Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Firmu založili v roku 1858 bratia Charles-Yvan Robert a Hyppolite Robert vo švajčiarskom meste Villeret. Značka Minerva bola zaregistrovaná v roku 1887 a fabrika prevzala názov Minerva v roku 1923. Zameriavala sa najmä na výrobu chronografov a stopiek. V roku 1936 bola oficiálnym partnerom Olympijských hier.

Najväčšiu slávu zažila za pôsobenia André Frey-a, ktorý nastúpil k firme v 1940 ako zamestnanec a v roku 1960 ju prevzal. K jeho najlepším počinom určite patrí legendárny kaliber Cal.48, ktorý vyvinul v roku 1943 a používal sa v Minerve až do roku 2000. Podľa niektorých zdrojov v tej dobe vo fabrike pracovalo na plný úväzok 6 ľudí a produkovali cca.1000 hodiniek ročne?

V roku 2000 kúpil Minervu taliansky finančník Emilio Gnutti. V roku 2006 potom prešla pod Richemont Group a v súčasnosti už ako firma neexistuje. Kalibre a know-how využíva Montblanc.

K najznámejším modelom patria Pythagore a Avus.

Zdroje: http://uhrentick.piranho.de

http://www.chronomania.net/

post-764-1234803648.jpg

post-764-1234803680.jpg

post-764-1234803713.jpg

post-764-1234803737.jpg

post-764-1234803977.jpg

Odesláno

ja mam doma jiny stoj od Minervy

post-3915-1234806268.jpg

je to fakt skoda. by me zajimalo, kolik by bylo potreba penez na to, aby Minerva prezila a dal byla mezi vyznamnymi hraci

Odesláno
  911 napsal:
je to fakt skoda. by me zajimalo, kolik by bylo potreba penez na to, aby Minerva prezila a dal byla mezi vyznamnymi hraci

To by zaujímalo aj mňa. Je zaujímavé, že Minerva bola aj okolo roku 2006 veľmi populárna a aj tak ju nechali zaniknúť. Na Timezone.com mala značnú podporu a veľký okruh fanúšikov.

Odesláno
  911 napsal:
ja mam doma jiny stoj od Minervy

post-3915-1234806268.jpg

Nechci tě zklamat, ale ona je to v podstatě je Zetka ze Brněnské Zbrojovky. Minerva je na tomhle, mimochodem velmi kvalitním stroji, jen nápis.

Odesláno (upraveno)
  CzechJoker napsal:
No tak ona svým způsobem přežívá: http://www.montblanc.com/products/collecti...leret_1858.php#

Přežívání v něčem není bohužel to samé jako samostatná značka. Potenciál tam dozajista byl, a jako prase. Kór dyž ji navíc vlastnil richemont...

EDIT: Navíc někteří mohou namítnout, že jsou strojky montovány do pouzder od "nehodinářské" firmy.

Upraveno uživatelem PhoeniX
Odesláno
  PhoeniX napsal:
Přežívání v něčem není bohužel to samé jako samostatná značka. Potenciál tam dozajista byl, a jako prase. Kór dyž ji navíc vlastnil richemont...

EDIT: Navíc někteří mohou namítnout, že jsou strojky montovány do pouzder od "nehodinářské" firmy.

holt asi to vyhodnotili tak, že se jim více hodí do krámu pokračovat jako montblanc a minervu pohřbít, víc jim to zapadalo do konceptu,

než pokračovat pro pár desítek fajnšmekrů, tak to zabalíme to do známe značky a jedeme dál...

Odesláno
  CzechJoker napsal:
No tak ona svým způsobem přežívá: http://www.montblanc.com/products/collecti...leret_1858.php#

Ty si ten môj výplod asi nečítal ;) Nemám voči Montblanc žiadne predsudky, ale tá kolekcia sa s Minervou porovnať nedá. To čo bolo jednoducho krásne, chceli vylepšiť a úplne to zničili.

Tá 48 napr. je presne tá cesta. Pekné a "jednoduché".

post-764-1234810992.jpg

Odesláno
  tombed napsal:
holt asi to vyhodnotili tak, že se jim více hodí do krámu pokračovat jako montblanc a minervu pohřbít, víc jim to zapadalo do konceptu,

než pokračovat pro pár desítek fajnšmekrů, tak to zabalíme to do známe značky a jedeme dál...

Bohužel máš pravdu. Majitelé jsou především tvrdí businessmani, kterým jde o obchod a rozhoduje údaj pod čarou. Srdcovka nesrdcovka.

Odesláno

Tuto značku jsem poznal až zde na fóru (díky snow). Po mírném průzkumu trhu a zjištění (procitnutí), kdo od koho bere stroje, uvědomil jsem si o jaký pojem hodinářský svět přišel.

K obrázkům zapněte

. :headphone:

Sakra, dnes mám melancholickou náladu a pozoruji, že první věta je jak z nějakého pohřbu. :) Asi jsem se z těch hodinek zbláznil, beru to poslední dobou moc vážně. :D

post-2237-1234813770.jpg

post-2237-1234813830.jpg

post-2237-1234813855.jpg

post-2237-1234813873.jpg

post-2237-1234813905.jpg

• Po letech...
Odesláno

Jedny hodinky Minerva mám ve své sbírce 

32f4758f5c1f44b7a7dd80f3629cf717.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...