Milky Odesláno 11. června 2024 Nahlásit Odesláno 11. června 2024 Ahojte vedeli by ste mi poradiť kde by som mohol u nás objednať pripadne asi lepšia voľba opraviť minútovú a narovnat sekundovú ručičku na mojich seikach?nova by asi oproti starej dosť svietila..dakujem
Harwey Odesláno 11. června 2024 Nahlásit Odesláno 11. června 2024 Skus @ONYX servis hodinek alebo v BA hodinar Tomas Sinal
Jiří Sedlák Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Onyx umí, mě dělali komplet ručky i cifr na Pogue a svítí to tak akorát, rozhodně ne moc.
Milky Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Dakujem skusim tam zavolať..ide mi práve o to aby ta jedna ručička nesvietila viac ako druha..pripadne este mozem dať spraviť obe
Jiří Sedlák Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Určitě nech udělat obě. Mě stály i s rhodiováním 1500. Ty je máš lakovaný, třeba to bude levnější, Ruda mi stříkal i ručky chrona na správnou červenou že byly vybledlý. A to mi možná ani nenaúčtoval nebo to bylo v ceně renovace ruček celkově. Indexy máš pěkný, na ty bych nesahal.
Milky Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Celkovo sú v super stave akurát tie ručičky..rozmýšľal som aj ci nepozhanat niekde na ebayi originál..mam este jedne bullheady a jedne by som určite chcel nechať synovi kým vyrastie..tie modré sú v lepšom stave akurát tie ručičky
Jiří Sedlák Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Ee, tohle zvládne Ruda, z ebay by mohlo taky přijít něco falešnýho. Navíc ti může udělat celkového servis stroje. Jestli chodí dobře, tak ho dělat nemusíš, Ruda povídal, že se klidně můžou nechat běhat, dokud nezdechnou, protože díly jsou a oprava potom nebude o mnoho dražší. Ale určitě bych je nechal přetěsnit, protože kontaktu s vodou se fakt nevyhneš.
Milky Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Nestratia potom hodinky na zberateľskej hodnote?myslim keď budú spravené ručičky..niesom zberateľ..hodinky sa ku mne dostali viac menej náhodou takže budem vďačný za každú radu že co by bolo najlepšie s nimi spraviť..
Tikal Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Vypadají jako původní kus, ale podle jedné fotky z takové dálky je to odhad. Nicméně barvy ruček, lunety i typ cifru odpovídají. Každopádně nekupuj aftermarket díly, ani nenech ručky přebarvovat. Doplnit lumi a lehce narovnat vteřinovku, nic jiného nedělej. Ta původnost se u 6138 dost cení a je nesmysl domrvit stará chrona. Stroj bych nechal udělat, protože pokud nebyl dělaný, je to časovaná bomba a pak máš na roky klid.
Milky Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Určite je na jedných aj druhých všetko originál..hodinky sú po jednom dedkovi od nás ktorý robil strojníka na lodi a on ich kúpil niekde v zahraničí..k tým hnedým sú dokonca aj originál papiere a remienok..tieto modré kúpil pre babku ale ta ich nenosila takže preto su v peknom stave..
Tikal Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Tak hlavně zachovat co nejpůvodnější. I přebroušení pouzdra prudce snižuje hodnotu.
Milky Odesláno 17. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Áno to som sa dočítal a co výmena sklíčka?
Tikal Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 A je potřeba? Zase je to o původnosti...
Jiří Sedlák Odesláno 17. června 2024 Nahlásit Odesláno 17. června 2024 Tak jestli je fakt všechno původní, tak jenom opravit ručky, přetěsnit a udělat stroj, sklo vypadá ještě hodně pěkně.
Milky Odesláno 18. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Tak u modrých je sklíčko ok na hnedých je dosť poškriabané..neviem aké drahé by bolo originál ale myslím že dosť..alebo je to jedno ci je menené za originál? Na hodnote stratia aj tak?inac komentáre od vás čítam len mozem dať zatiaľ len 5 komentárov denne
Tikal Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Tak můžeš to původní sklo schovat, pokud ho chceš měnit.
Milky Odesláno 18. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Chcel by som aby boli hodinky v co najlepšom stave ale aby na druhu stranu nestratili na hodnote..preto sa informujem ci by bol problem ak by som to sklíčko nechal meniť za originál..dá sa to spoznať keď je menené za originál?
kosti123 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 neviem ci najdes original. Existuju rozne nahrady, niektore lepsie, niektore horsie. ale sklicko je "spotrebny material" a kym je tvarovo/proporcne rovnake ako to povodne, tak to na cenu nema dopad. Hlavne aby to nebolo nieco genericke, zalepene lepidlom (uz som videl hocico) Toto je dobre: https://seikosis.com/products/mineral-glass-crystal-for-seiko-6138-6138-0040-6138-0049-bullhead-340w14gn Pripadne toto: https://speedtimerkollektion.com/product/138002 Obe alternativy v pohode.
Jiří Sedlák Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Já když jsem vybíral sklo na pogue, tak jsem viděl recenzi na 3 různá aftermarket skla, vybral jsem Sternkreuz, měl nejpřesnější rozměry z dostupných skel, naopak Seikosis mělo odchylky největší a největší rozdíl oproti originálu co se týče optického zkreslení mělo třetí sklo, už nevím jaké. Psal to borec co údajně vyvinul vlastní sklo dokonalé, měl spoustu fotek originálu, tři aftermarketů a toho svého skla. Tohle je ale jiný model, tam se mohlo Seikosis zadařit. Jo, ale ta fazeta stejně není ostrá jak u originálu musím kriticky poznamenat.
Milky Odesláno 18. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2024 Skusim sa dopátrať koľko by stalo originál ak sa este dá zohnať..alebo ma napadlo dať sklo prebrúsiť aspon menšie ryhy..alebo je to zlý nápad?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se