Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, před pár dny jsem si koupil hodinky Casio G-Shock Mudman GW-9500-3ER Carbon. Je to má první zkušenost s G-shocky, takže pochybnosti o tom, že to mohou být padělky/repliky se neobjevili hned. Začal jsem na internetu zkoumat všechny možné detaily podle fotek (tento model se ještě nikde neřeší), tak jsem čerpal z jiných modelů, kde odhalovali padělky vs originály.

Od pohledu jsem nenašel nic, co by řeklo, že to jsou padělky. Sváry u přesky, řemínek, font textů, šroubky funkce, orpavdu nic. Zkusil jsem ale test s třemi tlačítky (MODE ADJUST A ALTI (altimeter), které jsem podržel a poté 4x stisknul tlačítko ALTI. Poté se objevilo číslo 3514, místo 3553. Má se jednat o číslo modulu, které se má shodovat s číslem vyraženým ze zadu hodinek v rámečku.

Nicméně tento test jsem našel pouze u hodinek s mnohem méně funkcemi (takže názvy některých tlačítek se lišily) a současně vždy pravým dolním tlačítkem se stisklo jen 3x, já po 3 nic neviděl, tak jsem kliknul ještě a bylo tam to číslo 3514.

Co jsem pochopil, je to číslo modulu, který by se měl dávat do Casio Protreck, je to možné nebo nesmysl? Na druhou stranu ty funkce u těchto g-shocků jsou shodné s funkcemi Protrecků tak si říkám, že asi proč ne. Navíc po pár dnech testování, vypadá, žýe vše funguje jak má.

Můžete poradit? Děkuji moc.

Odesláno

Ahoj, vítej na fóru, napiš kde jsi je kupoval a dej sem foto, takhle se to těžko posoudí

Odesláno
před 18 hodinami, Moty napsal:

Ahoj, vítej na fóru, napiš kde jsi je kupoval a dej sem foto, takhle se to těžko posoudí

Ahoj, díky za přivítání, fotky níže. Třeba tam někdo něco najdete, ale já tam fakt nikde nic nenašel. Současně mi přijde zvláštní, že ty funkce se tváří že fungují po testování, kdy to testuju každej den. Ale mate mě prostě to sériový číslo...tváří se to, že se to i nabíjí když jsem na slunci podle indikátorů baterie. Jinak kupoval jsem je na hodinkovna.cz ale přišlo to teda z polské odnoze přes Allegro. Prodejce měl hodnocení v pohodě. Občas lidí drzkovali, že jim neudělali gravírování, nebo že vázla komunikace, ale s replikama nebo fakema problém nebyl...tak těžko rict

IMG_20240528_071928.jpg

IMG_20240528_071903.jpg

IMG_20240528_071851.jpg

Odesláno

Tak hodnocení maj veskrze dobrý

https://www.trustedshops.cz/recenze/info_XA6D866C4343400FD8BC412A24D45E1BC.html

Asi bych se nebál, že sou fake

Nicméně kdyby jsit ochtěl prověřit, tak tady něco píšou

LOOK FOR A SERIAL AND MODEL NUMBER

All G-Shock watches come with a unique serial number engraved on the back of the watch. This number is typically eight digits long and can be used to verify the authenticity of the watch. You can check the serial number against the official G-Shock database to ensure that it matches the correct model and production date. In addition to the serial number, all G-Shock watches also come equipped with a model number located on the back of the watch or on the packaging. Make sure to verify the model number with the manufacturer or an authorized retailer you are purchasing from as. some counterfeiters may try to use a similar model number. This is why it is important to cross-reference the model number and verify that it matches the watch you are purchasing.

Zdroj:https://www.shiels.com.au/a/blog/how-to-know-if-your-g-shock-watch-is-original

Odesláno

To je úplně jednoduché, jak to ověřit. Postupně stiskni a drž tlačítka Adjust, mode, alti... Poté se ti zobrazí úplně vše co je na displeji a dostaneš se do testovacího módu. Tohle žádný padělek nemá. Umí to všechny digitální i analogo/digitální modely. 🙂

Odesláno (upraveno)
před 2 minutami, Nutilos napsal:

To je úplně jednoduché, jak to ověřit. Postupně stiskni a drž tlačítka Adjust, mode, alti... Poté se ti zobrazí úplně vše co je na displeji a dostaneš se do testovacího módu. Tohle žádný padělek nemá. Umí to všechny digitální i analogo/digitální modely. 🙂

Promiň, nečetl jsem to celé🙊🙈

Upraveno uživatelem Nutilos
Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Nutilos napsal:

Tak menu po stisku tlačítek normálně funguje.

Messenger_creation_f63eb0fb-bceb-47f3-8616-48ab0c519209.png

Ahoj, promiň já zase přehlídl tvůj post, protože jsem to vlákno měl otevřený už od včerejška 😄 no takže když jsi všechny ty tři tlačítka podržel, žádný číslo se ti neobjevilo? Nebo co mám v tý tvý fotce vlastně vidět? Něco takovýho mi to ale taky zobrazuje, když to pár vteřin držím a potom to i zůstane. Potom zmačknu 4x ALTI a přejde mi to na číslo 3514. Když to ALTI zmačknu 3x, je to furt stejný, když 5x jsem zpátky v běžným menu hodinek. Omlouvám se za natvrdlost, fakt jsem s tímto typem hodinek úplnej nováček.

Upraveno uživatelem Chiko

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...