HonzaGajda Odesláno 31. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2009 Zdravim, na Aukru jsem si koupil vojenske hodinky Elgin, ale nejsem si uplne jisty, jestli jsou rucicky original, hlavne ta cervena vterinovka se mi moc nezda.... Zkuste prosim poradit... Diky http://www.aukro.cz/item542033588_elgin_americka_armada.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 31. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2009 Podobne jsou ted na ebay Maji vterinovku stejne barvy jako ostatni rucky i jinou korunku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 31. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2009 (upraveno) Podobne jsou ted na ebay Maji vterinovku stejne barvy jako ostatni rucky i jinou korunku... Myslím, že ani tato korunka tam nepatří ... Korunka od hodinek Elgin A-11 vypadá takto: Korunka hodinek Bulova A-11: Jinak barva vteřinové ručičky by měla mít stejnou barvu jako ostatní ručičky. Ciferník hodinek Waltham A-11: A nakonec parádní Elgin A-11: Značení zadního víka: (AF45 značí rok, tedy 1945) Zdroj fotografií: Watchuseek - Pilot's and Military watches Upraveno 31. ledna 2009 uživatelem Mike. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaGajda Odesláno 31. ledna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. ledna 2009 Tak potom je to teda skladacka. Dival jsem se i na stranky Elginu, kde si clovek muze overit sve hodinky podle vyrovniho cisla a strojek mi s tim taky nesedi... Na hodinkach z Aukra je na zadni strane napis AF-44, tudiz by hodinky mely byt z roku 1944, ale podle serioveho cisla strojku mi to na strankach Elginu vyplivlo rok vyroby 1942... http://elginwatches.org/databases/elgin_sn_intro.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2009 Tak potom je to teda skladacka. Dival jsem se i na stranky Elginu, kde si clovek muze overit sve hodinky podle vyrovniho cisla a strojek mi s tim taky nesedi... Na hodinkach z Aukra je na zadni strane napis AF-44, tudiz by hodinky mely byt z roku 1944, ale podle serioveho cisla strojku mi to na strankach Elginu vyplivlo rok vyroby 1942... http://elginwatches.org/databases/elgin_sn_intro.html Mozna to je skladacka, mozna ne. Jde o to, ze se ty hodinky opravovaly jiz behem valky. Takze klidne to muze byt skladacka z roku 1944. Navic existuje opravdu hodne verzi techto hodinek se stejnymi strojky. Takze se mohly korunky zamenit i ve fabrice. Zadna sranda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaGajda Odesláno 2. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 Mam z toho spatny pocit, hodinky uz mam koupene na Aukru, ale jeste jsem je nezaplatil ... Prodejci jsem se chystal napsat, ze je to jasna skladacka, ale ted nevim, protoze to byt skladacka nemusi... Je to prekerni situace... Kontaktuju ho a zeptam se na puvod hodinek, napisu mu taky, ze hodinky se nezdaji byt z puvodnich originalnich dilu, at mi to vysvetli... Dam vedet jak to dopadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 Takze se mohly korunky zamenit i ve fabrice. Neříkám, že to není možné, ale podle mě je to velice nepravděpodobné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2009 Neříkám, že to není možné, ale podle mě je to velice nepravděpodobné. Mas pravdu, ale klidne je takto mohl nejaky pilot behem WWII nosit na zapesti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1 Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Ahoj Honzo,sice ti neodpovím na tvůj dotaz,ale podobně jako ty jsem začal s hodinkami i já. Nejdřív nákup loni v květnu na Aukru těch na první foto,potom objevení Chronomag.cz,zjištění co jsem koupil za skládačku atd. Postupně kupuji a zase prodávám různé hodinky viz fotky,ale ty poslední co jsem koupil od jednoho člena zde z fóra mi určitě zůstanou. Tímto mu ještě dodatečně děkuji za pěkný dárek k hodinkám. A vlastně chci poděkovat i všem členům,kteří zde diskutují o hodinkách a jak bych tak řekl uvedli mě svými příspěvky na správnou cestu. Ahoj Honza Z. