Hodinář Odesláno 22. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2024 Ahoj, mám hodinky Citizen Tsuyosa automaty a za nějakých 12 hodin chodu od doby kdy jsem je natáhl a seřídil jdou napřed o cca 12 sekund. Je to v normě nebo je to moc? Mám pocit, že když jsem je měl nový tak šly cca o 2 sekund napřed třeba. Mám trochu strach, jestli jsem si nezmagnetizoval. Mám takovou tu krabičku z Lidlu na hodinky, mám ji u zdi no a položil jsem si na ni suvenýr z Prahy, takovej ručně malovanej obrazek na dřevě s dvouma magnetkama. Nevím, jakou to má propustnost skrz obal ve kterým to bylo zabalený a pak skrz ten box na hodinky...ale měl jsem to tak asi 3 dny, než jsem si uvědomil, že jsou na tom magnet a dal to pryč Náš lokální hodinář tu demagnetizaci dělá za 800...ale je otázka, jestli se to vyplatí dělat, nebo jestli by to byly vyhozený peníze a mám počkat na nějakej větší servis za pár roků nebo bych jim tím mohl víc uškodit. Posílám i foto. Nevím jak ty magnety jsou silný...ono nějaký magnetický pole je kolem nás pořád, ale tohle mě štve do ted, protože jsem na takový věci pyntlich Pro ilustraci jsem to vybalil z obalu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
špelda66 Odesláno 22. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2024 (upraveno) 800 Kč za odmagnetizování ??? Upraveno 22. srpna 2024 uživatelem špelda66
Jiří Sedlák Odesláno 22. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2024 To bys ty magnety musel dát přímo na hodinky. Nech je chvíli rozběhat.
Hodinář Odesláno 23. srpna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2024 před 19 hodinami, špelda66 napsal: 800 Kč za odmagnetizování ??? Přijde Ti to jako hodně? Taky mě ta cena překvapila.
Hodinář Odesláno 23. srpna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2024 před 17 hodinami, Jiří Sedlák napsal: To bys ty magnety musel dát přímo na hodinky. Nech je chvíli rozběhat. Ještě jsem zapomněl doplnit, že jsem hodinky moc nenosil poslední dobou a po těch 12 hodinách jsem se na ně podíval když běžely z rezervy, neměl jsem na ruce.
špelda66 Odesláno 23. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2024 Před hodinou, Hodinář napsal: Přijde Ti to jako hodně? Taky mě ta cena překvapila. za odmagnetizování určitě
Jiří Sedlák Odesláno 23. srpna 2024 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2024 před 2 hodinami, Hodinář napsal: Ještě jsem zapomněl doplnit, že jsem hodinky moc nenosil poslední dobou a po těch 12 hodinách jsem se na ně podíval když běžely z rezervy, neměl jsem na ruce. Tak to může že být i tím.
Hodinář Odesláno 3. září 2024 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2024 V 23. 8. 2024 v 12:56, Jiří Sedlák napsal: Tak to může že být i tím. a dá se to "opravit" každodenním nošením nebo natahováním nebo je potřeba servis?
childe Odesláno 3. září 2024 Nahlásit Odesláno 3. září 2024 Když hodinky nosíš odchylka se většinou sníží, pár dní je používej a uvidíš. A pokud chce hodinář 800 za odmagnetování, asi bych se poohlédl po jiném hodináři 1
Campino Odesláno 3. září 2024 Nahlásit Odesláno 3. září 2024 Tak na základnú Miyotu tá odchýlka nie je nijako strašná, skôr trochu horší štandard. Ale ako píše @childe, skús ponosiť a uvidíš či sa to upraví. Osobne by som to ako zmagnetizované nevidel
Jiří Sedlák Odesláno 4. září 2024 Nahlásit Odesláno 4. září 2024 V normě to pořád je, pokud to bude stabilní, tak to hodinář stáhne blíž k nule.
MazziMaster Odesláno 25. dubna 2025 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2025 Je to v norme, ale hodinky môžu ísť aj s rôznou presnosťou v závislosti od toho ako veľmi je natiahnutá hlavná pružina. Ako radia vyššie. Ponosiť pár dní nech sa natiahnu automaticky doplna a posledovať presnosť.
Jerryl Odesláno 8. května 2025 Nahlásit Odesláno 8. května 2025 Když jsem začal sledovat chování hodinek na vibrografu, tak mě překvapilo, jak se většina z nich vymykala normálu po delší době nenošení. Prostě jsou to stroje, které potřebují čas na rozeběhnutí a usazení. Takže jim dej delší čas nošení. Jinak i ta základní Miyota je dobrej stroj, kterej mi v různých hodinkách dělal a dělá odchylku do + 5 s/d v nastavení od výrobce. Takže 12s za půl dne není žádná hitparáda. Demagnetizace za 800 je zlodějina Kdybys byl z Prahy, tak bych ti napsal, že se můžeš klidně stavit zdarma, protože demagnetizer náhodou mám, ale jelikož jsi psal o suvenýru z Prahy, tak asi z Prahy nebudeš
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se