orol Odesláno 5. července 2024 Nahlásit Odesláno 5. července 2024 Zdar pánové, Jak servat pouzdro vteřinové ručky z hřídelky? Toto je stroj: a toto je detail vteřinové hřídelky: Kapesní hodinky s centrální vteřinovkou a nepřímo hnanou minutovkou. Vteřinové kolo uložené v rubínech a na konci hřídelky je zbytek pouzdra vteřinové ručky. Jak mám tu titěrnost sundat?
ONYX servis hodinek Odesláno 6. července 2024 Nahlásit Odesláno 6. července 2024 Úplně jednoduše, páčkami na stahování ruček. Další způsob, kulatými kleštěmi. A co mě ještě napadá je přípravkem na stahování čtvrťových trubek.
orol Odesláno 6. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 6. července 2024 Děkuji, ale trochu se bojím o to ložisko, všechno to páčení se bude opírat právě o ten rubín.
orol Odesláno 6. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 6. července 2024 Ták a je to ... Rudovi @ONYX servis hodinek děkuji za rady. Jelikož jsem se bál jak o hřidelku, tak o ložisko, zvolil jsem postup zcela odlišný a pouzdro jsem pilníkem zeslabil, až povolilo.
orol Odesláno 8. července 2024 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2024 Tak to dokončím tady: Ručka s ulámaným pouzdrem: a následná oprava: a prověření výšek a rovnoběžností ve stroji:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se