PetrH98 Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Zdravím vás všechny. Potřebuji poradit s výběrem hodinek. Momentálně mám gshocky. Chtěl jsem něco na ruku a kvůli mé práci jsem nemohl mít smartwatche atd, protože bych si je rychle rozbil a utrpěli by škody. Nějak jsem ale zabředl do hodinek a začali se mi strašně líbit a chtěl bych nějaké "normální", které bych si dával na ruku po práci, do společnosti nebo o víkendech. Mám dva favority Citizen tsuiosa, tady mám ale strach z mechaniky, kvůli tomu, že bych je neměl na sobě furt a debat se pokaždé s natahováním atd.. nebo Tissot prx v quartzu. Tady by odpadl ten problém s natahováním. Nasadit a jít .. takže dilema je mezi Japonskými mechanikami, nebo Švýcarskými quartzami. Co by jste vybrali vy ? Děkuju moc za rady. Tohle dilema mě delší dobu trápí a svazuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Tak tohle rozhodnutí je jen na tobě. To si musíš v hlavě srovnat ty:-). Mechanika ve zkratce, celková větší náročnost na údržbu, zacházení (ne ale nějak dramatická), menší přesnost. Za to ti dá hlavně skvělý pocit něčeho hodnotného, trvajícího. Quartz je přesnější, celkově nenáročnější, ale baterku (pokud nevezmeš nějaký Japonský solar) Budeš muset co dva roky taky měnit. Pocit téměř žádný. Takže pokud se chceš s hodinkami pomazlit, mechanika. Pokud chceš hodinky nasadit a zapomenout, quartz... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Lidi, nemohli bychom se domluvit, že alespoň my, chronomagoři, bychom měli u slova "hodinky" respektovat shodu podmětu s přísudkem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) Ad pravopis - to by bylo fajn. Ad výběr @PetrH98 - to je otázka, co Ti přinese dobrý pocit z nošení. Automaty jen na občasné nošení je za mě trochu vopruz (natáhnout, seřídit), ale ten mají v sobě kolečka a tikají - tedy úplně někde jinde než bateriový hodinky. (EDIT: Ale lidi to dělají, za mě, když rozeběhnu automaty, tak je pár dní aspoň nosím a za tu radost to může stát). Pokud mi baterka nevadí a nechci se o to starat, tak např. Seiko, Citizen mají hezký hodinky všeho druhu na solár a jsou radiem řízený, takže neřeší v podstatě nic. Není vůbec špatný si koupit nějaký slušný ne moc drahý automaty typu Citizen (klidně z druhé ruky), co jsi psal a vyzkoušel co mi vyhovuje. Na tohle univerzální rada není. A to říkám, že z výběru typu Automaty, quartz a solár mám všechny Upraveno 19. března uživatelem McMac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se