nikapol Odesláno 28. května 2024 Nahlásit Odesláno 28. května 2024 (upraveno) Dobré odpoledne, rád bych se zeptal, zda si také někdo servisujete a skládáte hodinky pro radost. Případně, zda je zde vlákno na tohle téma zaměřené? Přidám poslední stavbu (dárek pro tátu) inspirovanou pilotkami: Pouzdro a stojek z pozůstalosti Ateliéru Knespl a Majzlík Ciferník a ručky objednány z US Díky za odpovědi, Martin Upraveno 28. května 2024 uživatelem nikapol
bohus76 Odesláno 28. května 2024 Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Vypadají dobře, jen by to chtělo i nějaké TTD. ( Rozměry)
nikapol Odesláno 28. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2024 (upraveno) Pouzdro cca 42-43mm (opticky pak vypadalo menší), ciferník 37mm Upraveno 28. května 2024 uživatelem nikapol
Harwey Odesláno 28. května 2024 Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Tu mas nejaku tu "skladacku" na porovnanie.
villain83 Odesláno 28. května 2024 Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Já mám v hlavě dlouhý roky představu, že by se mi hrozně líbilo nechat si poskládat hodinky takovým způsobem, že bych měl alespoň trochu origo pouzdro (asi spíš úprava nějakýho polotovaru, neb výroba úplně origo kusu by asi stala nesmysl, nota bene třeba v ruzovym zlate), jedinečnej ciferník (tam zatím tápu), ale v čem mám naprosto jasno, je fakt, že bych někde strašně rád sehnal nějakej krásnej inhouse vintage kalibr, nejlíp vod firmy, která už neexistuje (UG, Enicar, Cortebert, je toho mrak...), nechat to všechno poladit a pak...se na to dívat na poličce. To by bylo vzrůšo.
nikapol Odesláno 28. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Některé "marriage" stavby mají obrovské kouzlo a věřím, že nápad jednou dotáhneš, až k tomu bude příležitost. Mám tu takhle připravených několik menší strojků z kapesních hodinek (na kterých jsem se učil základní servis) s tím, že na Aliexpress se dá sehnat poměrně velké množství pouzder co by mohlo sedět. U ciferníku jsem prozatím koukal na možnosti tamponového tisku a gravírovacího laseru. Bohužel je to díky času spíš hudba daleké budoucnosti. Teď bojuju jako "ne-technik" se soustruhem.
Harwey Odesláno 28. května 2024 Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Som ti sem zabudol dat link, ked sa pytas na doma poskladane hodinky. Alebo moje poskladane u Doriaana
nikapol Odesláno 28. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 28. května 2024 Vypadají super, co je vevnitř?
Honza123 Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna V 28. 5. 2024 v 18:40, nikapol napsal: Dobré odpoledne, rád bych se zeptal, zda si také někdo servisujete a skládáte hodinky pro radost. Případně, zda je zde vlákno na tohle téma zaměřené? Přidám poslední stavbu (dárek pro tátu) inspirovanou pilotkami: Pouzdro a stojek z pozůstalosti Ateliéru Knespl a Majzlík Ciferník a ručky objednány z US Díky za odpovědi, Martin Ten 6498 do toho přesně sednul anebo jsi musel pouzdro nějak upravovat?
nikapol Odesláno 7. dubna Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna před 16 minutami, Honza123 napsal: Ten 6498 do toho přesně sednul anebo jsi musel pouzdro nějak upravovat? Papírově to mělo sedět, ale strojek lítal, takže jsem si udělal vymezovací kroužek ze starého pera kapesních hodinek. Pak to bylo jako "prdel na hrnec" a ani se to nehlo. 1
Honza123 Odesláno 7. dubna Nahlásit Odesláno 7. dubna V 28. 5. 2024 v 21:02, nikapol napsal: Některé "marriage" stavby mají obrovské kouzlo a věřím, že nápad jednou dotáhneš, až k tomu bude příležitost. Mám tu takhle připravených několik menší strojků z kapesních hodinek (na kterých jsem se učil základní servis) s tím, že na Aliexpress se dá sehnat poměrně velké množství pouzder co by mohlo sedět. U ciferníku jsem prozatím koukal na možnosti tamponového tisku a gravírovacího laseru. Bohužel je to díky času spíš hudba daleké budoucnosti. Teď bojuju jako "ne-technik" se soustruhem. Ten tisk mě hrozně zajímá. Já jsem teda taky rozhodně netechnik, ale bohužel mám posedlost si všechno zkusit a do všeho se pustit bez ohledu na to, jak moc je to ambiciózní. A dokud to neuskutečním, tak mi ta myšlenka spolu s ostatními křičí v hlavě, možná ADHD Každopádně k věci: chtěl jsem právě udělat nový cifr na jedny Primky, že by byly jedinečné, respektive že bych zrenovoval ten starý, ale po svém, v jiných barvách, základ černá, indexy zlaté a nápisy do šeda. Začal jsem u dotazu na kamarádku, která kdysi dělávala v reklamce kde dělali právě všemožné druhy tisku dle potřeby a předmětu. Říkala, že se to teda dělá tamponovým tiskem, tak jsem obešel několik reklamek, kde měli napsáno, že se tomu věnují. Všude absolutní neochota, i když jsem pořád zdůrazňoval, že jim ty náklady, které si řeknou zaplatím, a všude furt že to dělají jen když pak bude tisk na tolik a tolik kusů a já zase, že přeci bych jim zaplatil ty náklady obětované příležitosti, respektive to, co by na mě jako nevydělali, když bych si nechal tisknout jen maximálně pár kusů. A stejně ne, přišel jsem si jak když mluvím čínsky. Další myšlenka tedy jasně směřovala k tomu, že bych se to naučil a začal si to tisknout sám, nicméně jak s tím absolutně nemám zkušenost, tak nevím, jakou tiskárnu pořídit, aby nestála jak pro profi provoz, ale zase aby výsledek nebyl jak když to dělalo dítě na pracovním vyučování. Nemáš nějaký tip, co by už mohlo stát za něco? Ta kamarádka je grafička, rozhodně ne technický typ, ale vyjádřila obavy, že ty nápisy, indexy a loga jsou tak strašně drobné, že by se bála výsledku i s tím, s čím kdysi v tom zaměstnání pracovala, ale že se v tom neorientuje a že to šlo technicky dost možná hodně nahoru a cenově dolů. Obecně jsem se vším narážel jen na nejde, nemůžeme, neumíme, atd., i když jsem si myslel své, co to skutečně znamená. Například když jsem se zajímal o možnost pozlacení pouzdra u zlatníka a ten že dělá jen měkké zlacení, a že na ty hodinky se používalo tvrdé zlacení, aby to neslezlo nošením, potem atd. dolů. No tak jsem říkal, že bych si nechal udělat klidně to měkké, že je stejně nebudu nosit pořád všude, naopak že mi spíš půjdou do vitríny. A on že to prostě nejde a že tím tvrdým zlacením se zaobírá jedna firma v ČR a jeden kus mi dělat nebude, a on taky ne Každopádně co se týče toho tamponového tisku, kdybys mě dokázal mírně nasměrovat, byl bych moc rád, ve svém okolí se na to bohužel nemám už vůbec koho zeptat. Tak jestli jsi už zjišťoval co pořídit.
brba Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna Skús kuknúť toto https://renowacjatarcz.pl/home-en/ Ale google my vyhodil viacero výsledkov , skús popátrať . Ak si neuspel v Čechách , možno v Poľsku budú ústretovejší
Honza123 Odesláno 8. dubna Nahlásit Odesláno 8. dubna před 2 hodinami, brba napsal: Skús kuknúť toto https://renowacjatarcz.pl/home-en/ Ale google my vyhodil viacero výsledkov , skús popátrať . Ak si neuspel v Čechách , možno v Poľsku budú ústretovejší To právě nevím, jestli je úplně to pravé ořechové, mně jde fakt jen o natištění loga, značky, a Made in ... Zbytek bych si právě předtím chtěl udělat sám, ale než se do toho pustím, tak potřebuju vědět, že mi to někdo je schopen a ochoten natisknout. Takže mi nakonec nezbyde, než si tu tiskárnu pořídit Ale zkusím se jich zeptat, díky za tip
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se