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1 Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Omlouvám se za poházené foto,poslední mají být samozřejmě Steinharty,jdu si lehnout.Honza. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaGajda Odesláno 3. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Tak uz se mi ozval autor: Hodinky pocházejí z Německa od sběratele, kdysi jsem je za něco vyměnil.Tyto hodinky už pár let vlastním a 100% to není žádná mordovina a předělávka.Jsou to klasické armádní hodinky, kterých bylo dost vyrobených ale 90 % se jich nedochovalo .Zkrátka se zničily.Stroje byly vyráběny a potom se montovaly do pouzder, tudíž je úplně normální že stroj byl vyroben v roce 42 a v roce 44 byl použit do hodinek, které následně nějaký voják vyfasoval. Červená vteřinovka je zcela normální, používali je zn.Waltham a dávali se čas od času převážně do vojenských hodinek. U takových to hodinek by jse nikomu nevyplatilo dělat žádné kopie nebo cikoliv jiného. Ta cena byla trochu vyšší a to hlavně díky stavu, protože málo kdy narazíte na armádní hodinky tak to zachovalé. Tolik z mé strany na vysvětlenou. Nevim co si mam myslet, podle me to muze byt skladacka, ale jak uz tady nekdo psal, tak treba z obdobi valky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Mas pravdu, ale klidne je takto mohl nejaky pilot behem WWII nosit na zapesti. Ano, ale to už se asi těžko zjistí ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 3. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2009 Tak uz se mi ozval autor: Hodinky pocházejí z Německa od sběratele, kdysi jsem je za něco vyměnil.Tyto hodinky už pár let vlastním a 100% to není žádná mordovina a předělávka.Jsou to klasické armádní hodinky, kterých bylo dost vyrobených ale 90 % se jich nedochovalo .Zkrátka se zničily.Stroje byly vyráběny a potom se montovaly do pouzder, tudíž je úplně normální že stroj byl vyroben v roce 42 a v roce 44 byl použit do hodinek, které následně nějaký voják vyfasoval. Červená vteřinovka je zcela normální, používali je zn.Waltham a dávali se čas od času převážně do vojenských hodinek. U takových to hodinek by jse nikomu nevyplatilo dělat žádné kopie nebo cikoliv jiného. Ta cena byla trochu vyšší a to hlavně díky stavu, protože málo kdy narazíte na armádní hodinky tak to zachovalé. Tolik z mé strany na vysvětlenou. Nevim co si mam myslet, podle me to muze byt skladacka, ale jak uz tady nekdo psal, tak treba z obdobi valky... S tím pouzdrem to bude asi pravda, strojek mohl být vyroben dříve ... Jinak viděl jsem spoustu fotografií hodinek A-11, ale jen jedny měly červenou vteřinovku (ano, byl to Waltham), ale hodinky měly vyměněné ručičky, tudíž i ta vteřinovka mohla být nová ... Kopie těchto hodinek se asi nedělají, ale "skládačky" docela často. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1 Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj Honzo,sice ti neodpovím na tvůj dotaz,ale podobně jako ty jsem začal s hodinkami i já. Nejdřív nákup loni v květnu na Aukru těch na první foto,potom objevení Chronomag.cz,zjištění co jsem koupil za skládačku atd. Postupně kupuji a zase prodávám různé hodinky viz fotky,ale ty poslední co jsem koupil od jednoho člena zde z fóra mi určitě zůstanou. Tímto mu ještě dodatečně děkuji za pěkný dárek k hodinkám. A vlastně chci poděkovat i všem členům,kteří zde diskutují o hodinkách a jak bych tak řekl uvedli mě svými příspěvky na správnou cestu. Ahoj Honza Z. Oprava fotek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se