collie Odesláno 21. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince Abych dal dohromady střelivo na výrazně dražší kousek, nabídnu i moje úžasné modré Globemastry. Hodinky se ke mě dostaly náhodou - výměnou, ale rychle jsem pochopil, jak jsou skvělé. Mají jednoduché ocelové pouzdro s retro nádechem o průměru 39 mm. Řekl bych si "málo", ale vzhledem k úzké lunetě je číselník velký a hodinky působí větším dojmem. Číselník samotný se vrací k designu 50. let a je nádherně tvarovaný. Ručičky, ne nepodobné těm na Moonech, jsou skvěle čitelné a spolu s indexy pokryté Super-Luminovou. Datumové okénko citlivě umístěné na pozici 6 je krásně provedené a datum dost velké, aby šlo dobře odečítat. Zároveň zůstal zachován alespoň menší index. Logo i nápis Omega jsou aplikované a výrazně vystupují z číselníku. Velkou zajímavostí i výhodou je materiál lunety. Není sice tak lesklý, jako bílé zlato na jiných značkách (pro mě spíše výhoda), ale zato je velmi odolný. Luneta je vyrobena z karbidu wolframu, který má na Mohsově stupnici tvrdosti hodnotu 9. Zjednodušeně - tvrdší je jen diamant s desítkou. To znamená, že lunetu jen tak nepoškodíte, naopak je potřeba dávat pozor, abych hodinkami neodřel něco jiného :). Strojek Omega 8900 splňuje METAS certifikaci, má 39 kamenů, dva pérovníky a rezervu chodu 60 hodin. Chodí mi 1,2 vteřiny do plusu denně. Dýnko je nejen průhledné, ale i výjimečně provedené s medailonkem observatoře vsazeným uprostřed skla.. Hodinky mají vodotěsnost do 100 metrů, odolnost proti magnetismu do 15000 Gausů. Reference 130.30.39.21.03.001, datum nákupu u českého AD 09/2021, takže by měly být ještě v záruce. Detaily: Omega, Omega. Balení je kompletní včetně karet, prodejního dokladu a navíc je přiložen tmavě modrý krokodýl Omega s originální překlápěcí sponou. Na hodinkách jsou patrné stopy nošení na náramku (od stolu) i na pouzdru (od výměny řemene), nicméně nic, s čím by se nedaly nosil. Posuďte dle přiložených fotografií. Cena 139 900 Kč, k vidění v Ml. Boleslavi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
collie Odesláno čtvrtek v 17:35 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 17:35 Zapomněl jsem napsat, že na safíru je dokonalý oboustranný antireflex. Prostě mají všechno, co mají mít! UP, 138 tKč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky