carpaccio Odesláno 23. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2009 Zdravim vespolek Pratele, uz delsi dobu mi vrtaji hlavou kolegovy hodinky. Dnes jsem to uz nevydrzel, zfotil jsem je a zajimalo by mne, zda nekdo ze zkusenejsich nebude vedet, co jsou vlastne zac. Historka, kterou k nim kolega pri koupi v bazaru obdrzel, znela, ze se jedna o limitku jakehosi vyrobce hodinek, ktery tyto chronografy udelal pro sve zamestnance pri jakesi blize nespecifikovane prilezitosti. Tomu by odpovidalo znaceni na dynku (bohuzel se mi ho mobilem nepodarilo rozumne zachytit), kde je napsano cislo kusu v serii, ktera citala - tusim - neco pres 170 kusu... Ze by 177? Samozrejme, znaceni vyrobce nikde k nalezeni neni (nevim, mozna na strojku, ale ten z pochopitelnych duvodu zkoumat nebudu). V pripade, ze byste se do meho patrani po svycarskem mysteriu zapojili, vzal bych jeste do prace fotak a dodal kvalitnejsi fotky. Vnitrnosti urcite fotit nebudu - jeste by se tam pak kolegovi dostala voda a mel bych to na triku... Tak predem dekuji vsem znalym a zvidavym za pomoc a tesim se na obohaceni o dalsi kapitolku historie tech strojecku, ktere nam vsem tady nedavaji spat. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
carpaccio Odesláno 25. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Nikdo nic? To je to takovy orech?
rmx Odesláno 25. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Bez fotky strojku se asi víc nedovíš. Ta korunka podle fotky vypadá, že je na pokraji životnosti (ohnutá v krčku a ošoupaný chrom) takže mít strach o voděodolnost už není třeba možna prachotěsnost. Odnes je k hodináří, určitě se dovíš v jakém stavu je strojek, a třeba by mohl vykouknout starší Valjoux 7750.
carpaccio Odesláno 25. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 25. ledna 2009 Bez fotky strojku se asi víc nedovíš. Ta korunka podle fotky vypadá, že je na pokraji životnosti (ohnutá v krčku a ošoupaný chrom) takže mít strach o voděodolnost už není třeba možna prachotěsnost. Odnes je k hodináří, určitě se dovíš v jakém stavu je strojek, a třeba by mohl vykouknout starší Valjoux 7750. Diky za prvni odpoved Uz jsem se zacinal bat, jestli jsem se nekde nepreklepl a neurazil tak ctene ctenarstvo. Kalibr jsem tipoval stejne... Po delsim googleni mi 7750 vykouknul jako zhavy favorit. K hodinari to zanest lze, ale nevim nevim, jestli to pomuze s hledanim odpovedi na mou otazku. Kdyz vyrobce nesignoval cifernik ani pouzdro, nezda se mi pravdepodobne, ze bych nasel jeho znacku na provarenem strojku... Samozrejme, moznost to je - ale preci jen, hodinky nejsou moje, tak bych tohle nechal jako posledni zachranu. Spis jsem trochu doufal, ze by na te historce mohlo byt trochu pravdy a ze by si treba nekdo rozpomnel, ze prave tak prisel na svet model od firmy XY... Asi to vidim jako Hurvinek valku. Inu, kdyz ziskam nejake dalsi informace, podelim se o ne - kdyz ne, nejspis zemru s vedomim, ze ma kolega zahadne hodinky
mischa Odesláno 26. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2009 Je to 7750, nic jinýho se dnes v této kombinaci nevyrábí a že by tam dale něco dražššího, to se mi nezdá. Nejjednodušší je hodinky otevřít a podívat se. Bude to asi ta nejekonomičtější verze, bez hackingu, a niklová, pozlacená setrvačka, žádnej nivarox a pod. Limitka se udělá tak, že se někde /čína/ koupí pouzdra a jinde /Čína/ se koupí ciferník a ručky. Dát to do kupy trvá deset minut. Horší verze je, že je uvnitř už čínská 7750........
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se