Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 12 minutami, HN_R200 napsal:

Pražskou burzu bych nakupoval skrz Fio, Patrii (nebo Portu slibovalo že umožní nákup). Je to jednodušíí kvůli zdanění dividend.

to si nejsem uplne jistej, jestli to bude kotovany v NL

• Like 1
Odesláno

ja bral 8.1. a jsem na 32%, ale jak jsem skoro uplne vyprodanej od lonska, tak nemam vubec touhu neco prodavat 🙂

• Like 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Prochy68 napsal:

to si nejsem uplne jistej, jestli to bude kotovany v NL

zatím by mělo platit, že CSG a.s. platí daně v ČR, takže daňové (dividendové) povinnosti se řídí českou legislativou. Výše vyplácené dividendy nemá vliv na to, kde je firma(akcie) kotovaná. Jediná výhoda co mě napadá je zápis vlastníka akcií v registru BCPP, což v tomto případě asi nebude. Zřejmě u BCPP půjde kupovat jen celé akcie, u XTB možná frakce. Takže jediná výhoda bude obchodování v koruně.

Upraveno uživatelem Humanzero
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 16 minutami, Prochy68 napsal:

ja bral 8.1. a jsem na 32%, ale jak jsem skoro uplne vyprodanej od lonska, tak nemam vubec touhu neco prodavat 🙂

z INTC je poslední dobou moc positivních informací a na to nejsem zvyklý🤔spíš na nepříjemný překvapení😄

Odesláno
před 27 minutami, Humanzero napsal:

zatím by mělo platit, že CSG a.s. platí daně v ČR, takže daňové (dividendové) povinnosti se řídí českou legislativou. Výše vyplácené dividendy nemá vliv na to, kde je firma(akcie) kotovaná. Jediná výhoda co mě napadá je zápis vlastníka akcií v registru BCPP, což v tomto případě asi nebude. Zřejmě u BCPP půjde kupovat jen celé akcie, u XTB možná frakce. Takže jediná výhoda bude obchodování v koruně.

Jenze emitent akcii je CSG Group N.V., takze holandska spolecnost. Nevim jak to presne je, ale jsem v tehle preshranicnich zalezitostech opatrnej 🙂

• Like 1
Odesláno
před 41 minutami, Humanzero napsal:

z INTC je poslední dobou moc positivních informací a na to nejsem zvyklý🤔spíš na nepříjemný překvapení😄

ten INTC za 19-20$ ? 😆 

Odesláno
před 28 minutami, Prochy68 napsal:

Jenze emitent akcii je CSG Group N.V., takze holandska spolecnost. Nevim jak to presne je, ale jsem v tehle preshranicnich zalezitostech opatrnej 🙂

Ať se pošťourá povolanější, ČR i NL má sazbu z divi 15% takže to je stejně jedno🙂

• Like 1
Odesláno
před 6 minutami, Humanzero napsal:

Ať se pošťourá povolanější, ČR i NL má sazbu z divi 15% takže to je stejně jedno🙂

nejspis jo

• Like 1
Odesláno
před 52 minutami, Humanzero napsal:

15% prtž je to česká společnost.

Odesláno
před 43 minutami, Petr11 napsal:

15% prtž je to česká společnost.

neni - CSG Group N.V.

• Dát hlas 1
Odesláno
neni - CSG Group N.V.
..mateřská entita CSG N.V. je registrovaná v Nizozemsku...

Dividendy budou chodit v EUR ?

Sice to bude mozne koupit na ceske burze v czk, ale to je takovy divny patvar pak...menove kurzy a zase kurzy...

A zdaneni jen narychlo skrze gemini.. pokud prokazu skrze brokera muj cesky domicil, pak nizozemska srazkova dan 10% a zapocet v mem ceskem priznani.. pokud neprokazu domicil, tak plnych nizozemskych 15%, ale zapoctu stale jen max tech 10%..

Odesláno

Besloten Vennootschap (BV): Nizozemská soukromá společnost s ručením omezeným.

Pokud vstupuju na burzu, jsou tak určité zákonitosti dané země, to by vysvětlil odborník na burzu....pro nás jako investory se nic nemění, ať koupíme např. na XTB, nebo Fio....rozdíl bude jen v jaké měně budeme nakupovat....likvidita bude u obou velká

Odesláno
před 13 minutami, petr_cha napsal:

..mateřská entita CSG N.V. je registrovaná v Nizozemsku...

Dividendy budou chodit v EUR ?

Sice to bude mozne koupit na ceske burze v czk, ale to je takovy divny patvar pak...menove kurzy a zase kurzy...

A zdaneni jen narychlo skrze gemini.. pokud prokazu skrze brokera muj cesky domicil, pak nizozemska srazkova dan 10% a zapocet v mem ceskem priznani.. pokud neprokazu domicil, tak plnych nizozemskych 15%, ale zapoctu stale jen max tech 10%..

Já to pojedu na xtb v dolarech, to bude teprve masakr 😀

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...