Přejít na obsah

Spona, která "řeže"

Doporučené příspěvky

Prosím o radu🤔 K mým Lorier Safari jsem si na "doplnění" jejich "Rolex Explorer vibes" pořídil před notnou dobou oyster tah. Bohužel s ohledem na fakt, že mají rozpětí pouze 18mm to značně limitovalo výběr obchodů (ty osvědčené jako Strapcode, WatchGecko, StrapsCo atd. 18mm oyster nenabízely), takže jsem skončil u francouzského obchodu Nato Esprit a vzal oyster od nich. Kvalita nijak závratná, ale pro mé účely ("scratch the itch"😁) dostačující, ovšem až na sponu, která byla prostě katastrofální. Tak jsem opět zabrousil na Strapcode a objednal si od nich hezkou překlápěcí sponu, která měla dokonce i nějakou dekorativní úpravu (viz foto). 

Nicméně abych se přes tuhle dlouhou expozici dostal k jádru věci - spona je sice hezká, bytelná atd., avšak hrany na vnitřní straně jsou na můj vkus prostě příliš ostré (viz foto) a dost tlačí na zápěstí na ruce. Představoval bych si daleko "zaoblenější" úpravu, aby to bylo pohodlnější na nošení. 

Má otázka tedy je - máte někdo prosím nějaký osvědčený způsob, jak ty hrany obrousit/zaoblit? Vůbec s tímto nemám zkušenosti a napadá mě jen "na prasáka" koupit nějaký jemný "šmirglpapír" a zkusit to tím, jenže to určitě totálně "zprasím" ten povrch (na druhou stranu, bude to v místě - vnitřní strana, kde by to vlastně nemělo být vidět🤔). 

Díky za případné rady😉

PS: vracet sponu nechci (už je to navíc asi dávno po vypršení lhůty pro vrácení😉

tmp-1723539279732_1080x1920.jpg

edited_tmp-1723539272161_1080x1920.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...