Přejít na obsah

ONYX servis hodinek

Členové_50
  • Příspěvky

    558
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele ONYX servis hodinek

  1. Není zač a musím přiznat, že i mě bylo velkým potěšením.... Ruda.
  2. Díky za informace a ze telefon budu samozřejmě rád... moje č. 606 711 021.
  3. Dotaz, nevíte kde je, co dělá pan Luboš Bulej bývalí hodinář z pražského hodinářství? Případně nemáte na něj někdo kontakt. Děkuji Ruda.
  4. Musí tam být něco, co jsem nedokázal odhalit a s největší pravděpodobností to bude v automatickém nátahu. Po domluvě vyměním celou část automatického nátahu a to by v tom byl čert, aby to nepomohlo. Ruda.
  5. Ahoj, jak píšeš -11 je blbý, ale to druhý co mě mnohem víc zajímá je 0. Respektive rozdíl mezi těmito dvěma hodnotami. Odborný název pro tuto veličinu je ,, delta". V tomto případě je 11 a to je na jakékoliv kalibry Rolex začínající číslem 3, příliš moc. Ze zkušenosti se dá delta dohnat pod 5 a nezřídka se pohybuje okolo 3, ale to už je opravdu hodně dobrý. Proč je to tak důležité? Je to přímí ukazatel stability chodu a od něj se i odvíjí přesnost. Co je ještě špatné je záporný průměr chodu. To je však jednoduché napravit. Pokud by jsi chtěl můžeme ti chod i deltu seřídit. Ruda.
  6. Super je, že číselník ručky a vnitřní luneta je ve velmi dobrém stavu....
  7. A zde jsou ještě detaily vyžraných tlačítek, nebo spíš toho co z nich zbylo po demontáži.
  8. Zde ještě pro srovnání luneta z vnitřní strany. Ten černý chrom byl opravdu černý.
  9. Posílám pár fotek po vyčištění pouzdra. Do závitu oxidace sice nezasahuje, ale při vyvařování té sežrané hrany by se určitě závit poškodil.
  10. Co se týče rentability výroby se započítáním úměrného zisku, tak jak jsem to předběžně počítal, cena nového pouzdra by měla být někde kolem 20 000,- Kč. Kalkulace je provedena za předpokladu výroby 10ks pouzder. Pokud by se pouzdro vyrábělo pouze jedno, tak by cena byla mnohem vyšší.
  11. S majitelem jsem se domluvil na tom, že na jeho hodinkách zrealizujeme pilotní projekt výroby nového pouzdra. Takže využiji zde tohoto prostoru a budu sem dávat pravidelné příspěvky z procesu výroby tohoto pouzdra. Harmonogram výroby: 1. Rozebrání pouzdra 2. Oměření a převedení do formátu vhodném pro CNC obráběcí centrum 3. Výroba pouzdra a ráfku 4. vyřezání závitů 5. Opracování hrubého výrobku do finální podoby. Leštění a kartáčování, odjehlení , sražení hran atd... 6. DLC úprava 7. Nafrézování nových tlačítek a výroba krčku. Přetěsnění korunky. 8. Sesazení pouzdra. Tlačítka, krček, vnitřní luneta, sklo a ráfek. 9. Usazení stroje a vodotěsné uzavření pouzdra. Mimo jiné se bude provádět re-lumi ruček a číselníku, vsazovat nové sklo, stěžejky a řemínek. Samozřejmě se provede i generálka stroje. Závěrem se hodinky otestují jak na vodotěsnost, tak i na pravidelnost, spolehlivost a přesnost chodu.
  12. Díky... za mě je tohle nejlepší možné řešení s kterým jsem souzněn.
  13. Ano je to tak vyvařování nerez pouzdra laserem děláme. Zde je hned několik problémů. Za prvé pouzdro mosaz a s ní jsou nulové zkušenosti s vyvařováním. Z doslechu, že prý se to nedá, že to dělá bubliny a díry. Za druhé pouzdro je zničené ve spodní hraně a zasahuje to i do závitu víka. Tam pak nelze vařit jelikož závit už nikdo neobnoví. Za třetí rozsah vyvařování bude časově náročný. Za čtvrté. Neznám nikoho kdo by byl schopen nanést vrstvu černého chromu, což je původní povrchová úprava tohoto pouzdra. Mosaz kvalitní DLC úpravu nevydrží.
