Přejít na obsah

Výměna ložiskového kamene

Doporučené příspěvky

Zjsitil jsem, k mé velké nelibosti, že mám u jednoho strojku prasklý ložiskový kámen. Vzhledem k tomu, že ho chci použít na další akce, bude ho potřeba vyměnit. Máte s tím někdo zkušenosti?

Výměnu samotného kamene si v domácích podmínkách moc nedokážu představit. Viděl jsem stroj na přesné usazení kamene v továrně Maurice Lacroix - okolí se muselo nahřát a pak se dalo změnit usazení kamene (např. kvůli lepší přesnosti strojku), ani si nejsem jist, jestli takové zařízení má vůbec nějaký hodinář. Myslím, že jedině vyměnit celou příslušnou součástku, ve které je kámen usazen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staci nytovacka a sehnat nahradni kamen. Idealni je sehnat stejny strojek, nejaky vadny, aby ho cloveku nebylo lito a kamen z neho sebrat. To se tyka treba primek a podobnych zazraku. Vadny kaminek opatrne vytlacit [cakan tlacit jen prstama, nemlatit do toho nicim!], novy natlacit na jeho misto nejlip rovnym cakanem, pokud tlacime na rovnou stranu kamene, aby nepraskl, nebrat to moc silou, ma to svuj doraz, neni treba nad tim nejak moc rozjimat. Vesmes se to vyndava tim smerem, ktery je bliz povrchu zakladny [kde je kamen skoro zarovnany s povrchem]. U starozitnych strojku je to obtiznejsi - kamen vytlacit, vlozit novy, zarovnat obrubu, aby drzel atd. atd., jsou na to ruzne nastroje. Pak vyzkouset, jestli kolo vyskove nehaze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...