Lukyn77 Odesláno 6. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna V 31. 10. 2024 v 8:30, zekon7302 napsal: Ano, dokoonalé. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. nechtěl by ses tu rozepsat o pár detailech které jsi zjistil při výměně skla (viz FB) ... ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 6. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna před 15 minutami, Lukyn77 napsal: nechtěl by ses tu rozepsat o pár detailech které jsi zjistil při výměně skla (viz FB) ... ? Jsou to spíš postřehy, a zajímá mně to jen po stránce přidané hodnoty a nějakého technického řešení. Předchozí verze je tak trochu poctivější, jako například fixace strojku v pouzdře, nebo konstrukce tlačítek, korunky a jejich trubek. Strojek postrádá tu klasickou pokličku, ano, ten ji již nepotřebuje díky odolnosti vůči zmagnetování. Líp ale fixovala strojek při dotažení víka. Teď je tam jen o-kroužek ve vložce strojku, do kterého se víko opře, princip bude asi stejný. Ten pružný plech, byl asi trvanlivější. Co se týká těch tlačítek, dříve byla trubka našroubována do pouzdra a tlačítko mělo drážkováni, stejně jako klíč, kterým se to pohodlně utáhlo. Tuhle, si myslím levnější konstrukci poznáte tak, že se vám v prstech tlačítko otáčí. Korunka je prázdná, pouze z jednoho kusu, těsnost zajišťuje jediný o-kroužek na trubce, ale asi to stačí. No největší bolestí je to sklo, které dost zabíjí pohled na ten hezký číselník, které sice má stejný tvar jako hesalit, a to jsme všichni uvítali, jen vlastnosti safíru jsou trochu jiné. Abych ale nelpěl jen na takových detailech, je nutno přiznat, že z mého pohledu jsou to zatím ty nejhezčí speedy, i když tam mohl být cal.321 jako u edice Ed White, a ručky sčítačů odpovídaly ref.2998, tak jak to bylo u FOIS z roku 1962. Sklo jsem vyměnil na základě zkušenosti z dřívější verze z r.2012, kde mne dost iritoval ten mléčný okraj, a je dost možné že je to jen názor mého osobního vkusu, nikomu to nevnucuji. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se