  14. Ahoj všem hodinkovým nadšencům, využiji tohoto vlákna ke vznesení dotazu. Monzy od Andy.Beadle mám už na stole. To pouzdro dostalo opravdu co zabrat. Díry v povrchu jsou hluboké a okraje pouzdra místy úplně schází. Jsem schopen vyrobit 1:1 nerezové pouzdro s černým DLC povlakem. To znamená v mnohem vyšší kvalitě než je pouzdro původní a s mnohem vyšší odolností a životností povrchové úpravy. Otázka na Vás zní. Jak vnímáte tuto možnost výměny zničeného pouzdra? Jaké je vaše pochopení pro výměnu starého zničeného dílu za nový, který ale není originální. Jaká je maximální možná cena za nové pouzdro, kterou by jste byly ochotni zaplatit, v případě takto zničeného pouzdra, které je dle mého názoru ostré a nenositelné? Děkuji předem všem za Vaše názory Ruda.
  15. Ahoj, Tlačítko máme skladem, ale doporučuji výměnu obou, jelikož staré bývají zničené oxidací. Nové jsou již nerezové. Re- lumi není problém. Pouzdro bohužel problém je.
  16. Zdravím Pánové, problémy s datem jsou u stroje 7750 naprosto běžnou záležitostí. K naprosté většině závad dojde v důsledku manipulace s rychloposuvem data v době kdy stroj sám o sobě datum překlápí. Jedná se zhruba o dobu mezi 22:00 až 2:00. Osobně mám pro zákazníky doporučení nastavit obě ručky min. a hod., tak aby ukazovaly na 6 hodinu a teprve pak nastavovat datum. Při špatné manipulaci s datem, pak může dojít hned k několika závadám a jejich projevům. Uvolnění spojkového kola na hřídeli. Ulomení palce jednoho z denních kol. K prokluzu palce denního kola. Ohnutí zubu denního kola. k poškození páky nebo pastorku rychloposuvu. Poškození zubu datového věnce. Některé ze závad jsou časté a jiné se vyskytují jen zřídka kdy. Všechny však vedou k problémům s datem a případně i s chodem hodinek.
  17. Taktéž termín řídící kolo neznám.... Prasklé ložisko nemůže být problém, to se dá vyměnit. Ale jestli dotyčný termínem ložisko označil opravdu ložisko, to čert ví. Vzhledem k tomu, že používá terminologii mě neznámou o tom do značné míry pochybuji. Pokud chceš problém s hodinkami vyřešit, tak je zabal a pošli k nám. Něco to bude stát ( cenu dám vědět dopředu po prohlídce hodinek ) a trvat to bude min. 3 měsíce. Ruda ONYX.
  18. Děkujeme za kladné recenze a i za to, že si dáte tu práci s napsáním. Zvláštní díky Tomovi za update problému s jeho BP. Vždy se snažíme, aby jste Vy naši zákazníci byly max. spokojeni. K tomu vedou i časté, někdy námi vynucené návštěvy na servisu. Je to nejlepší způsob jak něco prohlédnout, zkontrolovat a domluvit se. Vše je transparentní. Bohužel v Naší malé dílně může při plném provozu být pro Vás zákazníky někdy až moc málo místa a někdy to může vypadat až příliš hekticky. Věřte však, že nám Vaše přítomnost na dílně rozhodně nevadí a naopak ji vítáme. Nyní se nám konečně po třech letech vyjednávání a dohadování se s hasiči, podařilo technicky vymyslet jak dodržet všechny jejich neuvěřitelně šikanózní předpisy a pravidla a spustila se rekonstrukce prostor v patře a budování nového servisu. Tam již bude veškerý komfort pro Vás naše zákazníky. Neodpustím si poznámku. To kam se dostala protipožární ochrana, do jakých neskutečných nesmyslů a co všechno to stojí, je opravdu nepředstavitelné a to především v tom kontextu, že co pamatuji, tak u nás na městě nikdy nehořelo.
×
×
  • Vytvořit...