracuji delší dobu, ale Primky mám v ruce první ;)

Odkaz ke komentáři

• Návštěvník uzavřel téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...